Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2014 - Anul XIX, nr. 222 (5731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Radu Surugiu susţine că liderul PNL, Klaus Iohannis, este candidatul tinerilor la alegerile prezidențiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Radu Surugiu a declarat ieri că liderul PNL, Klaus Iohannis, este candidatul tinerilor la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Radu Surugiu a spus că în nenumărate rânduri, Klaus Iohannis a fost cel care a explicat importanța tinerilor și a educației în dezvoltarea unei națiuni și impactul pozitiv pe care o societate educată îl poate avea în următoarele decenii.

„Performanța sistemului educațional va produce generații de tineri specializați în diferite domenii de activitate, pregătiți pentru cerințele pieței muncii și remunerați conform muncii prestate de către aceștia”, consideră Surugiu. Deputatul liberal a adăugat că Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin – Liberale la președinția României, este singurul care a abordat această temă într-o manieră serioasă și realistă, vorbind întâi despre crearea unei generații de formatori, despre evaluarea actualului sistem și mai apoi despre capacitatea sistemului de a produce generații performante și despre dorința sa ca tinerii din țara noastră să aibă salarii decente.

„Contrar acestei viziuni constructive asupra educației, actualii guvernanți tratează educația într-un mod cu totul iresponsabil. România se confruntă cu o rată a abandonului școlar ridicată, cu programe educaționale neadaptate la exigențele angajatorilor, cu un șomaj ridicat în rândul tinerilor, mai ales în mediul rural, cu tineri elevi care nu sunt consiliați și valorificați pentru talentelor lor”, a mai explicat Surugiu. Parlamentarul liberal a arătat că  actualul Guvern condus de Victor Ponta are ca priorităţi alocări iresponsabile de fonduri, manuale școlare digitale, în condițiile în care mulți dintre copiii României încă învață la lumina lumânării, posibilitatea înscrierii la universitate a elevilor care au fost respinși la bacalaureat, autobuze către localități cu primari PSD sau primari care sunt ademeniți astfel să treacă la PSD.

„Și cu toate acestea, zilele trecute am fost informați că <nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă>, încă o demonstrație de superficialitate din partea unui ministru social–democrat. Iar într-un context în care PSD sfidează, Klaus Iohannis vorbește despre elaborarea unui plan de educație pentru un secol, având o viziune pe termen lung și pledând pentru o educație de calitate. Atunci când guvernarea PSD vorbește despre educația viitorului și despre manuale digitale, pe care doar o parte dintre elevii României le-ar utiliza, Klaus Iohannis vorbește despre accesul egal al elevilor la educație, indiferent că se află în mediul rural sau urban, despre valori, despre cooperare între experți și mediul politic în vederea identificării unor soluții viabile”, a mai declarat Radu Surugiu. El a subliniat că acestea sunt motivele pentru care Klaus Iohannis este cu adevărat candidatul tinerilor, dar şi candidatul care face din educație o temă esențială de campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Surugiu susţine că liderul PNL, Klaus Iohannis, este candidatul tinerilor la alegerile prezidențiale.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Radu Surugiu susţine că liderul PNL, Klaus Iohannis, este candidatul tinerilor la alegerile prezidențiale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei