Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2014 - Anul XIX, nr. 242 (5751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frecvenţă redusă

Din Penitenciarul Gherla, primarul Aurel Olărean şi-a declarat independenţa politică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, primarul arestat şi suspendat al municipiului Rădăuţi, s-a săturat de colaborarea cu PDL. În urmă cu două zile, edilul din Rădăuţi a trimis o cerere prin care a anunţat că demisionează din PDL şi va activa în continuare ca independent. Cererea a fost trimisă prin fax din Penitenciarul Gherla, acolo unde Aurel Olărean este încarcerat de la începutul săptămânii.

Practic, Aurel Olărean speră că va fi eliberat şi îşi va putea relua activitatea ca primar al municipiului Rădăuţi. Cum în Consiliul Local Rădăuţi foştii săi colegi de partid au cam plecat, Aurel Olărean s-a gândit că este cazul să facă şi el un pas în acest sens.

În lipsa lui Olărean, arestat la mijlocul lunii septembrie, PSD a reuşit să-şi creeze majoritate în Consiliul Local Rădăuţi, după ce acum câteva săptămâni avea un număr de patru consilieri dintr-un total de 19.

PSD poate conta acum pe voturile independenţilor Traian Andronachi, Mirela Todorese şi Vasile Maloş, primul de la UNPR şi ultimii doi de la PDL. 

Adeziuni la PSD au depus Simion Sticleţ şi Mihai Gavril, ambii de la PNL, dar şi Petru Ciobanu, de la PDL.

În acest fel, PSD are zece voturi în Consiliul Local Rădăuţi, dintr-un total de 19, ceea ce înseamnă că va avea majoritate.

Aurel Olărean a fost trimis şi el în judecată în stare de arest preventiv pentru un număr de cinci infracţiuni.

În sarcina edilului din Rădăuţi au fost reţinute trei acte materiale de şantaj, complicitate la şantaj şi abuz în serviciu  dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori  pentru altul un folos necuvenit.

Edilul din Rădăuţi este judecat acum la Curtea de Apel Cluj pentru că a dat dispoziție secretarului primăriei, în mod nelegal, să semneze un contract de asistență juridică, în baza căruia un avocat trebuie să primească de la administraţia locală suma de 65.000 euro (15.000 euro onorariu de succes și 50.000 euro onorariu fix), fără ca, pentru atribuirea contractului, să se fi organizat procedura de licitație.
„La datele de 28, 29 și 31 august 2014, Olărean Aurel a amenințat un consilier local (n.r. - Traian Andronachi) că, în situația în care, în ședința Consiliului Local al municipiului Rădăuți, nu va vota favorabil proiectul de hotărâre prin care era modificat în sensul dorit de inculpat onorariul avocatului respectiv și nu se va înscrie în baza prevederilor OUG 55/2014 în partidul din care edilul face parte, va dispune ca soția consilierului să fie revocată din funcția de conducere pe care o deținea la o instituție aflată în subordinea primăriei, implicit, diminuarea drepturilor salariale”, au arătat procurorii DNA în actul de sesizare a instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din Penitenciarul Gherla, primarul Aurel Olărean şi-a declarat independenţa politică.
 Vizualizări articol: 4181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Din Penitenciarul Gherla, primarul Aurel Olărean şi-a declarat independenţa politică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reluuuuuuuuuuuuuu, fugi la PSD...!!! trimis de
(17 oct 2014, 11:52:12
Bietul Relu, mi-e mila de nemernicia, aroganta si...greata de care dadea dovada. Dupa ce a calarit orasul si judetul, sustinut direct de Traienica...i s-a pus pata pe PDL....si tusti la Traienica... Numai ca-i tarziu....nu vasile...si Relu... iar la cata pusc arie te asteapta, + anii de interdictie drepturi, asi propune sa te inscrii in partidul " Drumul spre Iad"....cu sediul in cimitirul PACEA.....! Asa sa te ajute D-zeu!!!!! pupincurica!!!!!
2.   Comentariu trimis de
(18 oct 2014, 01:34:49
mizerabili.au distrus un partid puternic si acum fug ca sobolanii .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei