Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 53 (6763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Dan Ioan Cuşnir consideră că Primăria Suceava a devenit nefuncţională sub conducerea lui Ion Lungu şi a PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că sub conducerea lui Ion Lungu şi a PNL, Primăria Suceava a devenit o instituţie nefuncţională. Dan Ioan Cuşnir a declarat că de 14 ani, primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi şi „PDL-ul vopsit în PNL” încearcă să îi convingă pe suceveni cum au modernizat oraşul, cât de bine o duc sucevenii şi câte premii aduc ei pentru Suceava. Cuşnir a spus că în realitate toate proiectele majore care ar trebui să fie motorul dezvoltării Sucevei se prăbuşesc rând pe rând, respectiv căldura şi apa caldă, transportul public, salubritatea, sportul, atractivitatea pentru investitori şi altele. „Acestea sunt simptomele unei instituţii nefuncţionale, Primăria Sucevei este nefuncţională. Se împăunează cu premii nerelevante, cheltuiesc bani publici ca să îşi împartă ei între ei plachete aniversare şi diplome, ornează oraşul cu beculeţe colorate, dar proiectele majore se prăbuşesc pentru că nu a existat niciodată o strategie şi o viziune de dezvoltare a oraşului”, a precizat liderul PSD Suceava. El a făcut referire la furnizarea căldurii şi a apei calde în Suceava, afirmând că Ion Lungu, Lucian Harşovschi şi PNL „au falimentat în mod premeditat Termica” pentru a da încălzirea sucevenilor pe mâna unui operator privat, Bioenergy/ Thermonet, care după nici cinci ani este în pragul falimentului. „În scurt timp PNL-ul va solicita creşterea preţului gigacaloriei pentru a îndestula operatorul privat, deşi acesta nu şi-a respectat obligaţiile contractuale de investiţii şi livrează agentul termic cu mult sub temperatura minimă de livrare”, a declarat Dan Ioan Cuşnir, care a adăugat că în ultima săptămână, sucevenii care beneficiază de încălzirea centralizată au avut în case chiar şi temperaturi de 15 sau 16 grade Celsius.

 

Dan Ioan Cuşnir atrage atenţia că Bioenergy şi Thermonet nu şi-au respectat condiţiile contractuale

Cuşnir a explicat că potrivit Ordinului  91/2007 al ANRSC, există o diagramă de reglaj a temperaturilor de livrare a agentului termic în funcţie de temperaturile exterioare.  El a arătat că la o temperatură exterioară  de minus 15 sau minus 16 grade Celsius, cu vânt, agentul termic trebuia să fie livrat la 105/110 grade Celsius pe tur şi să aibă 70/80 grade Celsius pe retur. „Bioenergy, societate de care Ion Lungu este foarte mulţumit, a livrat celor 20.000 apartamente legate la sistemul centralizat de încălzire, în aceste zile, agentul termic cu 70/75 grade Celsius pe tur şi cu 55/57 grade Celsius pe retur. Ordinul 91 al ANRSC, pag 35 art. 133, prevede că abaterea maximă permisă faţă de temperatura din diagrama de Reglaj este de 2 grade Celsius. Spre exemplu, în cazul Sucevei,  în ultimele zile abaterea fiind de până la 20/30 grade Celsius, utilizatorii sistemului centralizat sunt îndreptăţiţi să nu plătească agentul termic livrat neconform”, a afirmat preşedintele PSD Suceava. El consideră că în loc să fie avocatul sucevenilor, primarul Ion Lungu se comportă ca un avocat sau chiar ca un acţionar al Bioenergy/Thermonet. Mai mult, Cuşnir a precizat că în loc să amendeze Bioenergy/Thermonet pentru nerespectarea condiţiilor contractuale şi a temperaturii de livrare a agentului termic, Ion Lungu va solicita în Consiliul Local aprobarea creşterii preţului de producţie de la 116 lei la peste 200 de lei/Gkal, ceea ce va însemna creşterea preţului facturat către populaţie de la 352 de lei la peste 452 de lei/Gkal, în condiţiile în care preţul pentru distribuţie şi transport va rămâne constant.

„În loc să se ocupe de nevoile reale ale sucevenilor, Ion Lungu, locotenentul său Harşovschi şi PNL-ul se ocupă de paranghelii PDL-iste pe bani publici şi mai nou de mersul trenurilor şi al avioanelor. Noi vom continua să facem <Totul pentru Suceava> şi să demascăm fărădelegile celor care conduc Suceava de 14 ani. Doar aşa ne vom îndeplini visul de a le reda sucevenilor mândria şi demnitatea”, a încheiat Dan Ioan Cuşnir. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cuşnir consideră că Primăria Suceava a devenit nefuncţională sub conducerea lui Ion Lungu şi a PNL.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dan Ioan Cuşnir consideră că Primăria Suceava a devenit nefuncţională sub conducerea lui Ion Lungu şi a PNL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei