Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2014 - Anul XIX, nr. 242 (5751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fotbalul ca vehicul al urii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UEFA are pe masa de lucru două dosare despre violenţa pe stadioane. Cel de la România-Ungaria e important pentru că ne priveşte direct, pe când cel de la Serbia-Albania duce politica de securitate într-o nouă dimensiune. La Bucureşti s-a întâmplat ceea ce era firesc să se întâmple. Gradul de risc depăşea orice derby bucureştean, la meciul cu pricina fiind prezente toate cele trei galerii din capitală, plus oltenii, başca ultraşii de la U Cluj. Aceştia din urmă sunt nelipsiţi de la meciurile cu maghiarii, ei erijându-se în reprezentanţii clubului care a preferat să plece în bejanie după Diktatul de la Viena, decât să joace în campionatul Ungariei, precum rivala CFR. Nucleele dure ale acestor galerii sunt înţesate de indivizi pentru care a călca pe cineva în picioare, la propriu, reprezintă un mod de viaţă. Nu exagerez, de-a lungul timpului am văzut cu ochii mei cum se propaga teroarea pe unde treceau. Ferească Dumnezeu să nimereşti în tramvai sau metrou cu câte o astfel de adunătură. Faptul că unii lideri sunt interlopi nu face decât să mă confirme. Dincolo, firma de pază îşi activează şi ea brutele ei. Cefe groase, care lovesc sacul de dimineaţă până seara, abia aşteaptă „meciul” lor, cel mai bun antrenament. Cu public, desigur. Iar cei care sunt prinşi la mijloc, imprudenţi sau naivi, vor avea mereu cel mai mult de suferit.

La Belgrad n-au fost suporteri oaspeţi, dar rivalitatea dintre sârbi şi albanezi nu mai era doar istorică, ci trăită acum, zi de zi. O provincie cu populaţie majoritar albaneză s-a desprins de Serbia, nu fără vărsare de sânge, iar mulţi internaţionali albanezi erau kosovari. Nu insist asupra evenimentelor, sunt convins că le cunoaşteţi, aş vrea doar să subliniez că jucătorii albanezi au fost trataţi ca nişte eroi la Tirana. Cică numai nişte războinici adevăraţi s-ar fi luptat aşa pentru steagul ţării lor... Nu cred că jucătorii albanezi erau la curent cu ce li se pregăteşte, căci, judecând la rece, evenimentele puteau lua o turnură tragică. Platini se temea de un atentat cu o bombă transportată de acea dronă, dar chiar şi aşa, sfidarea spectatorilor sârbi mi se pare de o inconştienţă vecină cu nebunia. Era suficient ca forţele de ordine să cedeze, mai mult sau mai puţin voit, şi totul să se transforme într-un măcel. Fotbaliştii albanezi ar fi fost nişte eroi morţi, doar pentru că un dement n-a avut jucării cu telecomandă când era mic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul ca vehicul al urii.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fotbalul ca vehicul al urii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei