Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furt

Linia pe care circulă mocăniţa de la Moldoviţa, sustrasă pe aproape 50 de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Calea ferată cu ecartament îngust din Moldoviţa, folosită de câţiva ani în regim turistic de o firmă din Hunedoara, a căzut pradă hoţilor, care au sustras mai multe bucăţi de şină, linia fiind demontată pe aproape cinzeci de metri. Furtul a fost sesizat poliţiei acum două zile. Joi, în jurul orei 11.00, Ioan Popescu, din comuna Vatra Moldoviţei, reprezentantul local al societăţii de Cale Ferată Îngustă „Criscior” Hunedoara, a sesizat Postul de Poliţie Moldoviţa că în noaptea precedentă au fost demontate şi sustrase şine de cale ferată.

 

Opt din cele zece şine de cale ferată, recuperate de poliţişti

Polițiștii deplasați la faţa locului au constatat că locul de unde se reclamă furtul şinei de cale ferată se află pe raza satului Argel, comuna Moldoviţa, reprezentând capătul de linie pe care circula mocănița.

La faţa locului s-a constatat că au fost demontate şi apoi sustrase  zece bucăţi de şină, în lungime totală de 90 metri, câte 45 metri pe fiecare parte a căii ferate.

„Cu ocazia verificărilor, la o distanţă de aproximativ 40 metri de locul de unde a fost săvârşit furtul, au fost descoperite opt şine de cale ferată cu lungimea totală de 75 metri, ce erau îngropate sub un mal de pământ. Bunurile au fost predate pe bază de proces-verbal reprezentantului societăţii din Hunedoara, însă două şine de cale ferată, cu lungimea de 7,5 metri liniari fiecare, nu au fost identificate până în prezent”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Foarte probabil hoţii au ascuns şinele deoarece nu au mai avut timp să le transporte şi intenţionau să revină în următoarea noapte. Dacă şinele nu ar fi fost găsite, mai mult ca sigur urmau să ajungă la un centru de colectare a fierului vechi. 

 

Mocăniţa va circula în acest weekend

Vestea bună este că s-a început deja remontarea şinelor de cale ferată.

Primarul comunei Moldoviţa, Traian Iliesi, a declarat în cursul zilei de ieri:

“Se lucrează la remontarea şinelor furate. Mâine (n.r. astăzi) va fi prima zi în care mocăniţa de la Moldoviţa va circula în acest an, conform programului stabilit iniţial”, a declarat primarul.

Sâmbătă şi duminică mocăniţa va circula de două ori, de la 12.00 şi de la 15.00, a mai spus primarul din Moldoviţa.  

Calea ferată cu ecartament îngust de la Moldoviţa a fost construită de un proprietar de gater din Munchen şi dată în folosinţă în anul 1888 pentru transportul masei lemnoase din pădure la gater. Iniţial, traseul mocăniţei avea 23,9 kilometri, de-a lungul anilor trasa liniei suferind modificări. 2001 a fost ultimul an în care linia a fost folosită pentru transport de material lemnos. Din 2005 linia a fost preluată de de firma hunedoreană administrată de austriacul Georg Hocevar, cunoscut ca salvator al mai multor linii cu ecartament îngust din România.

Traseul turistic al liniei înguste de la Moldoviţa este de 10,5 kilometri şi străbate zone foarte pitoreşti, fiind una din atracţiile turistice importante din zonă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linia pe care circulă mocăniţa de la Moldoviţa, sustrasă pe aproape 50 de metri.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Linia pe care circulă mocăniţa de la Moldoviţa, sustrasă pe aproape 50 de metri5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia romana... trimis de
(13 apr 2013, 13:12:47
Polutia Romana face parada de echipamente si tehnica,iar la noi se fura sine de cale ferata,irigatii,capace de canal ba chiar si statui din parc.Acum iar au iesit in drum la jecmanit soferii ca de,vine Pastele si ei (dar mai ales sefii lor)cred in iepuras,in Mos Craciun,Mos Nicolai si in toate sarbatorile legale sau ilegale in care spaga se cheama cadou...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei