Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2016 - Anul XXI, nr. 42 (6155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Politic

"Armata" de candidaţi ai PNL Suceava la alegerile locale a fost lansată în luptă în prezenţa liderilor Blaga şi Gorghiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL Suceava şi-a prezentat „armata” de candidaţi cu care vrea să câştige alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Lansarea oficială a candidaţilor PNL Suceava a avut loc ieri după-amiază în cadrul unui eveniment care a avut loc într-o sală mare, arhiplină, a Casei de Cultură Suceava, în prezenţa copreşedinţilor naţionali ai partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. În total au fost prezentaţi 113 candidaţi ai PNL Suceava pentru primăriile din judeţ, mai puţin cel pentru municipiul Rădăuţi, precum şi candidatul liberalilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul Gheorghe Flutur.

La lansarea candidaţilor liberalilor suceveni au participat parlamentarii suceveni Ioan Balan, Dumitru Pardău, Sanda-Maria Ardeleanu, Radu Surugiu şi Steliana Miron, precum şi lideri ai PNL din judeţele Moldovei. De la eveniment a lipsit deputatul PNL de Suceava Alexandru Băişanu.

După intonarea imnului naţional şi a imnului partidului, liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, le-a transmis tuturor celor prezenţi că „aici pe scenă avem armata pregătită să intre în bătălia pentru alegerile locale”. Discursurile de ieri ale liderilor liberali care au luat cuvântul au pus accent în special pe unitatea partidului şi pe necesitatea ca liberalii să fie uniţi pentru a putea câştiga alegerile locale, iar apoi alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Lansarea candidaţilor PNL la funcţia de primar în localităţile judeţului Suceava a fost deschisă de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, care i s-a adresat primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, cu cuvintele: ”Ioane, ne trebuie o sală mai mare. A rămas mică Casa de Cultură pentru PNL!”. În calitate de gazdă, i-a invitat să-şi transmită mesajele către liberalii suceveni atât pe oaspeţii de la organizaţiile PNL din judeţele vecine, cât şi pe unii dintre candidaţii şi liderii locali.

 

Dumitru Pardău i-a îndemnat pe liberali să ducă la capăt fuziunea între fostele PDL şi PNL

Primul care a fost invitat să ia cuvântul a fost prim-vicepreşedintele coordonator al PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, acesta dându-le asigurări celor doi copreşedinţi ai liberalilor că au venit într-un judeţ în care PNL va avea majoritatea în Consiliul Judeţean, preşedintele şi vicepreşedinţii acestei instituţii. „Vă asigur că după 5 iunie vom avea primar în majoritatea comunelor, în principalele oraşe, astfel încât să se întâmple din nou ceea ce îşi doresc sucevenii, şi anume ca după patru ani să continuăm dezvoltarea acestui judeţ şi să implementăm proiecte pentru bunăstarea locuitorilor”, a spus Pardău. El a subliniat că PNL prezintă pentru aceste alegeri locale cei mai buni candidaţi pentru funcţiile de primar şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, „iar acest lucru îl spun oamenii”. Dumitru Pardău i-a îndemnat pe liberalii suceveni să fie uniţi pentru că doar în acest fel PNL va conduce din nou judeţul Suceava. Pardău a adresat rugămintea către candidaţi „să împrospăteze partidul”, prin listele de consilieri locali pe care le vor prezenta, dar în mod special să ducă la capăt procesul de fuziune între fostele PNL şi PDL.

 

Ioan Balan şi-a reafirmat susţinerea totală faţă de PNL

Printre cei invitaţi să se adreseze liberalilor a fost şi deputatul Ioan Bălan, pe care Flutur l-a numit ”camaradul său de cursă lungă”. Ioan Balan a explicat din nou, pentru toţi cei prezenţi, de ce a făcut un pas înapoi pentru ca în competiţia electorală pentru Primăria Suceava să intre pentru PNL Ion Lungu. ”Doi candidaţi pe dreapta, Ioan Balan, din partea PNL, şi Ion Lungu, independent, deschideau calea candidatului PSD. Am făcut un pas înapoi pentru ca PNL să câştige alegerile. Vreau ca pe 5 iunie să avem primar liberal la Suceava şi preşedinte la Consiliul Judeţean”, a afirmat deputatul Balan. El a mai spus că în politică trebuie să şi demonstrezi că într-adevăr laşi orgoliile deoparte, atunci când interesul partidului o cere, nu doar s-o spui şi să ceri acest lucru celorlalţi. Parlamentarul a reafirmat că echipa pe care a construit-o în partid va munci în continuare pentru câştigarea alegerilor. ”Restul poveştilor pe care le mai auziţi, că aş vrea să mai fac, să mai dreg ceva în afara partidului rămân poveşti”, a spus răspicat Ioan Balan. El a mai precizat că la alegerile locale nu va candida, nici pentru Consiliul Local Suceava, nici pentru Consiliul Judeţean.

 

Flutur: ”Să vă apăraţi liderii când adversarii îi atacă”

În calitate de candidat la Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a arătat că PNL porneşte în competiţia electorală cu 53 de primari în funcţie, dintre care trei în municipii, şase în oraşe şi 44 în comunele judeţului Suceava şi a făcut apel la toţi membrii şi simpatizanţii PNL să privească ”serios şi pragmatic” această campanie. Flutur şi-a prezentat obiectivele pe care le are în calitate de candidat la preşedinţia CJ, cel mai important fiind acela de a câştiga 50%+1 dintre voturile sucevenilor ”pentru a guverna judeţul singuri, fără <cârje>”. ”Trebuie să facem un efort uriaş ca să câştigăm”, a spus Flutur. Liderul PNL le-a cerut tuturor ”să vă apăraţi liderii când adversarii îi atacă” şi a precizat că cei care doresc să candideze în toamnă la alegerile parlamentare trebuie să se implice  serios în câştigarea alegerilor locale, pentru a fi susţinuţi, la rândul lor.

Numărul mare de membri şi simpatizanţi PNL prezenţi ieri în sala mare a Casei Culturii a fost apreciat de copreşedintele PNL Vasile Blaga drept o nouă confirmare a faptului că Suceava este fief liberal, aşa cum consideră că au dovedit-o şi alegerile prezidenţiale din 2014, când în judeţul Suceava Klaus Iohannis a avut cel mai mare număr de voturi în ambele tururi de scrutin. Blaga i-a mulţumit public deputatului Ioan Balan pentru loialitatea pe care a demonstrat-o întotdeauna faţă de partid, pentru modul în care s-a implicat în activitatea politică şi le-a amintit tuturor celor prezenţi că este unul dintre cei doi parlamentari ai fostului PDL care şi-au câştigat colegiile în alegerile din 2012, la nivel naţional.

 

Ion Lungu: "Pentru mine lucrul cel mai important e că peste 50% dintre suceveni apreciază că la primărie lucrurile merg într-o direcţie bună"

În discursul său, Ion Lungu a ţinut să le mulţumească liberalilor şi tuturor sucevenilor pentru privilegiul de a candida pentru un nou mandat de primar al Sucevei. „Datorită vouă am această onoare mare să fiu candidatul PNL pentru Primăria Suceava”, a spus Ion Lungu. Făcând referire la municipiul Suceava, el a spus că îşi doreşte continuitate pentru modernizarea oraşului. „Suntem în a doua etapă de modernizare a Sucevei, modernizare care a început în anul 2004. An de an s-au întâmplat lucruri bune pentru Suceava. Iar pentru mine, acest lucru este demonstrat când sucevenii plecaţi de foarte mulţi ani din ţară vin înapoi acasă, vin în audienţă la mine şi îmi mulţumesc pentru cum s-a schimbat oraşul. De asemenea, pentru mine cel mai important lucru este acela că peste 50% dintre suceveni apreciază că lucrurile la Primăria Suceava merg într-o direcţie foarte bună, lucru care pe mine mă onorează”, a spus Ion Lungu. El a subliniat că aceste aspecte, dar şi realizările din ultimii 12 ani şi programul politic pentru viitor îl fac să ceară „cu respect” un nou mandat de primar al Sucevei. În finalul discursului său, Ion Lungu i-a oferit un buchet de flori Alinei Gorghiu, precizând că aceasta este pe jumătate suceveancă, având în vedere că soţul acesteia este din Suceava.

 

Alina Gorghiu: "PNL Suceava este o organizaţie cu mentalitate de partid mare"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a ţinut, în primul rând, să-i felicite pe liberalii suceveni pentru că au o organizaţie „cu mentalitate de partid mare”. Alina Gorghiu a subliniat faptul că PNL este în momentul de faţă cel mai mare partid din România, adăugând că o bucură faptul că la Suceava vede „oameni mândri că sunt membri ai acestui partid”. Gorghiu a arătat că în noul PNL s-a reuşit să se treacă peste toate orgoliile care au existat şi peste incompatibilităţile între persoane, şi că „oamenii înţelepţi” au putut să privească spre viitor fără a repeta greşelile din trecut. Ea a precizat că alegerile prezidenţiale au constituit o primă provocare pentru „acest partid mare”, însă validarea de facto a PNL va veni după alegerile locale din acest an. Alina Gorghiu le-a transmis liberalilor să nu asculte „defăimările” făcute la adresa PNL, cum ar fi că partidul „e rupt în şapte bucăţi”, că PNL scade în sondaje câte 10% pe zi sau că nu are şanse să câştige alegerile. „Nici una dintre aceste afirmaţii nu poate să prindă contur într-o comunitate de dreapta cum este judeţul Suceava”, a spus Gorgiu, care a amintit că soţul ei este din Suceava şi că prin aceasta va aduce cel puţin 30 de voturi, în municipiu, pentru PNL şi pentru funcţia de primar. Nu în ultimul rând, Alina Gorghiu i-a rugat pe Gheorghe Flutur şi pe Ion Lungu să ţină cont de propunerea făcută de ea, şi anume ca 30% din locurile eligibile de pe listele pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Suceava să fie ocupate de femei.

 

Blaga: ”Să schimbe toţi prefecţii, nu doar pe zece! Cum poţi să ai încredere în prefecţi puşi de Ponta?”

În scurtul discurs pe care l-a ţinut la lansarea candidaţilor, Blaga le-a mulţumit primarilor ”că nu s-au lăsat cumpăraţi pe bani publici”, aluzie la cei care au migrat la PSD pe motiv că astfel primesc bani pentru localităţile lor.

Copreşedintele PNL a fost extrem de virulent la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus că practică un ”şantaj la vedere” faţă de Guvern, şi în acelaşi timp a apreciat acţiunea premierului Dacian Cioloş, de a schimba zece prefecţi. ”Să schimbe toţi prefecţii, nu doar pe zece! Sper să continue acţiunea în ritm accelerat. Cum poţi să ai încredere în prefecţi puşi de Ponta?”, a spus Vasile Blaga.

Acelaşi punct de vedere l-a exprimat şi copreşedintele Alina Gorghiu, în conferinţa de presă organizată înainte de lansarea candidaţilor, când a declarat că interpretează schimbarea prefecţilor ”ca un început de depesederizare a administraţiei publice din România”, cu menţiunea că aceasta a fost una dintre solicitările PNL pentru votul de învestire a Cabinetului Cioloş.

Vasile Blaga i-a transmis lui Liviu Dragnea, de la Suceava, că nu se poate ”să fii şi cu slana în pod şi cu sufletu-n rai”.

Copreşedintele PNL a avut un mesaj şi ”pentru cei care nu sunt astăzi aici şi mai cred că pot face valuri în PNL Suceava”: ”Să stea acasă”. Singurul parlamentar PNL de Suceava care a lipsit de la evenimentul de ieri a fost Ștefan Alexandru Băişanu.

 

Primarii şi candidaţii PNL fac apel la unitate pentru câştigarea alegerilor

Primul dintre primarii liberali care a luat cuvântul a fost cel din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, acesta ţinând să le transmită membrilor PNL că deşi a fost unul dintre liberalii sceptici cu privire la posibilitatea formării „marelui PNL”, acum poate să spună că s-a înşelat în această privinţă. „Acum aveţi în faţa dumneavoastră o echipă de oameni hotărâţi să facă mai mult şi mai bine pentru localităţile lor. Şi sunt convins că vom trimite în Consiliul Judeţean Suceava suficienţi consilieri PNL pentru a avea preşedinte liberal şi pentru a avea o guvernare liberală în judeţul Suceava care să aducă sucevenilor mai mult bine”, a spus Ursaciuc. El a adăugat că România merită normalitate şi bunăstare, motiv pentru care la alegerile generale din toamnă, liberalii vor trimite suficienţi reprezentanţi în Parlamentul României pentru ca ţara să fie condusă de un Guvern liberal, care să aducă normalitate şi prosperitate pentru români.

Prezentat ca „un alt stâlp al liberalismului” din judeţ, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a făcut un apel la unitate „în jurul preşedintelui Gheorghe Flutur” pentru ca acesta să câştige şefia Consiliului Judeţean. Negură a amintit de numărul mare de proiecte pe care Gheorghe Flutur le-a realizat în mandatul său de preşedinte al CJ Suceava, adăugând că nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ceea ce s-a realizat în actualul mandat.

„Trebuie să reamintim de proiectele pentru aeroport, de continuarea lucrărilor la centura Sucevei, dar şi de pârtia de schi pe Rarău, toate acestea fiind la nivel de conservare în actualul mandat. De patru ani nu s-a mişcat nimic, şi vorbesc de investiţii şi de noi locuri de muncă”, a precizat Negură. El i-a îndemnat pe liberali să meargă din casă în casă pentru a le explica sucevenilor ce s-a întâmplat în mandatul de preşedinte al CJ al lui Gheorghe Flutur şi ceea ce s-a întâmplat în judeţ în ultimii patru ani. „Trebuie să fim uniţi, să lăsăm orgoliile şi sunt sigur că vom câştiga şi alegerile locale şi pe cele parlamentare”, a spus Mihăiţă Negură. Dintre primarii PNL care au mai luat cuvântul a fost şi cel din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, despre care Gheorghe Flutur a spus că a revenit în echipa liberală, după ce îşi declarase independenţa politică.

Ilie Boncheş a promis că va fi alături de dorneni şi în viitorul mandat, subliniind că principalul proiect al său va fi aducerea gazului în municipiul Vatra Dornei. „Pentru aceasta trebuie să fim sprijiniţi, pentru că e problema cea mai mare a dornenilor. Promit că voi fi alături de ei, iar împreună suntem o forţă”, a spus Boncheş, declaraţia acestuia făcându-l pe Gheorghe Flutur să spună că „administraţia PSD a ars gazul degeaba în ultimii patru ani”.

În ceea ce-l priveşte pe preotul Liviu Mihăilă, candidatul PNL pentru Primăria Fălticeni, acesta a afirmat că este pregătit să se suspende din preoţie pentru ca timp de patru ani să fie în slujba fălticenenilor. „Ne pregătim să luptăm cu cei din PSD. Eu nu voi veni cu jigniri, cum vor face ei, şi voi răspunde răului cu binele”, a spus Liviu Mihăilă, care a adăugat că Fălticeniul trebuie să devină un oraş puternic, dezvoltat din punct de vedere cultural. Printre primarii care au luat cuvântul a fost şi cel din Fălticeni, Angelica Fădor, aceasta spunând că echipa de candidaţi PNL are ceea ce îşi doresc sucevenii. „Oamenii vor fapte şi nu vorbe, hărnicie, modestie şi să fie ascultaţi de noi”, a spus Angelica Fădor, care a adăugat că PNL va câştiga alegerile din judeţul Suceava.

 

Localitatea
Candidat
Mun Suceava
Ion Lungu
Mun Câmpulung Mold
Mihăiță Negură
Mun Vatra Dornei
Ilie Boancheș
Mun Fălticeni
Liviu Mihăilă
Oraș Gura Humorului
Marius Ursaciuc
Oraș Siret
Adrian Popoiu
Oraș Solca
Valeruț Țăranu Hofnar
Oraș Broșteni
Nicolae Chiriac
Oraș Liteni
Tomiță Onisii
Oraș Salcea
Ilie Lungu
Oraș Cajvana
Gheorghe Savu
Oraș Dolhasca
Decebal Isachi
Oraș Frasin
Constantin Volanschi
Oraș Milișăuți
Mihai Vițega
Oraș Vicovu de Sus
Iulian Schipor
Adâncata
Viorel Cucu
Arbore
Ionel Hrincescu
Baia
Mihail Cîrlan
Bălcăuți
Vasile Șoiman
Bălăceana
Alexandru Olar
Berchișești
Nicolai Horga
Bilca
Zaharia Rusu
Bogdănești
Traian Rogojină
Boroaia
Alexandru Pei
Bosanci
Anton Curic
Botoșana
Ioan Ghiață
Breaza
Petrică Botnar
Brodina
Vasile Uhliuc
Bunești
Gheorghe Beraru
Burla
Viorel Pintiliuc
Cacica
Petru Tudosi
Calafindești
Adrian Frîncu
Capu Câmpului
Gheorghe Obreja
Cârlibaba
Gabriel Michael Danciu
Ciocănești
Radu Ciocan
Ciprian Porumbescu
Gheorghiță Moldoveanu
Comănești
Grigoraș Păstrăv
Cornu Luncii
Ion Ciurlă
Coșna
Iliuță Ivan
Crucea
Ioan Nicolescu
Dărmănești
Dan Chidoveț
Dolhești
Cătălin Darabă
Dorna Arini
Mirel Nituca
Dorna Candrenilor
Mafteiu Candrea
Dornești
Gheorghe Luța
Drăgușeni
Vasile Rusu
Drăgoiești
Adrian Brădățan
Dumbrăveni
Cristian Cârlig
Fântâna Mare
Costică Ștefănoaia
Fântânele
Vasile Hîj
Forăști
Doru Scutaru
Frătăuții Noi
Constantin Galan
Frătăuții Vechi
Viorel Chiraș
Frumosu
Maftei Tiron
Fundu Moldovei
Tudor Zdrob
Gălănești
Elena Coroamă
Grămești
Tudor Tănasă
Grănicești
Sorin Simionese
Hânțești
Costel Codău
Hartop
Toader Grădinariu
Horodnic de Jos
Petrică Onica
Horodnic de Sus
Valentin Luța
Horodniceni
Neculai Florea
Iacobeni
Angelica Fădor
Iaslovăț
Ion Cotoară
Ilișești
Răduțu Florinel Avasaloaie
Ipotești
Augustin Sorin Tofan
Izvoarele Sucevei
Mihail Mechno
Mălini
Vasile Mitocaru
Marginea
Dumitru Nichitean
Mănăstirea Humorului
Constantin Moldovan
Mitocu Dragomirnei
Danuț Solcanu
Moara
Constantin Prodaniuc
Moldova Sulița
Petru Jecalo
Moldovița
Traian Iliesi
Mușenița
Radu Tudoran
Ostra
Diana Ailenei
Panaci
Andrei Acatrinei
Pârteștii de Jos
Constantin Maricel Strugaru
Păltinoasa
Cristian Carpiuc
Pătrăuți
Vasile Breabăn
Poiana Stampei
Gheorghe Țiganea
Poieni Solca
Sorin Nicolae Galiș
Pojorâta
Constantin Cozmaciuc
Preutești
Lucian Ionuț Rusu
Putna
Gheorghe Coroamă
Rădășeni
Nicolae Perju
Rîșca
Viorel Handragel
Sadova
Mihai Oțcu Constantinescu
Satu Mare
Ștefan Cramarciuc
Siminicea
Vasile Clim
Slatina
Ilie Gherman
Straja
Vasile Juravle
Stroiești
Ion Moroșan
Stulpicani
Vasile Zamcu
Sucevița
Mihai Hrehorciuc
Șaru Dornei
Cătălin Iordache
Șcheia
Vasile Andriciuc
Șerbauti
Cătălin Sănduleac
Todirești
Mugurel Bocancea
Udești
Cristinel Vasile Plăcinta
Ulma
Vasile Tcaciuc Hudema
Vadu Moldovei
Vasile Sofronie
Valea Moldovei
Vasile Floriștean
Vama
Nicolai Baltag
Vatra Moldoviței
Virgil Saghin
Verești
Constantin Tololoi
Vicovu de Jos
Gheorghe Corneliu Carcea
Voitinel
Alexandru Crăciun
Volovăț
Dragoș Hîj
Vulturești
Mihai Grădinaru
Zamostea
Vasile Haliuc
Zvoriștea
Răzvan Orhei

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Armata" de candidaţi ai PNL Suceava la alegerile locale a fost lansată în luptă în prezenţa liderilor Blaga şi Gorghiu.
 Vizualizări articol: 11840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 12 voturi
"Armata" de candidaţi ai PNL Suceava la alegerile locale a fost lansată în luptă în prezenţa liderilor Blaga şi Gorghiu1.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DNA trimis de
(20 feb 2016, 11:23:01
De ce nu ia luat inca DNA-ul pe multi de acolo din sala?
2.   -25% trimis de
(20 feb 2016, 11:29:00
Iarasi Blaga si Flutur...ne-am saturat de ei! Au ramas fara bani si vor sa taie din nou salarile si pensile cu 25%!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie.  Sfânta Liturghie şi Slujba de Sfinţire a bisericii va avea loc începând cu ora 9.00 şi va fi oficiată de... Citeşte