Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Consilierii USL atacă în contencios administrativ modul în care CJ a împărţit bani localităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au solicitat revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Suceava privind aprobarea repartizării pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2012. Hotărârea a fost adoptată în data de 5 ianuarie a.c., în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean, la care consilierii USL au lipsit în semn de protest, acuzând conducerea PD-L a administraţiei judeţene că banii au fost împărţiţi discreţionar, în favoarea primăriilor conduse de primari democrat-liberali.
Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că plângerea prealabilă împotriva acestei hotărâri a fost depusă la Consiliul Judeţean, documentul fiind asumat de toţi cei 18 consilieri judeţeni PSD şi PNL.
„Prin această plângere prealabilă cerem revocarea hotărârii prin care banii publici au fost alocaţi în mod ilegal şi netransparent. În acelaşi timp l-am sesizat şi pe prefectul Sorin Popescu, prezentându-i toate motivele pentru care noi considerăm că această hotărâre este ilegală”, a spus Cătălin Nechifor, care a mai adăugat că în situaţia în care acest demers nu va avea succes, consilierii USL vor ataca în instanţă Hotărârea de Consiliu Judeţean prin care au fost împărţiţi banii pentru echilibrarea bugetelor localităţilor sucevene.
Cătălin Nechifor a arătat că hotărârea respectivă este ilegală din mai multe puncte de vedere, încălcând prevederile mai multor legi. El a explicat că hotărârea încalcă prevederile Legii administraţiei locale cu privire la situaţiile în care se convoacă şedinţele extraordinare ale Consiliului Judeţean, precum şi prevederile Legii privind normele de tehnică administrativă pentru elaborarea actelor administrative.
„Din studiul proiectului de hotărâre rezultă faptul că avizul cel mai important pentru elaborarea unei astfel de hotărâri, respectiv cel al Comisiei de administraţie publică locală şi juridică, lipseşte din preambulul acestui proiect de hotărâre”, a spus Nechifor.
El a mai spus că şedinţa în care a fost aprobată hotărârea de alocare a banilor către primării nu a fost legal constituită, în condiţiile în care consilierii nu au primit mapele de şedinţă la data convocării. „Materialele au fost puse la dispoziţia consilierilor judeţeni prea târziu, cu doar două ore înainte de începerea şedinţei. De asemenea, nu a fost făcută publicitatea legală în vederea participării cetăţenilor interesaţi, încălcându-se astfel caracterul public al şedinţelor”, a arătat liderul PSD Suceava.

 

Nechifor spune că alocarea fondurilor către primării s-a făcut discreţionar

Cătălin Nechifor a mai precizat că în adoptarea acestei hotărâri nu a fost respectat calendarul prevăzut de lege pentru aprobarea hotărârii pentru echilibrarea bugetelor locale, şi nici nu a existat o conduită morală care ar fi trebuit să fie la împărţirea banului public. El a arătat că atunci când a stabilit modul în care se împart banii, preşedintele CJ Suceava a ţinut cont doar de asigurarea fondurilor necesare primăriilor pentru a participa la proiectul de gestionare a deşeurilor din judeţul Suceava.
„Prin aceasta, Gheorghe Flutur nu a asigurat fonduri pentru alte proiecte europene pe care le au primăriile. Mai mult, lipsa fondurilor pune în pericol alte proiecte europene care se realizează în unele localităţi”, a declarat preşedintele PSD Suceava.
El a mai precizat că modul de alocare a fondurilor de către conducerea PD-L a Consiliului Judeţean a fost în mod clar unul discreţionar, în condiţiile în care o comună condusă de un primar PSD, cum ar fi Valea Moldovei, cu 5.857 de locuitori, a primit 70.000 de lei, iar o altă comună, condusă de un primar PD-L, a primit 360.000 de lei, în condiţiile în care are doar 2.432 de locuitori. Nechifor a ţinut să mai spună că primăriile conduse de primari USL au primit doar 30% din fondurile disponibile pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv 11,1 milioane de lei, iar celelalte primării, dintre care 51 conduse de primari PD-L, au primit 25,7 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii USL atacă în contencios administrativ modul în care CJ a împărţit bani localităţilor.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii USL atacă în contencios administrativ modul în care CJ a împărţit bani localităţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU PLANGETI uslasilor trimis de
(11 ian 2012, 11:58:41
NU VA SUPARATI USLASILOR SI VOI A-TI PROCEDAT LA FEL CAND ATI FOST LA CIOLAN.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei