Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2016 - Anul XXI, nr. 42 (6155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Politic

Ion Lungu şi-a prezentat programul pentru un nou mandat de primar al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, actualul edil în funcţie, Ion Lungu, şi-a prezentat ieri programul electoral cu care vrea să câştige un nou mandat. Ion Lungu şi-a prezentat programul electoral în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru primăriile din judeţ, la care au fost prezenţi copreşedinţii liberalilor, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Ion Lungu a început prin a aminti că de când ocupă funcţia de primar al Sucevei, valoarea investiţiilor în oraş a fost de peste 300 de milioane de euro. El a arătat că din această sumă, 180 de milioane de euro au fost fonduri europene, 80 de milioane de euro reprezintă fonduri investite prin parteneriat public-privat, 71 de milioane de euro au fost fonduri proprii şi 66 milioane de euro fonduri guvernamentale.

Lungu a subliniat că lucrul cel mai important pentru Suceava este viitorul, precizând că programul său include investiţii în toate domeniile.

El a amintit de construcţia unei săli polivalente şi a unui complex sportiv nou, dar şi de necesitatea construcţiei celei de-a doua şosele de centură a oraşului, făcând un apel către toţi parlamentarii să introducă acest proiect în Masterplanul General de Transporturi al României. Ion Lungu a spus că programul său cuprinde şi construcţia unui nou pod peste râul Suceava, în zona Termica, amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, finalizarea lucrărilor la noul cartier Europa pentru tineri, achiziţionarea a 40 de autobuze electrice pentru TPL, modernizarea pieţelor din George Enescu şi Burdujeni, dar şi reabilitarea Curţii Domneşti, pentru a deveni o atracţie turistică a Sucevei. Primarul Sucevei a declarat că în program a inclus şi continuarea modernizării reţelelor de drumuri şi a parcurilor, alocarea a 50 de milioane de euro pentru lucrări de termoficare, modernizarea locurilor de joacă, construcţia unei noi grădiniţe în cartierul Obcini, amenajarea de noi cimitire în cartierele Obcini şi George Enescu, reparaţii şi construcţia unei instalaţii de nocturnă la stadionul Areni, dar şi încheierea unui parteneriat între Primărie şi Casa de Cultură a Sindicatelor pentru modernizarea acestei clădiri.

 

Lungu: “Cel mai important lucru a fost însă acela că am fost alături de suceveni la bine şi la rău”

Ion Lungu a mai amintit şi de încheierea unui parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava pentru amenajarea noului campus, dar şi de organizarea în luna august 2016 a festivalului de film „Unica”. „De asemenea, ca primar voi înfiinţa o comisie de lucru pentru a pregăti organizarea unor evenimente culturale de amploare în anul 2018, când se sărbătoresc 630 de ani de la atestarea documentară a Sucevei şi 100 de ani de la Marea Unire”, a mai declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai spus că toate acestea vin să continue ceea ce s-a realizat în ultimii 12 ani în municipiul reşedinţă de judeţ, amintind de lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare, de construcţia unei centrale termice noi sau de modernizarea reţelelor de apă şi de canalizare. Printre realizările din primele trei mandate de primar, Ion Lungu a amintit şi despre construcţia parcării subterane din centrul oraşului, de lucrări de reparaţii a străzilor, de începerea proiectului pentru construcţia rutei ocolitoare, de investiţii în unităţile de învăţământ, de dotarea TPL cu autobuze noi, de amenajarea clădirii Centrului Cultural Bucovina şi de înfiinţarea Teatrului „Matei Vişniec”, de readucerea în circulaţie a străzii Cernăuţi, de modernizarea parcurilor şi a spaţiilor de joacă pentru copii, de construcţia cartierului pentru tineret „Dealul Mănăstirii”, dar şi de alocarea a 30 de milioane de euro pentru unităţile şcolare şi a 3,5 milioane de euro pentru unităţile de cult. El a ţinut să precizeze că Primăria Suceava a alocat peste 1,8 milioane de euro pentru construcţia Catedralei „Naşterea Domnului”, cea mai mare catedrală din ţară. „Cel mai important lucru a fost însă acela că am fost alături de suceveni la bine şi la rău. Şi dacă au avut nevoie de primar, sucevenii l-au găsit tot timpul la primărie”, a spus primarul Sucevei.

La alegerile din 5 iunie, Ion Lungu va candida pentru cel de-al patrulea mandat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu şi-a prezentat programul pentru un nou mandat de primar al Sucevei.
 Vizualizări articol: 4888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 8 voturi
Ion Lungu şi-a prezentat programul pentru un nou mandat de primar al Sucevei2.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(20 feb 2016, 15:39:29
Ion Lungu edilul Sucevei trebuia sa aiba mare grija ca producatorul, transportatorul si distribuitorul de energie termica – SC TERMICA SA – sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa si in faliment. Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, cu contorizare individuala, nu negocieri directe cu Thermonet sau Bioenergy ca acum, are mari avantaje tehnico – economice. Niciunul dintre responsabilii – mereu iresponsabili -, care considera ca si-au facut datoria in termoficarea Sucevei nu fac decat sa-si dovedeasca incapacitatea si lipsa de eficienta. Imbuibarea le-a intunecat mintea si le-a anihilat ratiunea.
2.   Comentariu trimis de
(20 feb 2016, 15:40:43
Grav este ca Lungu si acolitii lui au creat un monopol privat al firmei Adrem Invest Bucuresti in termoficarea Sucevei si una dintre conditiile esentiale in buna functionare a sistemului centralizat de termoficare - CONCURENTA - lipseste. Lungu impreuna cu acesti patroni fac ce vor pe spinarea consumatorilor captivi si a tuturor locuitorilor Sucevei. Deja patronii au inceput sa dicteze in sedintele de consiliu local si sa nu uitam ca imediat dupa preluarea sistemului de termoficare acesti patroni au propus cresterea pretului gigacaloriei la consumatorii casnici.
3.   LIDL SI PROFI trimis de
(22 feb 2016, 14:50:35
Ne-ati sufocat cu supermaket-uri. Doar in Burdujeni sunt deja 2 Lidl si 2 Profi si urmeaza sa se mai deschida unul in zona Moldova. Sincer, mi se pare cam mult.
Ati sufocat micii comercianti, cei cu un mic magazin la colt de strada. Cine a avut interes si cati bani s-au primit pentru a autoriza deschiderea atator magazine de genul acesta? Merg oamenii necajiti si cumpara cancer impachetat in parizer la 3 lei/ 2 kg.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie.  Sfânta Liturghie şi Slujba de Sfinţire a bisericii va avea loc începând cu ora 9.00 şi va fi oficiată de... Citeşte