Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Alianţa de guvernare PSD-PNL aruncă în aer factura la energie termică

Liderul PDL Emil Boc a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, după ce Camera Deputaţilor a respins moţiunea privind criza din sistemul de termoficare, că "alianţa de guvernare PSD-PNL aruncă în aer factura la energie termică".

"O spun cu toată responsabilitatea şi fără niciun fel de ambiguitate: alianţa de guvernare PSD-PNL aruncă în aer factura la întreţinerea cetăţeanului şi practic, din acest moment, vom avea tot mai multe familii care vor fi în stradă pentru că nu vor fi în stare să-şi achite factura la energia termică din această toamnă", a avertizat Boc.

El a susţinut că declaraţiile făcute de la tribuna Parlamentului au reprezentat "minciuni într-o manieră ordinară".

"Actualii guvernanţi mint într-o manieră ordinară. Am văzut discursul diverşilor lideri de la PNL, susţinut tacit din Parlament de PSD, prin care au spus «Ştiţi, moţiunea asta nu mai are niciun fel de obiect pentru că s-au plătit bani». E o minciună ordinară, dragi români şi vreau să ştiţi acest lucru", a spus Boc care a prezentat cele două acte normative invocate de "guvernanţi" – o hotărâre de guvern şi un ordin prin care se alocă nişte sume de bani.

Boc a subliniat în mai multe rânduri că a fost "îngrozitor de revoltat" de ceea ce a văzut marţi în Parlament, de "impertinenţa cu care se minte de la tribuna Parlamentului". El a reamintit că nu sunt achitate nici măcar facturile pe 2007.

"Numai că sumele nu se alocă pentru ceea ce noi am cerut. Noi am cerut să se aloce sumele de bani restante de peste 2000 de miliarde de lei pentru contravaloarea a 45 la sută din combustibilul necesar pentru energia termică. Ori, veţi vedea că toate hotărârile de guvern […] se referă la programul de termoficare 2006-2009 pe care ei îl prelungesc până în 2015 fără să facă niciun fel de referire la aceste datorii scandente ale guvernului", a adăugat Boc.

Potrivit liderului PDL, oamenii vor fi executaţi silit de către asociaţiile de locatari pentru că Guvernul PSD-PNL este în primul rând interesat să-şi satisfacă clientela politică şi să dea bani administraţiilor locale PNL şi PSD pentru a câştiga alegerile din colegiile uninominale.

"Au şi neruşinarea şi nesimţirea să mintă opinia publică spunând «Noi am achitat aceste sume». Nici poveste", a declarat Emil Boc.

El a cerut revenirea la programul 2006-2009 cu măsuri pentru reabilitarea regimului de termoficare a reţelei şi în blocuri.

Întrebat dacă este adevărat că o parte dintre deputaţii PDL prezenţi marţi în Cameră nu au votat, Boc a spus că "dacă PSD ar fi votat azi, dacă nu avea atitudinea mârşavă de a sta în sală şi de a nu vota, moţiunea ar fi trecut".

Întrebat în legătură cu mai multe amănunte pe tema faptului că au fost deputaţi PDL care nu au votat, el a spus că va face o analiză cu şefii de grupuri şi va vedea dacă se impun măsuri.

Moţiunea privind criza serviciului public de termoficare, iniţiată de PDL, a fost respinsă, marţi, de Camera Deputaţilor, înregistrându-se 83 de voturi "pentru", în condiţiile în care în sală erau prezenţi 248 de deputaţi, iar numărul de voturi necesare adoptării era 125.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Alianţa de guvernare PSD-PNL aruncă în aer factura la energie termică.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Alianţa de guvernare PSD-PNL aruncă în aer factura la energie termică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
(10 sep 2008, 19:00:46
Guvernare PNL-PSD ati zis? Chiar sunt curios, pd-laturile nu participa la guvernare? Numai doua nume sunt vehiculate, Carcalete si Hrenciuc. Astia doi din ce partid fac parte? Uni zic ca-s pd-latrai, altii zic ca-s prm-isti, altii ca-s m.u.i.s.t.i., dracu mai stie ai cui vor fi. Cer sprijinul lui Bricegut pentru edificare. Nu uit moaca celor doi de la invatamant cand Adomnitei prezenta masinile destinate transportului scolar. Se bucurau, sareau in sus, dadeau cu fundul de pamant, aplaudau guvernul liberal, ce mai, era o veselie de nedescris. Si la urma, ca sa fie totul conform programului, l-au pupat pe Adomnitei in fund, asta ca drept multumire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei