Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nechifor: Igaş şi-a amânat Bacalaureatul până l-a luat şi vrea să amâne alegerile până câştigă PDL

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că ministrul de Interne, Traian Igaş, şi-a amânat Bacalaureatul până l-a luat, iar acum vrea amânarea alegerilor locale până vor fi câştigate de PDL, Nechifor considerând că opoziţia trebuie să fie fermă în apărarea democraţiei în ţară

Nechifor a declarat, duminică, că decizia de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare nu are la bază ideea de a face economie la buget, iar proiectul de lege propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor este, de fapt, de amânare a alegerilor locale, de prelungire a mandatului de patru ani al unor aleşi, indiferent dacă populaţia doreşte sau nu ca aceştia să continue să le conducă destinele.

"Democraţia costă, e limpede, dar costă pentru ca populaţia să se pronunţe, prin vot, cine trebuie să conducă destinele. Oricare ar fi preţul plătit, trebuie să asigure României un statut de ţară democratică ce îşi respectă legile şi aparţine valorilor spaţiului european şi nord-atlantic", a spus Nechifor.

El a mai declarat că pe raţionamentul Guvernului Boc, potrivit căruia prin comasare s-ar reduce cheltuielile, deşi conform calculelor făcute de PSD, acestea vor creşte, atunci s-ar putea amâna alegerile până în 2016, anul în care vor fi făcute plăţile drepturilor salariale câştigate în instanţă de bugetari.

"Nici o ţară nu a făcut un astfel de exerciţiu antidemocratic pe care Guvernul Boc îl încearcă acum prin decizia unui ministru al Cabinetului care şi-a amânat Bacalaureatul până la 24 de ani, până când s-a simţit capabil să-l treacă şi vrea şi ca în ceea ce priveşte alegerile să le amâne până când PDL le va câştiga", a spus Nechifor.

El consideră că opoziţia trebuie să acţioneze prin toate mijloacele pentru a impune respectarea legii în ţară.

"Semnalul politic pe care îl va da opoziţia, indiferent de repercusiuni, este mult mai important decât de a accepta politica pumnului în gură impusă de PDL", a mai spus Nechifor.

Ministerul Administraţiei şi Internelor propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduce cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

"Având în vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exerciţiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului. Astfel, alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ştampile, logistică) cu cele parlamentare", explică MAI.

MAI supune dezbaterii publice proiectul de Lege privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012, precum şi pentru modificarea Legii administraţiei publice locale 215∕2001.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Igaş şi-a amânat Bacalaureatul până l-a luat şi vrea să amâne alegerile până câştigă PDL.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor: Igaş şi-a amânat Bacalaureatul până l-a luat şi vrea să amâne alegerile până câştigă PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei