Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Muzeul de etnografie şi artă populară din Câmpulung Moldovenesc” (I)

„În ogorul etnografiei şi artei populare româneşti, câteodată privită cu indiferenţă, apariţia unor flori curate şi frumoase este un eveniment aşa de rar încât trebuie neapărat semnalat tuturor oamenilor de bine care urmăresc preocupările noastre. Ne gândim scriind acestea la activitatea desfăşurată de către neobositul director şcolar C. Brăescu, care, după ce a colindat în lung şi în lat toate coclaurile judeţului nostru pentru identificarea bogăţiilor etnografice şi artei populare din vechiul şi istoricul Câmpulung Moldovenesc, a trecut la întemeierea unui muzeu regional la Câmpulung, fiind ajutat de dl. C. Leontieş. Cu materialul etnografic şi de artă populară aflat în casele ţărăneşti, într-un pod al casei sau aruncat într-o şură veche, şi cu armele descoperite pe locurile unde au trecut odată Dragoş Vodă sau, mai târziu, Ştefan cel Mare şi Petru Rareş, dl. C. Brăescu a alcătuit o vastă colecţie care formează nucleul muzeului actual. Neobosit şi mereu tânăr dumnealui a înţeles să creeze pentru cercetătorii specialişti, pentru generaţia noastră şi cea viitoare, o icoană trainică a acestui preţios trecut de pe aceste meleaguri”.
„Suceava”, Anul II, nr. 349, 9 Martie 1940. 

 

„Transportul materialului lemnos”

„Pentru ca în acest an Fabrica de cherestea Frasin să nu sufere din cauza lipsei de materie primă, conducerea intreprinderii a luat o seamă de măsuri tehnico-organizatorice pentru buna desfăşurare a procesului de producţie, atît în sectoarele de exploatare, cît şi în cel de industrializare. În centrul atenţiei colectivului c.f.f. (n.r. căi ferate forestiere) a stat întreţinerea în bună stare de funcţionare a parcului rulant de vagoane care să asigure transportul materialului lemnos din pădure la fabrică. În prezent, cele 3 locomotive care circulă transportă zilnic din pădurile Stulpicani, Ostra, Gemenea, sute de m.c. de buşteni. Astfel, în depozitul fabricii de la Frasin a fost creat un stoc de 6.000 m.c. material lemnos”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3825, Suceava, Vineri 25 martie 1960.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 Martie.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
28 Martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei