Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 53 (6763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru personalităţi

„Meritul Bucovinei”, distincţie instituită de Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, instituirea distincţiei ”Meritul Bucovinei”, care va fi conferită unor personalităţi care şi-au legat destinul de judeţul Suceava. Decizia înfiinţării acestei distincţii a fost luată în unanimitate, în cadrul Comisiei Centenar, din cadrul CJ, şi cuprinde insignă, plachetă şi diplomă.

Preşedintele Flutur a precizat că toate persoanele cărora le va fi conferită această distincţie vor fi înregistrate într-un registru special de evidenţă.

Distincţia cuprinde stema Bucovinei, cu capul de bour şi cele trei stele - între coarne, la stânga şi la dreapta, pe scutul roşu-albastru, bordată cu verdele fagilor din Bucovina. ”Meritul Bucovinei” este înscris cu majuscule în partea de jos a insignei, cu tricolor de o parte şi de alta.

Comisia Centenar a aprobat, marţi, şi calendarul principalelor acţiuni dedicate Centenarului. Gheorghe Flutur a afirmat că în data de 27 martie va avea loc expoziţia simultană la Suceava, Chişinău şi Albă Iulia pentru a marca unirea Basarabiei, precum şi semnarea parteneriatelor dintre judeţul Suceava şi raionul Soroca şi Consiliul Judeţean Suceava – Consiliul Judeţean Alba.

De la începutul lunii aprilie până în data de 30 septembrie se va desfăşura Caravana Bucovinei, o serie de dezbateri şi prezentări pe tema ”Zestrei Bucovinei”, respectiv contribuţia provinciei Bucovina la patrimoniul naţional. Data de 3 mai este rezervată sărbătoririi Zilei Internaţionale a Presei Libere, cu un colocviu pe tema evoluţiei presei în Bucovina, de la începuturi până astăzi.

În a doua jumătate a lunii iunie, Ziua Bucovinei va fi marcată la Viena şi, potrivit preşedintelui Flutur, este posibil ca evenimentele din capitala Austriei să se desfăşoare în parteneriat cu autorităţile publice din Iaşi şi Alba. În iulie se desfăşoară tradiţionalele ”Întâlniri Bucovinene”, cu ziua de 28 iulie rezervată poveştilor de succes ale sucevenilor din diaspora.

 

Esplanada Casei Culturii se va numi Piaţa Bucovinei

În 3 august, unionistul Iancu Flondor va fi comemorat la Storojineţ.

În data de 27 octombrie va fi dezvelit monumentul dedicat unirii Bucovinei cu Ţara, care va fi amplasat în apropierea Palatului Administrativ din municipiul Suceava, şi va avea loc o expoziţie pe  tema ”Zestrei Bucovinei” la 1918, în holul Palatului Administrativ. Luna noiembrie începe cu o călătorie pe urmele Armatei Române în Bucovina, cu dezvelirea de plăci memoriale, în Suceava – 5 şi 6 noiembrie, Fălticeni, Gura Humorului – Cornu Luncii – 7 noiembrie, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei – 8 noiembrie şi Rădăuţi – 9 noiembrie.

Ziua Bucovinei, din 28 noiembrie, va fi celebrată la Consiliul Judeţean cu o şedinţă festivă, cu acordarea de medalii aniversare participanţilor. De asemenea, esplanada Casei Culturii va primi numele Piaţa Bucovinei şi va fi dezvelit un bust al lui Iancu Flondor, care va fi amplasat în acest perimetru. Tot de Ziua Bucovinei va fi lansat şi un sistem de realitate virtuală, cu străzi din Suceava de la 1900, un proiect al unui grup de studenţi la Arhitectură.

Va fi aprinsă lumina în Bradul de Crăciun şi va avea loc un concert aniversar în aer liber.

Ziua Naţională, 1 Decembrie, va fi marcată cu paradă militară, spectacol folcloric şi prin prezenţa unei delegaţii de la Suceava la Alba Iulia, la ceremoniile de aici, care includ şi dezvelirea unui bust al lui Iancu Flondor, realizat tot la Suceava.

Flutur a precizat că acest calendar va fi completat şi cu alte evenimente, mai ales în luna august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Meritul Bucovinei”, distincţie instituită de Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Meritul Bucovinei”, distincţie instituită de Consiliul Judeţean Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei