Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Previziuni

Milici: „Promulgarea Legii asistenţei sociale va duce la efecte sociale absolut imprevizibile”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Promulgarea Legii asistenţei sociale adoptată în Camera Deputaţilor săptămâna trecută va duce la efecte sociale absolut imprevizibile, este de părere vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici. Milici a declarat că legea nu are un fundament şi că ea reprezintă de fapt un pretext pentru diminuarea cheltuielilor cu asistenţa socială în bugetul de stat pe 2012. Vicepreşedintele PSD Suceava a arătat că legea prevede doar plata a nouă prestaţii sociale faţă de 54, câte au fost până acum, urmărind astfel să reducă cheltuielile cu asistenţa socială de la 2,8% din Produsul Intern Brut (PIB) la 0,8%. „Or legea asistenţei sociale în toate statele europene are prevăzut un buget de 5% din PIB”, a precizat Milici, care a adăugat că „România, şi aşa aproape cea mai săracă ţară din Europa, încă o dată trece prin criză pe spinarea necăjiţilor şi a oamenilor care au nevoie de asistenţă socială. E o lege nedreaptă, deoarece iniţiatorul acesteia, fostul ministru al muncii Sebastian Lăzăroiu, singur a recunoscut public că nu a făcut un recensământ al persoanelor care au nevoie de asistenţă socială, în schimb şi-a permis să dea această lege. Practic legea taie ceva de la nişte oameni care nu au fost verificaţi dacă au nevoie sau nu de asistenţă socială. Impactul va fi catastrofal pentru populaţia şi aşa sărăcită a României, pentru că, la această oră, conform datelor Eurostat, 48% din populaţia ţării se află într-o stare de sărăcie”, a declarat Milici.

Ovidiu Milici a anunţat că parlamentarii Uniunii Social Liberale vor ataca la Curtea Constituţională Legea asistenţei sociale. El a spus că USL se va bate pentru ca legea să nu fie promulgată şi pentru a fi respectat principiul de stat social prevăzut în Constituţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milici: „Promulgarea Legii asistenţei sociale va duce la efecte sociale absolut imprevizibile”.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Milici: „Promulgarea Legii asistenţei sociale va duce la efecte sociale absolut imprevizibile”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legea asistentei sociale trimis de
(29 nov 2011, 12:03:10
Acest proiect de lege adoptat de actuala guvernare nu face decat sa restranga drepturile fundamentale: "Orice fiinta umana are dreptul la viata, la libertate si la securitatea persoanei sale". Scopul real al legii este scaderea cheltuielilor bugetare cu asistenta sociala, si nu combaterea saraciei (in conditiile in care indicele saraciei a cunoscut o evolutie ce a ajuns in acest an la un maxim istoric in perioada de dupa 1989)". Puterea portocalie nu face decat sa transforme saracia in politica de stat. Proiectul cadru al Legii asistentei sociale incalca "flagrant" si Conventia ONU, privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, adoptata la New York de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 13 decembrie 2006. Acestor sacali, care ne conduc, ne le pasa de nici o patura sociala, devoreaza tot atunci cand vine vorba de bunastarea personala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei