Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Aurel BURCIU

Aurel BURCIU


PNL

Dictatura partidului unic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motto:

În climatul creat de liberali se poate respira spiritual şi se poate progresa material, valorile mişcându-se nederanjate de nimeni.

(Petre Ţuţea, 1990)

 

Unul din principiile fundamentale ale democraţiei este cel al echilibrului între diverse „puteri”, între diverse „părţi” interesate,  în plan politic, economic, social, cultural, spiritual etc.

Am văzut(cei mai în vârstă!) ce anume a însemnat dictatura partidului unic PCR până în anul '89; mai recent, am traversat un experiment  în mandatul 2000-2004 prin „beneficiile” aduse de partidul unic PSD. Şi, desigur, istoria se repetă pentru că evoluţia este ciclică! Nu putem anticipa viitorul, spune un mare gânditor în managementul mondial, însă suntem datori să încercăm a anticipa consecinţele unor evenimente ce au avut loc în mod irevocabil. Altfel spus, suntem datori în a încerca să anticipăm consecinţele previzibile ale momentului electoral 1 iunie din judeţul Suceava, întrucât acest eveniment este unul de tip irevocabil. Care sunt consecinţele previzibile? Ce ipoteze/speculaţii se pot susţine suficient de pertinent? Evident, este vorba de consecinţele previzibile ale unei guvernări locale impusă de structura numită PD-L, respectiv de dl. Flutur Gh. şi echipa domniei sale. Aceasta întrucât dominarea structurii Consiliului Judeţean şi/sau Consiliului Local Suceava conferă PD-L o poziţie oarecum de „monopol” politic. Va rezista sau nu dl. Gh. Flutur tentaţiei de a exploata această poziţie de monopol?

Din primele semnale transmise public înţelegem că dl. Gh. Flutur a sugerat salariaţilor Consiliului Judeţean ca cei care au conştiinţa încărcată sau au încălcat legea să plece înainte de preluarea funcţiei de către domnia sa. Înţelegem, pe cale de consecinţă, că dl. Gh. Flutur nu se mai mulţumeşte numai cu poziţia de „Prim Ministru” al judeţului Suceava. Votul conferit de electoratul sucevean i-a indus „peste noapte” dlui Flutur şi capacitatea de a judeca/evalua conştiinţa unor salariaţi de la Consiliul Judeţean. Mult mai periculos, înţelegem că domnia sa, odată ce va fi Preşedinte al CJ Suceava, va fi în măsură să analizeze, caz cu caz, cine a încălcat anterior legea şi, eventual, să formuleze şi sentinţe judecătoreşti.  Dar cum rămâne cu cea de-a treia putere a statului de drept? Cum rămâne cu principiile impuse de  Constituţia României?

Este posibil ca, involuntar, să induc o urmă de cinism prin sugestia pe care o formulez pentru salariaţii CJ Suceava: este util să vă pregătiţi psihologic pentru a lucra cu echipa de specialişti a dlui Gh. Flutur; între altele se recomandă: răbdare, perseverenţă, prudenţă, însă şi activităţi precum genuflexiuni/sport/jogging etc.

Ceea ce pot predicţiona pe termen foarte scurt este că în lunile următoare, în mai tot Municipiul Suceava, se va înregistra o criză bruscă de „periuţe” (de diverse dimensiuni), de cravate/eşarfe portocalii şi alte articole de papetărie. Este o sugestie utilă pentru toate supermarketurile din Suceava: verificaţi stocurile la astfel de articole şi faceţi un refreshment! Toţi cei care îl cunosc pe dl. Gh. Flutur ştiu bine că , odată ajuns Preşedinte al CJ Suceava, va proceda identic şi/sau mai dur decât dl. Gavril Mârza: săptămânal, zeci de şefi de instituţii din judeţ vor tot face antecameră la dl. Flutur; primarii din diverse oraşe/localităţi din judeţ vor fi sau nu sprijiniţi, funcţie de culoarea politică; organigrama CJ va fi urgent „eficientizată”, iar zeci de şefi vor candida din nou pe posturi de conducere; orice opinie contrară a unor salariaţi din CJ va fi puternic „incriminată”, fiind previzibile zeci de litigii de muncă etc. Nu este greu de imaginat că dl. Gh. Flutur va încerca, dacă va reuşi, să îşi subordoneze şi alte structuri/instituţii, iar cei care, direct sau indirect, vor trebui să lucreze cu domnia sa vor tot fi chemaţi „la raport”; mă amuz, în felul meu, imaginându-mi că în toamna anului ce va urma tot mai mulţi ghiocei vor „înflori” în zona CJ Suceava...

Aşadar, momentul 1 iunie s-a încheiat, iar dictatura structurii numită PD-L abia începe în judeţul Suceava! Şi vor urma cel puţin 4 ani extrem de interesanţi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dictatura partidului unic.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dictatura partidului unic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei