Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2008 - Anul XIII, nr. 62 (3743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

14 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Gimnastica în şcoale”

„Gimnasiul din Suceava posedă şi o sală de gimnastică întocmită cu toate acareturile necesare, prin urmare se află la Suceava toate cerinţele pentru întroducerea gimnasticei ca object obligător, precum s’a şi întrodus gimnastica la iniţiativa consiliului şcolar al ţării şi la gimnasiul superior din Cernăuţi, unde se cheltuiesc aproape 3000 florini anual pentru învăţământul de gimnastică...Învăţământul gimnasticii îi prepară oareşi-cum pe studenţii din şcoalele mijlocii şi pentru serviciul militar; asta o dovedesc toate şcoalele voluntarilor, cari se recrutează din şcoalele medii; cei mai buni soldaţi sunt aceia cari au cercetat în şcoalele medii şi gimnastica”.
„Patria”, Anul II, nr. 103, Cernăuţi, Vineri 6/18 Martie 1898.

 

„Panahidă la Suceava”

„În ziua de 14 Martie a.c., ora 11:00, în momentul când la Bucureşti trupul celui ce a fost Înalt Prea Sfinţitul Patriarh şi prim ministru Miron Cristea era coborât în criptă la locul de vecinică odihnă, în mănăstirea Sfântul Gheorghe din Suceava, alături de sicriul cu moaştele Sf. Ioan, un sobor de 5 preoţi şi 1 diacon a oficiat o panahidă pentru odihna sufletului mucenicului naţionalismului românesc. Au luat parte toate autorităţile publice şi şcolile cu toţi funcţionarii lor, în frunte cu d-nii prefect, colonel Tr. Constantinescu, primarul oraşului, Leontie Moţoc, comandantul garnizoanei, colonel I. Popescu, preşedintele tribunalului, dr. E. Sârbu, directorul liceului, Şt. Pavelescu, şi alţii.
„Suceava”, Anul I, nr. 64, Martie 1939.  

 

„Executarea lucrărilor de păstrare a apei în sol”

„Orice ţăran muncitor cunoaşte că obţinerea unor recolte bogate la hectar este condiţionată de faptul dacă plantele au asigurată umezeala suficientă în sol pe tot parcursul dezvoltării lor. În săptămâna care a trecut soarele tot mai puternic şi vîntul au zvîntat bine pămîntul mai ales în raioanele din stînga Siretului. Ba, pe unele porţiuni terenul a început să prindă crustă. Iată de ce este necesar ca pe aceste terenuri să se efectueze deîndată lucrările menite să asigure păstrarea umezelii în sol”.
„Zori Noi”, Anul XV, nr. 4126, Suceava, Marţi 14 martie 1961.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 Martie.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
14 Martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sorbet amar de portocale 6 porţii – 20 minute + 3 ore la congelator4 portocale 250g zahăr600ml apă3 linguri Campari roşu2 albuşuri Tăiaţi coaja de portocale în fâşii şi puneţi-le la fiert în apă cu zahăr. Trebuie să fiarbă 10 minute, la... Citeşte