Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur: Guvernul condus de Victor Ponta este inamicul numărul unu al locurilor de muncă din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că actualul Guvern USL condus de Victor Ponta este inamicul numărul unu al locurilor de muncă din România. Gheorghe Flutur a declarat că cel puţin zece domenii de activitate sunt expuse la disponibilizări în cursul acestui an, respectiv construcţii, transport rutier şi de marfă, producţie şi distribuţie de carburanţi, difuzare şi transmitere de programe de televiziune, industria metalurgică, finanţe-bănci, protecţie şi pază, agricultură, hoteluri şi restaurante, dar şi asigurarea utilităţilor publice, energie electrică, gaze şi apă.

Liderul democrat-liberalilor suceveni a arătat că în cursul anului trecut în domeniul construcţiilor au fost înregistrare peste 40.000 de concedieri individuale şi colective, care vor continua şi în cursul anului 2013. “Un alt domeniu lovit de valul concedierilor în 2013 este industria metalurgică. Intrarea în insolvenţă a celei mai vechi uzine din România, UCM Reşiţa, atrage după sine disponibilizarea a peste 1.000 de angajaţi, în vreme ce Mechel concediază alte câteva mii. De altfel, toată industria prelucrătoare este afectată de concedieri. Anul trecut această industrie s-a plasat pe primul loc, cu 57.000 de contracte de disponibilizare”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că şi în sistemul bancar se anunţă concedieri, arătând că BCR a început disponibilizarea a 1.600 de angajaţi. Gheorghe Flutur a mai spus că şi despre RBS România au apărut informaţii că ar putea renunţa la circa 350 de salariaţi, iar BRD urmează să închidă 30 de sucursale.

Pe de altă parte, preşedintele PDL Suceava a declarat că din datele Oficiului Registrul Comerţului se poate constatat că aproximativ 50 de firme intră zilnic în insolvenţă. Gheorghe Flutur a spus că în primele şase luni ale anului 2013 au fost înregistrate 12.308 suspendări de activitate, 12.005 dizolvări de firme, 41.493 de radieri şi 8.215 firme intrate în insolvenţă. “Potrivit informaţiilor furnizate de Coface, valoarea medie a cifrei de afaceri a firmelor insolvente în primul trimestru este de trei ori mai mare decât cea a firmelor care au intrat în incapacitate de plată în perioada similară a anul trecut. Datele Coface arată şi faptul că în primul trimestru al acestui an 239 de firme cu afaceri de peste un milion de euro au intrat în insolvenţă, din care 191 cu afaceri de 1-5 milioane de euro şi 26 cu 5-10 milioane de euro vânzări”, a afirmat Flutur. El a mai spus că din cele 230.000 de disponibilizări efectuate anul trecut, aproape 12.000 reprezintă concedieri colective. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul condus de Victor Ponta este inamicul numărul unu al locurilor de muncă din România.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Flutur: Guvernul condus de Victor Ponta este inamicul numărul unu al locurilor de muncă din România4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baliverne trimis de
(29 iul 2013, 22:30:01
cum poate acest om de nimic sa vorbeasca cand el si cu sleahta lui basescu au furat si distrus aceasta tara.El nu isi aduce aminte cand au facut disponibilizari si au dat afara oameni care au copii acasa si poate unii dintre ei nu au ce pune pe masa,ca sa poata fura ei mai mult sa isi faca vile impresionante.,,DUMNEAVOASTRA' cu o avere de peste 100 de milioane de euro vorbiti?
2.   %baliverne trimis de
(30 iul 2013, 07:23:26
ai perfecta dreptate,sa vorbeasca Ponta el este un am sarac si cinstit ca toti politicienii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei