Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitate

Căminul de bătrâni din Solca funcţionează la capacitate maximă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căminul de bătrâni din Solca, deschis la finele lunii septembrie în fostul Spital de Boli Cronice, funcţionează la capacitate maximă. 67 din cele 70 de paturi sunt ocupate, în timp ce pentru cele trei locuri rămase libere există foarte multe solicitări. „Urmează să analizăm cererile şi să facem o selecţie”, a informat directorul Adrian Ignat.

În căminul de bătrâni de la Solca sunt internate persoane din tot judeţul. Condiţiile pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească sunt să aibă pensie, vârsta de minim 64 de ani, să nu sufere de tulburări neuropsihice, boli infecţioase, TBC, sifilis sau SIDA, a precizat directorul Adrian Ignat. El a adăugat că în această unitate sunt internate şi câteva persoane ce reprezintă cazuri sociale, respectiv oameni fără un acoperiş deasupra capului, care au mai puţin de 64 de ani, dar care primesc o pensie. „Beneficiarii au pensii între 200 şi 2.000 de lei”, a explicat directorul Adrian Ignat, adăugând că pensionarii găzduiţi în căminul de bătrâni, indiferent că este vorba sau nu de cazuri sociale, contribuie la întreţinere cu o parte din pensie.

În căminul de bătrâni lucrează 25 de oameni, foşti salariaţi ai Spitalului de Boli Cronice din localitate.

 

Peste jumătate din camere au câte două paturi şi o baie proprie

Spitalul de Boli Cronice Solca, în care funcţionează acum căminul de bătrâni, a fost desfiinţat cu data de 1 aprilie a.c., pe motive de nerentabilitate. O parte dintre salariaţii fostului spital şi-au găsit de lucru în spitalele din Rădăuţi şi Gura Humorului, în timp ce alţii fie au fost preluaţi de substaţia de ambulanţă înfiinţată ulterior la Solca, fie s-au pensionat. Au fost însă şi angajaţi care au ajuns şomeri sau au plecat în concediu fără plată, aşteptând transformarea spitalului în azil şi reîntoarcerea la muncă. Pe de altă parte, unii dintre foştii angajaţi ai Spitalului de Boli Cronice au ales să vină în continuare la serviciu, deşi nu erau plătiţi, pentru a avea grijă de clădire şi de cei câţiva bătrâni bolnavi şi fără adăpost care au rămas acolo.

Peste jumătate dintre camerele căminului de bătrâni au câte două paturi şi o baie proprie, restul încăperilor având o capacitate mai mare, de trei sau patru paturi. Timp de trei ani, această unitate va fi finanţată de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminul de bătrâni din Solca funcţionează la capacitate maximă.
 Vizualizări articol: 2187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Căminul de bătrâni din Solca funcţionează la capacitate maximă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
( 5 dec 2011, 11:05:15
Nu sunt indeajunse locuri in azilul de batrani?

Mai trebuie o biserica!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei