Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2014 - Anul XIX, nr. 242 (5751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Lovitură de teatru: Viceprimarul Maerean, delegat cu atribuţii de primar, în incompatibilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe hotărâri ale Consiliului Local Rădăuţi ar putea fi invalidate pentru că viceprimarul cu atribuţii de primar, Maerean, a participat la vot deşi era în stare de incompatibilitate.

După trimiterea în judecată a primarului Aurel Olărean şi după hotărârea Tribunalului Suceava cu privire la dizolvarea Consiliului Local al municipiului Rădăuţi, hotărâre care poate fi atacată, situaţia din municipiul „păstorit” la această dată de viceprimarul Tiberiu Epifanie Maerean este departe de a se fi liniştit. Chiar dacă deliberativul rădăuţean a reuşit ieri o performanţă, o şedinţă ordinară care s-a întins pe parcursul a numai 5-6 minute în condiţiile în care consilierii rădăuţeni au avut în acest mandat şi întruniri de 8 sau 10 ore, situaţia s-a complicat din nou după ce unul dintre consilierii din opoziţie a sesizat că viceprimarul delegat cu atribuţiile primarului este în incompatibilitate, la fel ca şi la cele două şedinţe anterioare. Cu un vot lipsă, votul lui Maerean, consilierii din grupul PSD nu au avut majoritatea pentru votarea ordinii de zi şi, după numărătoarea voturilor, care a arătat opt voturi „pro” şi opt abţineri, în condiţiile în care în sală au fost prezenţi 16 din cei 19 aleşi,  întrunirea de ieri a Consiliului Local a fost suspendată. Mai mult, hotărârile votate în cele două şedinţe anterioare, la care a votat şi Maerean, ar putea fi lovite de nulitate.

 

Viceprimarul care exercită atribuţiile primarului în condiţiile legale nu-şi poate exercita în acelaşi timp şi atribuţiile de consilier local, fiind în stare de incompatibilitate

Şedinţa ordinară de ieri se anunţa o şedinţă lungă, în condiţiile în care pe ordinea de zi erau 24 de proiecte de hotărâre, iar la capitolul diverse mai figurau alte 10 solicitări. În sala de şedinţe din primăria rădăuţeană se aflau 17 consilieri locali, inclusiv viceprimarul Maerean, cel care a preluat prerogativele primarului municipiului, după ce Olărean a fost arestat preventiv. Trebuie precizat că unul dintre aleşii locali a absentat, consilierul ales pe listele PDL Vasile Maloş, iar pe agenda şedinţei se afla şi un proiect pentru validarea unui nou consiler, după ce consilierul PDL Cezar Radu a demisionat. Înainte de a se vota ordinea de zi, consilierul liberal Petru Carcalete a luat cuvântul şi a făcut o precizare care a creat stupoare în plenul deliberativului rădăuţean, mai exact că viceprimarul Maerean, cel care îndeplineşte atribuţiile primarului, nu poate vota în şedinţa de Consiliu Local. Carcalete a afirmat: „Având în vedere prevederile art. 87 alin. 1 lit. a din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, viceprimarul care exercită atribuţiile primarului în condiţiile legale nu-şi poate exercita în acelaşi timp şi atribuţiile de consilier local, fiind în stare de incompatibilitate”. Anunţul făcut de Carcalete a surprins grupul PSD din deliberativul rădăuţean şi, la votarea pentru avizarea ordinii de zi a şedinţei, fără votul lui Maerean, a fost înregistrat scorul de 8 la 8, condiţii în care şedinţa a fost suspendată. În acelaşi timp, rămân în suspans hotărârile avizate pozitiv la ultimile două şedinţe, şedinţe la care a votat şi Maerean, care deja fusese „uns” cu atribuţiile primarului. Nu este exclusă varianta ca aceste hotărâri să fie lovite de nulitate, însă decizia aparţine Instituţiei Prefectului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lovitură de teatru: Viceprimarul Maerean, delegat cu atribuţii de primar, în incompatibilitate.
 Vizualizări articol: 3167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lovitură de teatru: Viceprimarul Maerean, delegat cu atribuţii de primar, în incompatibilitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Brambureala ! trimis de
(17 oct 2014, 11:58:33
Ce se intampla in consiliul local din Radauti este adevarata brambureala. Sunt atat de avizi de ciolan incat ar vinde si pe parinti si copii numai sa ajunga la ciolan . Nu vreau sa-i nominalizez insa la o atenta analiza se poate constata ce persoane ne reprezinta si ce caractere au . Pacat de acest oras , care ar merita o conducere responsabila si folositoare cetateanului de rand , nu lupta pentru ciolan si in interesul propriu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei