Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 53 (6763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă neloială

Taximetriştii suceveni, nemulţumiţi de prezenţa „piraţilor” la ieşirile din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferii de taxi din municipiul Suceava solicită autorităţilor să ia măsuri contra pirateriei din domeniu, principalii vizaţi fiind şoferii care stau la ieşirile din oraş, preluând potenţialii clienţi ai acestora, care circulă înspre Botoşani, Fălticeni sau Rădăuţi.

Situaţia, veche de ani şi ani de zile, i-a fost din nou semnalată viceprimarului municipiului Lucian Harşovschi, care a fost invitatul realizatorului Marius Cocoş în cadrul emisiunii „Faţă în faţă”, la Viva FM.

„În municipiul Suceava putem spune că pirateria la taxi este zero, nu sunt taxiuri neautorizate care să circule prin oraş şi să preia clienţii celor autorizaţi, dar sunt într-adevăr acei şoferi care acţionează pe zonele limitrofe. Acolo avem competenţe de control doar cu Poliţia Rutieră, care poate aplica măsuri şi ridica plăcuţele de înmatriculare”, a spus reprezentantul administraţiei locale, care a menţionat că astfel de acţiuni au fost efectuate în anii anteriori.

O altă variantă pe care viceprimarul o vede ca pe o posibilă rezolvare a problemei este să mute staţiile de taxi chiar acolo unde stau „piraţii”, astfel încât să-i descurajeze, iar oamenii să poată alege direct taxiurile care sunt prezente.

„La discuţiile cu asociaţiile profesionale ale taximetriştilor am propus să amplasăm staţiile de taxi chiar acolo unde stau <piraţii>, pentru că atunci am avea şi posibilităţi să-i amendăm. Dar nu am găsit încă un punct comun cu taximetriştii, pentru că am făcut anumite staţii, care apoi erau mereu goale. Nu putem bloca oraşul marcând staţii taxi în tot oraşul, ca acolo să nu stea nici un taximetrist. Pe Tineretului am făcut staţie de taxi cu cinci locuri, special pentru cei care fac transporturi către Salcea. Am avut scandal cu oamenii din zonă că le-am luat cinci locuri de parcare şi taximetriştii nu stau deloc acolo”, a adăugat Harşovschi.

Totuşi, noi acţiuni de descurajare a „pirateriei” taxi ar putea fi organizate curând, legislaţia prevăzând amenzi imense şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare ale maşinilor pentru cei care sunt dovediţi că fac ilegal transport de persoane în regim de taxi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetriştii suceveni, nemulţumiţi de prezenţa „piraţilor” la ieşirile din oraş.
 Vizualizări articol: 2670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taximetriştii suceveni, nemulţumiţi de prezenţa „piraţilor” la ieşirile din oraş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei