Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Modificările propuse de opoziţie pentru buget impun fonduri suplimentare de 5,2 miliarde euro

Modificările propuse de opoziţie la proiectul de buget elaborat de Guvern pentru anul viitor ar majora deficitul cu 3,8 procente şi ar impune fonduri suplimentare de 5,2 miliarde euro, în condiţiile în care toate ţările UE pregătesc programe de austeritate, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

"Opoziţia ne propune nişte măsuri care ar duce la majorarea deficitului cu 3,8 procente, ceea ce înseamnă 5,2 miliarde euro de adus în plus. Preferăm stabilitate în loc de iresponsabilitate şi aventură. Domnii Ponta şi Antonescu nu văd că în Uniunea Europeană nimeni nu mai vorbeşte limba populismului, a deficitelor mari. Parcă cu dinadinsul vor răul acestei ţări doar cu scopul de a obţine nişte voturi în plus", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că deputaţii şi senatorii PSD au depus până în prezent 6.000 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2012.

Ponta a afirmat că principalele amendamente depuse de PSD la proiectul de buget sunt pentru reducerea CAS cu 10%, reducerea eşalonată a TVA până la revenirea la 19%, introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură prin reţinerea doar a 9% TVA de către stat, indexarea pensiilor cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea salariului mediu pe economie şi menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

De asemenea, parlamentarii PSD au depus amendamente şi pentru suplimentarea fondurilor la buget: reducerea cu 50% a cheltuieilor cu bunuri şi servicii, suspendarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), interdicţia folosirii fondului de rezervă al Guvernului pentru alocări de sume către primării în alte situaţii decât cele de urgenţă, menţinerea contribuţiei la pilonul 2 de pensii şi stimularea atragerii de fonduri europene.

Potrivit liderului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, social-democraţii din Camera Deputaţilor au depus până vineri 4.200 de amendamente la bugetul de stat pe 2012.

Marea majoritate a acestora au caracter local şi se referă la suplimentarea sau alocarea de fonduri pentru construirea sau repararea unor drumuri, poduri, şcoli, spitale, biserici.

Deputatul Eugen Nicolăescu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii PNL au depus până în prezent circa 2200 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2012, precizând că numărul acestora va creşte în zilele următoare.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, luni, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului pe anul 2012, şedinţa în plen pentru aprobarea acestuia fiind programată pentru 12 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Modificările propuse de opoziţie pentru buget impun fonduri suplimentare de 5,2 miliarde euro.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Modificările propuse de opoziţie pentru buget impun fonduri suplimentare de 5,2 miliarde euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei