Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 53 (6763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie

Dumitru Mihalescul: "Preocuparea principală a PSD şi ALDE este şi va fi să rupă mâinile şi picioarele celei mai importante instituţii anticorupţie"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul consideră că principala preocupare a PSD şi ALDE este şi va fi „să rupă mâinile şi picioarele” DNA, cea mai importantă instituţie anticorupţie. Dumitru Mihalescul a susţinut o declaraţie politică în care a arătat că lupa anticorupţie nu trebuie să fie o opţiune dacă România nu vrea să trăiască în beznă. „Personal, chiar nu înţeleg cum de s-a ajuns în situaţia în care în România să se acrediteze ideea falsă cum că anticorupţia ar fi o opţiune. Cum că cineva ar putea să aleagă pentru lupta împotriva hoţiei sau împotriva acesteia. Nu! Lupta împotriva corupţiei nu este o opţiune! Este o necesitate, un imperativ, dacă vrem ca această ţară să progreseze, dacă vrem ca această ţară să nu mai fie prăduită şi dacă vrem să asigurăm copiilor noştri un viitor mai bun”, a spus Mihalescul.

El a arătat că cei care conduc astăzi România au făcut deja foarte mult rău ţării şi românilor, şi mai mult, se pare că nu au obosit să se lupte cu ceea ce funcţiona bine, până să revină la guvernare. În acelaşi timp, deputatul PNL de Suceava a adăugat că reforma sistemului de salarizare a fost un eşec previzibil, ajungându-se la situaţia nepermisă ca astăzi angajaţii să se duşmănească între ei, pentru că fac aceeaşi muncă, dar au salarii diferite. „Reforma fiscală, contestată de toată lumea, a vulnerabilizat şi mai tare capitalul autohton, astfel încât astăzi numărul firmelor care intră în insolvenţă sau care îşi suspendă activitatea este aproape dublu faţă de anul trecut. Da, mii de firme îşi închid porţile în condiţiile în care economia creşte. Nici un ministru PSD-ALDE nu a avut curajul să recunoască faptul că economia nu creşte sănătos. Investiţiile masive promise în infrastructură au rămas doar la stadiul hărţilor mâzgălite de miniştri, care au promis mii de kilometri de autostrăzi, dar care astăzi au demonstrat că nici măcar să deszăpezească drumurile deja existente nu sunt în stare. Or, în toată această goană de a fărâma tot ceea ce mai funcţionează prin România, liderii PSD şi ALDE au pus gând rău şi singurei instituţii care a spus clar nu furtului şi nu corupţiei”, spune Dumitru Mihalescul.

 

Mihalescul consideră că elevii trebuie să înveţe la şcoală că o ţară coruptă le va fura viitorul

Parlamentarul liberal propune chiar ca „relele făcute de corupţie” să le fie prezentate românilor încă de la „vârste fragede”. În acest sens, Dumitru Mihalescul consideră că elevii ar trebui să înveţe la şcoală că o ţară coruptă le va fura viitorul. „Într-o ţară coruptă ei, copiii, nu pot spera la şcoli moderne, la spitale curate, la nişte locuri de muncă bine plătite, la o ţară modernă şi la respect pentru ei, ca cetăţeni. Spun toate acestea în contextul în care unii lideri din arcul actualei puteri vor să acrediteze ideea că cine fură din banii publici este şmecher, că lupta împotriva corupţiei nu se justifică şi că ar fi prea costisitoare”, a declarat Mihalescul, care a adăugat că „toţi aceşti lideri iresponsabili au reuşit să creeze şi imaginea modelului de om prosper, îngrăşat peste noapte prin contracte cu statul, dezavantajoase pentru cel din urmă. Despre cum poate românul să ajungă la prosperitate prin muncă onestă nu o să auziţi niciodată de la cei care conduc astăzi România”.

El a subliniat faptul că preocuparea principală a PSD şi ALDE este şi va fi şi în lunile următoare modul în care vor încerca, dar nu vor reuşi, să rupă mâinile şi picioarele celei mai importante instituţii anticorupţie, DNA. „Nu vor reuşi, în primul rând, pentru că aproape toţi românii s-au săturat de cât de mult au fost furaţi. Dacă liderii PSD şi ALDE încă mai visează să întoarcă România în epoca baronilor şi controlului justiţiei, aş vrea să le dau o veste tristă – România nu se va mai întoarce niciodată în acea epocă”, a afirmat deputatul PNL de Suceava. Nu în ultimul rând, el a consideră că oricât de mult ar încerca diverse tertipuri pentru a îngenunchea lupta anticorupţie, liderii PSD şi ALDE trebuie să ştie că nu vor reuşi acest lucru, având în vedere că preşedinte României, Klaus Iohannis, susţine cu fermitate lupta împotriva corupţiei, iar populaţia nu mai tolerează furtul din banii publici. „Asta este, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu! Ghinion!”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: "Preocuparea principală a PSD şi ALDE este şi va fi să rupă mâinile şi picioarele celei mai importante instituţii anticorupţie".
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dumitru Mihalescul: "Preocuparea principală a PSD şi ALDE este şi va fi să rupă mâinile şi picioarele celei mai importante instituţii anticorupţie"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei