Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2016 - Anul XXI, nr. 73 (6186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi fiscale

Cătălin Miron: “Atragerea investitorilor, cheia dezvoltării oraşului Rădăuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi, este de părere că dezvoltarea economică a oraşului depinde de modul în care administraţia locală va fi capabilă să atragă un număr cât mai mare de investitori. Iar pentru a deveni atractiv pentru investitori, Rădăuţiul trebuie să vină cu oferte concrete, cu facilităţi permise de lege, dar care să ducă la înfiinţarea unor noi locuri de muncă.

„Va fi pentru prima data în istoria oraşului când facilităţile fiscale se vor acorda pe baza unui program bine stabilit şi pe o perioadă determinată. Aceste facilitaţi fiscale vor fi acordate în baza strictă a legii, în speţă a Codului Fiscal, firmelor care doresc să deschidă secţii de producţie, fabrici sau alt gen de activităţi, similar cu ajutorul de minimis acordat în agricultură. Valoarea investiţiilor trebuie să depăşească 100.000 de euro şi să creeze cel puţin cinci locuri de muncă într-o primă fază. Consider că orice firmă care vrea să facă o investiţie în Rădăuţi trebuie şi va beneficia de tot sprijinul din partea primăriei”, a arătat Cătălin Miron.

Această strategie de dezvoltare a municipiului Rădăuţi este menită să conducă în final la crearea unui parc industrial, în care să existe locuri de muncă pentru un număr cât mai mare de oameni.

„Îmi doresc extrem de mult crearea în zona noastră a unui parc industrial. Acest parc industrial ar însemna noi investiţii, ar însemna locuri de muncă bine plătite. Oraşul nostru ar avea şansa unei dezvoltări excepţionale. Soluţia obligatorie pentru oraşul nostru este doar dezvoltarea economică prin atragerea investitorilor, prin crearea de locuri de muncă, dar pentru ca toate acestea să se întâmple avem nevoie de oameni care să se implice şi care să aibă puterea de a-şi asuma responsabilităţi”, a menţionat candidatul liberalilor pentru funcţia de primar în Rădăuţi.

Cătălin Miron a criticat în termeni duri şi faptul că în Rădăuţi se practică printre cele mai mari taxe locale din ţară, ceea ce nu face decât să-i îndepărteze şi mai mult pe potenţialii investitori.

„Nu cred că abordarea actuală a conducerii PSD Rădăuţi, de a creşte taxele locale la valoarea maximă admisă de lege, este soluţia de a dezvolta economia oraşului. O consider doar o abordare iresponsabilă, chiar cinică faţă de mediul de afaceri din Rădăuţi, dar şi faţă de toţi rădăuţenii. Să ai taxele locale cele mai mari, nu numai din judeţul Suceava, ci şi din ţară, înseamnă că nu vrei investiţii, nu vrei locuri de muncă, dar mai arată şi extrem de multă incompetenţă”, a concluzionat Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: “Atragerea investitorilor, cheia dezvoltării oraşului Rădăuţi”.
 Vizualizări articol: 2059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Cătălin Miron: “Atragerea investitorilor, cheia dezvoltării oraşului Rădăuţi”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura însiropată Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...Avem nevoie de:1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri... Citeşte