Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani la sport şi cultură

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local, boicotată de aleşii PSD şi PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banii alocaţi pentru susţinerea activităților sportive şi culturale din municipiul Suceava nu vor ajunge curând la cei care au solicitat aceste finanţări, de care au mare nevoie.

Cu toate că luni, la amiază, a fost convocată o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru deblocarea finanţărilor la activităţile culturale şi sportive, orgoliile politice au făcut ca şedinţa să fie anulată, din lipsă de cvorum. Mai exact, aleşii locali PSD, PNL şi PP-DD nu s-au prezentat la şedinţa convocată de cei de la PDL.

 

Şedinţă cu scaunele goale

După aproape 10 minute de așteptare, preşedintele de şedinţă, Lucian Harşovschi, a trebuit să constate că nu există cvorum, deci şedinţa nu avea cum să fie statutară, prezenţi fiind doar nouă consilieri locali, de la PDL, în vreme ce, pentru a fi legal constituită, la şedinţă ar fi trebuit să participe minim 12 din cei 23 de aleşi locali.

„Am convocat această şedinţă pentru a debloca situaţia din sportul sucevean”, a spus Harşovschi, care a menţionat că înainte de convocare, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor reprezentate în Consiliul  Local.

„Am făcut apel la înţelegere, le-am spus că suntem dispuşi să negociem chiar dacă nu au cum să aibă prezenţi 12 consilieri pentru a-şi impune propriul amendament. De şase ani de zile, de când sunt consilier local, nu am mai păţit ca un anumit grup să nu vină la şedinţă, pentru că nu au cum obţine majoritatea, să poată vota cum îşi doresc ei. Nu sunt deschişi la dialog şi din păcate sportul sucevean are de suferit”, a declarat liderul grupului PDL din Consiliul Local Suceava.

Harşovschi a precizat că şedinţa extraordinară a fost convocată la ora 12.00, tocmai pentru că la ora respectivă aleşii locali au fost chemaţi încă de săptămâna trecută la o şedinţă informală, tot în primărie, pentru o problemă importantă care ţine de termoficarea oraşului.

„Îmi pare rău că nu au putut urca trei minute şi până în Sala de Consiliu, ca sporturile să poată beneficia de finanţarea de care au atât de mare nevoie. Noi suntem dispuşi la discuţii, să găsim soluţia de consens între cei 23 de consilieri, pentru a asigura finanţarea necesară. În condiţiile de acum cred că se va ajunge prin lunile mai-iunie cu licitaţia, încât, până atunci, multe echipe pot fi şi retrogradate”, a adăugat Lucian Harşovschi.

 

Demisia viceprimarilor PSD şi PNL, solicitată de PDL

Lipsa de cvorum de la şedinţa extraordinară le-a „ridicat mingea la fileu” celor de la PDL pentru a solicita demisia viceprimarilor PSD şi PNL, care sunt şi consilieri locali.

„Aveţi doi viceprimari, astăzi sunt la serviciu?”, l-a întrebat Neculai Barbă pe primarul Ion Lungu.

„Vă rog să prezentaţi public absenţa lor nemotivată de astăzi, şi dacă această problemă se va repeta, cer demisia viceprimarilor Vîrvara şi Doroftei, precum şi a membrilor comisiei de sport”, a continuat Barbă, care a caracterizat atitudinea lor drept „regretabilă şi de neînţeles”.

Solicitarea PDL vine pe fondul „ruperii” USL, care deţinea un număr de 12 voturi în Consiliul Local Suceava (şapte PSD şi cinci PNL), în vreme ce PDL deţine 10 voturi, dar nu are nici un viceprimar.

 

Teoria conspiraţiei

Tot democrat-liberalul Neculai Barbă a solicitat autorităţilor să se autosesizeze cu privire la problemele apărute la echipa de handbal.

„Am temeri că problemele de la echipa de handbal nu sunt întâmplătoare, ci ar exista un interes pentru desfiinţarea echipei de handbal”, consideră Neculai Barbă.

 

Orgolii politice

Prezent la şedinţă, primarul Ion Lungu s-a abţinut de la comentarii, dar, la final, după ce s-a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a fi luată vreo decizie, a declarat:

„Cred că în joc să mai mult orgolii politice, pentru că cele două proiecte de hotărâre, cel înaintat de mine şi cel al consilierilor USL, nu prezintă diferenţe majore, cu excepţia handbalului. De aceea cred că viziunile sunt cam aceleaşi şi trebuie să facem tot posibilul să deblocăm această situaţie.  La cum se arată lucrurile şi la cât durează procedurile de acordare a acestor fonduri, mai devreme de 15 aprilie nu vom putea da bani pentru finanţarea activităţilor sportive”, a apreciat Lungu, care a anunţat că va convoca o altă şedinţă extraordinară, după consultarea tuturor partidelor politice.

„Nu sunt probleme care nu pot fi depășite. Voi avea discuţii cu toate grupurile de consilieri şi voi convoca eu o şedinţă extraordinară de CL, pentru că se parte că sunt orgolii şi dacă convoacă unii şedinţa, nu vin ceilalţi”, a declarat Lungu.

Edilul sucevean nu consideră îndreptăţită solicitarea lui Neculai Barbă vizavi de prezenţa viceprimarilor la şedinţa de CL:

“Cei doi viceprimari sunt la serviciu de dimineaţă, dar fac parte din alte grupuri politice, au propriile opinii politice, iar soluţia nu poate fi una de forţă, de a-i lua pe sus, să-i aducem la şedinţă”.

 

„Sportul nu are culoare politică”

La şedinţa de ieri a fost prezent şi antrenorul echipei de handbal masculin CSU Suceava, Răzvan Bernicu, însoţit de un grup de suporteri ai handbaliştilor suceveni.

Acesta le-a atras atenţia consilierilor locali că sportul nu are culoare politică şi le-a cerut să deblocheze finanţarea clubului de handbal, care luptă să se salveze de la retrogradare.

„Este nevoie de toată lumea şi trebuie să înțeleagă toţi consilierii că noi nu avem nici o culoare politică. Vrem doar să menţinem handbalul în viaţă la Suceava şi, de ce nu, să-l readucem acolo unde îi este locul. Şi anul trecut au fost probleme, însă am înţeles, a fost un moment mai greu. Acum este un an de tranziţie şi de reconstrucţie, dar trebuie să înţeleagă toată lumea că trebuie să punem osul la treabă pentru sportul sucevean”, a declarat Răzvan Bernicu.

În varianta de hotărâre propusă de primar şi de PDL, handbalul ar urma să beneficieze de 1.000.000 lei (10 miliarde lei vechi) de la bugetul local al Sucevei, în vreme ce în varianta propusă de ceilalţi, prin şeful comisiei de sport, Corneliu Vornicu, suma alocată le-ar fi diminuată cu 210.000 lei (2,1 miliarde lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă extraordinară de Consiliu Local, boicotată de aleşii PSD şi PNL.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şedinţă extraordinară de Consiliu Local, boicotată de aleşii PSD şi PNL3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti sunt filosofi in partidele lor, lichele. trimis de
( 4 mar 2014, 11:57:55
Cuiul lui Pepelea e termoficarea, subiect care trebuia dezbatut dupa cel sportiv. Nu-i de mirare ca Suceava ajunge un oras in coma, precum riprezentantii lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei