Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Conferinţa Naţională a PD-L

Stolojan, anunţat oficial drept propunerea de premier a PD-L

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a fost anunţat oficial, ieri, la Conferinţa Naţională a partidului, drept propunerea de premier a PD-L, de către liderul formaţiunii democrat-liberale, Emil Boc.

Liderul PD-L l-a prezentat pe Theodor Stolojan drept propunerea partidului la funcţia de premier, susţinând că acesta este cel mai credibil om politic, va face echipă cu preşedintele României şi are în spate cel mai puternic partid.

"S-au anunţat trei candidaţi la funcţia de premier: Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană şi Theodor Stolojan", le-a spus Emil Boc celor aproximativ 6.000 de democrat-liberali prezenţi la Sala Palatului.

 

Boc: „Diferenţa dintre Geoană şi Tăriceanu – nici una, asemănarea – nici unul nu va ajunge premier”

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a glumit, ieri, în discursul rostit la Conferinţa Naţională a partidului, spunând că între Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu nu este nici o diferenţă, iar asemănarea dintre ei este aceea că nici unul dintre cei doi nu va ajunge premier.

"Ştiţi ce deosebire este între Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu? Răspuns: Nici una. Dar ştiţi care este asemănarea dintre cei doi? Nici unul nu va ajunge premier", a spus Emil Boc, în aplauzele audienţei.

Liderul PD-L a arătat că Theodor Stolojan, candidatul partidului pentru funcţia de premier, este cea mai bună resursă pe care PD-L "o are astăzi" şi a cerut democrat-liberalilor "să facă un efort în această toamnă, pentru câştigarea alegerilor şi pentru a arăt că PD-L gândeşte altfel decât guvernanţii, dar la fel ca majoritatea românilor, care doresc o schimbare de regim".

 

Flutur: „Stolojan - un om competent, onest şi un om politic sprijinit de echipa PD-L”

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, ieri, la Conferinţa Naţională, că Theodor Stolojan, candidatul PD-L pentru funcţia de premier, este "un om competent, onest" şi "un om politic sprijinit de echipa cea mai puternică a partidului".

"Candidatul nostru este un om competent, un om onest şi, cel mai important lucru, este un om politic sprijinit de echipa cea mai puternică a partidului", a afirmat Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că vineri se dă startul "bătăliei celor 80 de zile pentru România", până când PDL va ajunge la guvernare.

El le-a cerut celor din sală să meargă în ţară şi să facă cunoscut programul de guvernare până în ultimul cătun de sat.

"Avem o şansă uriaşă de a guverna această ţară, dar depinde de noi. Am încredere în acest partid", a declarat Flutur, adăugând că liderii democrat-liberali "au ajuns la timp la înţelepciunea de a face fuziunea dintre PL--D şi PD, pentru a câştiga alegerile".

 

Stolojan: „Guvernul Tăriceanu şi coaliţia eşecului PSD-PNL trebuie să plece”

Prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, a arătat, vineri, la Conferinţa Naţională a partidului, că actuala guvernare Tăriceanu şi "coaliţia eşecului PNL-PSD", trebuie să plece, întrucât "au blocat sau chiar au abandonat reformele esenţiale ale ţării".

"Într-o ţară în care sunt atâtea de făcut, cuvântul cheie al actualei guvernări este mediocritatea. PNL guvernează de azi pe mâine, cu strategii pe genunchi sau chiar fără nicio strategie, guvernează cu oameni nepregătiţi sau cu oameni de-a dreptul periculoşi pentru domeniile pe care le conduc", a declarat Theodor Stolojan.

El a arătat că PNL a fost susţinut la guvernare de PSD, pe baza unui troc politic, netransparent şi pe baza beneficiilor", şi i-a acuzat pe actualii guvernanţi că "servesc interese economice de grup, sacrificându-le pe cele naţionale".

"Această guvernare, PNL- PSD, a întârziat, a blocat sau chiar abandonat reformele esenţiale", a mai declarat Stolojan, precizând că Guvernul "trebuie să dea seamă pentru eşecul din învăţământ, din administraţie, pentru blocarea reformei justiţiei, pentru nivelul ruşinos al absorbţiei fondurilor postaderare şi pentru risipa în cheltuirea banilor de la buget".

"PD-L spune limpede: acest guvern trebuie să plece, această coaliţie a eşecului trebuie să plece. România are nevoie de o nouă guvernare, mai bună. PD-L este cel care va oferi României această nouă guvernare şi o vom întemeia pe alt mod de a face politică. Pentru că noi gândim altfel şi ca noi gândesc cei mai mulţi români", a mai spus prim-vicepreşedintele PD-L.

 

Măsurile din programul de guvernare al PD-L

Stolojan a prezentat măsurile din programul de guvernare al partidului, axat pe obiective clare şi evaluări periodice. El a arătat că PD-L îşi asumă pentru anul 2012 o creştere a PIB la 62% din media europeană, faţă de 44% cât este astăzi, precum şi atingerea unui salariu mediu lunar de 905 euro şi a unei pensii medii lunare de 405 euro.

"Cu aceste ţinte atinse, peste patru ani vom putea veni din nou în faţa oamenilor. Atunci vom fi credibili când le vom spune oamenilor că în România lui 2012 se trăieşte mai bine", a spus el.

În domeniul fiscal, Theodor Stolojan a arătat că PDL va menţine cota unică de 16%, care s-a dovedit un succes, va reduce povara fiscală eliminând o sută de taxe şi impozite şi va stimula mediul de afaceri.

"Vom introduce pensia socială minim garantată, începând chiar cu 2009. Nu va exista nici o pensie în România mai mică de 3,5 milioane lei vechi (350 RON - n.r.), inclusiv pentru agricultori. E o măsură care va scoate din sărăcie pensionarii cu pensii mici, necesară şi aşteptată", a spus acesta.

Stolojan a mai anunţat că PD-L va dezvolta un parteneriat special stat-biserică, astfel încât unele prestaţii sociale de stat să fie realizate prin biserică sau cu sprijinul ei.

"Un leu dat Bisericii cu siguranţă va ajunge la cei ajunşi în suferinţă, un leu în administraţia publică va ajunge înjumătăţit de birocraţie", a spus el.

Stolojan a mai anunţat că PD-L va mări alocaţia pentru copii la 100 RON pe lună.

În privinţa reformei în justiţie, premierul PDL a arătat că "PNL şi PSD au dat o palmă dură României când s-au înţeles în Parlament pentru protecţia foştilor demnitari".

"Acestor oameni trebuie să le batem obrazul pentru că au bătut palma împotriva justiţie. Lupta anticorupţie trebuie purtată. Suntem hotărâţi să ducem până la capăt această luptă", a spus el.

 

Theodor Stolojan, votat în unanimitate premier de delegaţii la Conferinţa Naţională a PD-L

Theodor Stolojan a fost votat, vineri, în unanimitate, drept candidat al partidului la funcţia de premier de către delegaţii prezenţi la Conferinţa naţională a PD-L de la Sala Palatului.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a supus votului Conferinţei Naţionale, la finalul lucrărilor, programul de guvernare al PD-L şi propunerea partidului pentru funcţia de premier, în condiţiile în care formaţiunea va câştiga alegerile parlamentare din toamnă.

Atât programul de guvernare, cât şi Theodor Stolojan au fost aprobaţi cu unanimitate de voturi. În momentul în care Emil Boc a întrebat cine este împotriva nominalizării lui Theodor Stolojan ca şi premier al partidului, o voce din sală a răspuns "PSD", stârnind hohote de râs.

După supunerea la vot a celor două puncte de pe ordinea de zi, liderul PD-L a declarat închise lucrările Conferinţei Naţionale, nu înainte de a transmite un nou mesaj de mobilizare a partidului în campania electorală din toamnă.

Theodor Stolojan a fost votat, vineri, în unanimitate, drept candidat al partidului la funcţia de premier de către delegaţii prezenţi la Conferinţa naţională a PD-L de la Sala Palatului.

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a supus votului Conferinţei Naţionale, la finalul lucrărilor, programul de guvernare al PD-L şi propunerea partidului pentru funcţia de premier, în condiţiile în care formaţiunea va câştiga alegerile parlamentare din toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan, anunţat oficial drept propunerea de premier a PD-L.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Stolojan, anunţat oficial drept propunerea de premier a PD-L1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Catre suceveni! trimis de
(13 sep 2008, 11:42:14
Pregatiti-va de confiscarea valutei! Atat stie "draga Solo", atat a facut si in celelalt mandat. Ciuma portocalie basesciana trebuie oprita!
2.   Tiberiu copil cuminte trimis de
(13 sep 2008, 16:07:14
Fiule ii oprim ciuma PSD-PNL,ca am vazut ce a putut sa faca cat au fost la guvernare au gasit matusi ,sa mai gaseasca si altilaughing)))))))))))))))
3.   Oricat trimis de
(13 sep 2008, 17:28:25
Oricat s-ar supara unii forumisti pentru afirmatiile mele, sustin cu fermitate ca Theodor Stolojan, in momentul de fata, indiferent cat s-ar stradui cei din jurul sau, indiferent cate eforturi materiale si umane s-ar consuma, nu poate fi locomotiva electorala pentru nici un partid, inclusiv PD-L, iar cei ce vor sa-l foloseasca asa isi asuma un mare risc, pentru ei si pentru partidul lor!
4.   Draga STOLO trimis de
(14 sep 2008, 09:35:21
Uite asa draga STOLO un lingau al lui Basescu va duce de ripa PD-L. Ha ! Ha ! Ha!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei