Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2016 - Anul XXI, nr. 89 (6202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Locuitorii din Burdujeni i-au solicitat lui Tiberius Brădăţan o microprimărie în care să-şi plătească taxele şi impozitele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii cartierului Burdujeni i-au transmis candidatului PSD pentru funcţia de primar al Sucevei că îşi doresc o microprimărie funcţională, în care să poată plăti taxele şi impozitele locale. Prezent în Burdujeni, Tiberius Brădăţan s-a întâlnit cu locuitori din cartier, care i-au spus că vor o microprimărie funcţională în cartier, având în vedere că aici locuiesc aproape 40% dintre suceveni. În aceste condiţii, locuitorii din Burdujeni i-au spus lui Tiberius Brădăţan că nu este normal să se deplaseze până la primăria din Areni pentru a-şi plăti taxele şi impozitele sau pentru a  obţine o adeverinţă sau un certificat. „Trebuie remarcat că situaţia actuală cu funcţionarea serviciului de asistenţă socială nu este bună nici pentru locuitorii cartierului Obcini, care pentru o problemă socială trebuie să meargă până în Burdujeni. De asemenea, oamenii s-au plâns şi că serviciile medicale la nivel de urgenţă sunt departe de cartierul lor şi au solicitat reducerea timpului de intervenţie prin înfiinţarea unui punct de lucru funcţional al serviciului de ambulanţă în acest cartier. Oamenii au arătat că ambulanţele ajung mai târziu în Burdujeni deoarece pe str. Calea Unirii au fost montate scuaruri pe mijlocul drumului. În acelaşi timp, cabinetele medicale din şcoli au o mare problemă, pentru că nu există medici zilnic, uneori nu sunt nici asistente pe toată perioada cursurilor, iar profesorii suplimentează din banii lor medicamentele necesare funcţionării în condiţii optime a acestor cabinete”, a declarat Tiberius Brădăţan după întâlnirea cu locuitorii cartierului Burdujeni. El a adăugat că o altă problemă din acest cartier se referă la locurile de joacă pentru copii, care sunt puţine, nu sunt supravegheate video, nu au materialele elastice de protecţie şi nici gardul împrejmuitor, motiv pentru care copiii nu sunt în siguranţă.

Brădăţan a mai precizat că lipsa parcurilor este o altă problemă a cartierului, precum şi curăţenia şi lipsa locurilor de parcare. După ce a discutat cu locuitorii din Burdujeni, medicul primar Tiberius Brădăţan le-a transmis acestora că îşi propune să fie un bun administrator, spunând, ca exemplu, că dacă Suceava are 100 lei alocaţi pentru investiţii în cartier, atunci toţi cei 100 de lei vor fi folosiţi pentru investiţii, şi nu 50%, cum se întâmplă în destul de multe situaţii.

„O microprimărie cu un Birou Unic este un lucru realizabil. Trebuie doar să se dorească acest lucru de către conducerea primăriei, pentru că există spaţiu suficient în fostul cinematograf Burdujeni. De asemenea, un punct de lucru funcţional al serviciului de ambulanţă este o idee bună şi îmi propun să fac un studiu de impact în acest sens. Propunerea mea pentru reducerea timpului de intervenţii este dotarea acestui punct cu o ambulanţă de tip C, cu medic, şi două de tip B cu asistent. În acelaşi timp consider că trebuie rezolvată imediat problema cu asistentele în şcoli pe toată perioada cursurilor, iar aprovizionarea cu medicamente să fie suficientă”, a declarat Tiberius Brădăţan.

 

Proiect pentru promovarea turistică a cartierului Burdujeni

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava le-a mai spus cetăţenilor din Burdujeni că are soluţii şi pentru rezolvarea problemei locurilor de muncă, amintindu-le acestora că unul dintre proiectele sale de referinţă la care ţine foarte mult este dezvoltarea de parcuri industriale cu facilităţi pentru investitori, atât la Termica, cât şi în jurul Sucevei. La final, Tiberius Brădăţan a precizat că locuitorii cartierului trebuie sa fie conştienţi de istoria şi tradiţia acestor locuri şi că îşi doreşte o campanie de informare a locuitorilor în acest sens. „Cartierul Burdujeni merită toată atenţia Primăriei Suceava pentru promovarea trecutului său, dar şi pentru dezvoltarea sa, în primul rând economică”, a subliniat Brădăţan.

El a arătat că cea mai veche construcţie din cartierul Burdujeni este Mănăstirea Teodoreni, ctitorită în anul 1597 de postelnicul Teodor Movilă, fratele mai mare al voievodului Moldovei Ieremia Movilă şi al voievodului Valahiei Simeon Movilă, şi că în jurul acestei mănăstiri s-a format comunitatea locală care a dăinuit şi s-a dezvoltat până în prezent. Tiberius Brădăţan a declarat că în condiţiile în care istoria Burdujeniului nu a fost promovată deloc până în prezent şi că în acest cartier nu există monumente care să ateste istoria sa îşi propune implicarea Primăriei Suceava în promovarea turistică a Mănăstirii Teodoreni, marcarea şi semnalizarea traseului către locaţie, dar şi acordarea unui sprijin financiar pentru renovarea şi punerea lui în valoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Burdujeni i-au solicitat lui Tiberius Brădăţan o microprimărie în care să-şi plătească taxele şi impozitele.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii din Burdujeni i-au solicitat lui Tiberius Brădăţan o microprimărie în care să-şi plătească taxele şi impozitele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei