Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2007 - Anul XII, nr. 298 (3667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Păcuraru cere Senatului să preia dosarul său de la Cotroceni

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, care este şi senator, a adresat preşedintelui Senatului o scrisoare în care cere "deschiderea procedurii de autorizare a analizei dacă există o faptă penală în activitatea" sa care să întemeieze începerea urmăririi penale.

„Subsemnatul Paul Păcuraru, senator de Galaţi, având în vedere discuţiile legate de implicarea mea într-un dosar al DNA vă solicit, în temeiul articolului 72 din Constituţie, coroborat cu art.144-147, art. 169 şi art. 171 din Regulamentul Senatului, deschiderea procedurii de autorizare a analizei dacă există o faptă penală în activitatea mea care să întemeieze începerea urmăririi penale în ceea ce mă priveşte, cum a fost solicitat de procurorul şef al DNA. Vă solicit să cereţi preşedintelui României, Traian Băsescu, înaintarea documentelor DNA pentru evaluarea temeiniciei şi a veridicităţii acuzaţiilor”, se arată în scrisoarea înregistrată luni la Senat şi adresată preşedintelui acestui for, Nicolae Văcăroiu.

Biroul Permanent al Senatului a decis, ieri, să transmită scrisoarea Comisiei juridice.

Paul Păcuraru se află în atenţia DNA pentru că ar fi intervenit la companii de stat pentru ca acestea să acorde contracte de formare profesională firmei deţinute de fiul său.

Băsescu i-a scris, în 29 noiembrie, premierului Tăriceanu, cerându-i să-i remanieze pe miniştrii Paul Păcuraru şi Tudor Chiuariu.

Articolul 72 din Constituţie se referă la imunitatea parlamentară şi prevede că "deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

În 27 noiembrie, Curtea Constituţională a decis, în unanimitate, că dispoziţiile articolul 16 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi cele ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 95/2007 pentru modificarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială sunt neconstituţionale.

Curtea Constituţională şi-a publicat, săptămâna trecută, motivarea deciziei privind neconstituţionalitatea Comisiei de la Cotroceni, arătând totodată că OUG 95/2007 prin care s-a modificat legea răspunderii ministeriale restrângea dreptul preşedintelui de a cere urmărirea penală a membrilor Guvernului.

Decizia nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, iar termenul de 45 de zile în care prevederile declarate neconstituţionale trebuie puse în acord cu legea fundamentală curge din momentul publicării.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru cere Senatului să preia dosarul său de la Cotroceni.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru cere Senatului să preia dosarul său de la Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata cu omleta 2 porţii - 25 minute 4 ouă2 roşii2 castraveţi1 leg. ceapă verde1 salată verde mai mare2 linguri boabe de porumb fiert3 linguri ulei de măsline1 lămâie1 leg. pătrunjel verdesare, piperFaceţi 2 omlete din câte 2 ouă amestecate cu... Citeşte