Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Alexandru Băişanu: "Informaţiile false transmise de PNL cu privire la alocaţii reprezintă o manipulare josnică"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, consideră că toate „informaţiile false” transmise de PNL cu privire la cine a votat pentru majorarea alocaţiilor pentru copii reprezintă o „manipulare josnică”. Alexandru Băişanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a fost prevăzută în Legea bugetului de stat pentru 2019, cu finanţarea corectă, lege care a fost adoptată de PSD, ALDE şi UDMR, în timp ce parlamentarii PNL au votat împotrivă. Băişanu a precizat că personal a votat pentru creşterea alocaţiei pentru copii. Alexandru Băişanu a explicat că amendamentul propus de PNL pentru majorarea alocaţiilor, care a fost aprobat înainte de votul final pe Legea bugetului, nu putea fi pus în aplicare deoarece sursa de finanţare indicată de liberali era total greşită, respectiv din excedentul de la bugetul asigurărilor sociale. „Toată lumea ştie că nu poţi aloca fonduri pentru alocaţii din bugetul asigurărilor sociale. Banii pentru pensii intră în acest buget”, a spus Băişanu. El a spus că amendamentul propus de PNL cu privire la alocaţii nu era aplicabil şi pentru că nu exista o lege organică pentru a schimba efectelor legilor anterioare care reglementează alocaţiile de stat pentru copii. „Noi am propus să fie schimbat acest amendament, să vină cu unul care să dea posibilitatea creşterii reale a alocaţiilor. Apoi am venit noi cu un alt amendament, făcut corect, în care am indicat clar sursa de finanţare, respectiv majorarea deficitului bugetului de stat de la 2,5 la 2,76 din Produsul Intern Brut. S-a trecut la votul pentru Legea bugetului de stat, PSD, ALDE şi UDMR au votat pentru, dar surpriză, PNL au a mai votat noul amendament, cel aplicabil. Iar dacă la final nu votezi pentru Legea bugetului de stat, votezi împotriva tuturor amendamentelor. Lucrurile sunt clare”, a spus Alexandru Băişanu.

Deputatul ALDE de Suceava a precizat că ceea ce fac liberalii nu reprezintă altceva decât o manipulare josnică. „Îi rog pe parlamentarii PNL să aibă bun-simţ, să recunoască faptul că au votat împotrivă, că au vrut scandal şi că au făcut toate aceste lucruri doar pentru manipulare şi imagine”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu: "Informaţiile false transmise de PNL cu privire la alocaţii reprezintă o manipulare josnică".
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Alexandru Băişanu: "Informaţiile false transmise de PNL cu privire la alocaţii reprezintă o manipulare josnică"1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei