Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Retur

Jumătate din suma alocată pentru noul spital din Fălticeni se reîntoarce la Ministerul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PSD Suceava, Cătălin Coman, consilier local la Fălticeni, şi-a exprimat ieri regretul şi indignarea faţă de modul „dezastruos şi cel puţin dubios” prin care este gestionată problema reînceperii construcţiei noului spital din localitate. Coman a arătat, într-o conferinţă de presă, că pentru 2011 au fost alocate acestei investiţii 20 de milioane de lei, însă până acum nu s-a cheltuit nici un leu, întrucât contractul de execuţie a lucrărilor încă nu a fost încheiat. Şi asta, a spus vicepreşedintele PSD Suceava, în ciuda faptului că deliberativul fălticenean a aprobat toate procedurile specifice acestui obiectiv de investiţii în urmă cu zece luni.

Cătălin Coman a menţionat că săptămâna aceasta este programată o şedinţă de Consiliu Local în care pe ordinea de zi figurează un proiect ce prevede ca zece din cele 20 de milioane de lei alocate noului spital să se reîntoarcă la Ministerul Sănătăţii.

Coman a subliniat că în expunerea de motive la proiectul de hotărâre se spune că toate licitaţiile pentru desemnarea constructorului au fost contestate şi din această cauză banii nu pot fi cheltuiţi în acest an. În aceeaşi expunere de motive se menţionează că există speranţe ca acel contract de execuţie a lucrărilor să fie parafat în perioada următoare, iar cele zece milioane de lei care mai rămân să fie cheltuite până la finalul anului. Coman s-a arătat sceptic vizavi de această variantă şi crede că şi aceşti bani se vor întoarce la bugetul de stat. Acesta a declarat: „Curios este faptul că mai toate contestaţiile au fost admise de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul că în reanalizarea documentelor s-a dispus reluarea procedurii,  reevaluarea ofertelor şi foarte puţine contestaţii au fost respinse ca nefondate. Din acest motiv cred că vina nu aparţine firmelor ofertante, ci mai mult celor care au gestionat acest proiect, primăria şi spitalul, care, din motive care mie îmi scapă deocamdată, nu ştiu, lipsă de interes, anumite interese, incompetenţă, au reuşit ca acest obiectiv de  investiţii să nu finalizat şi să nu se semneze contractul de execuţie nici până acum”.

Cătălin Coman a spus că aleşii social-democraţi din Fălticeni nu vor vota proiectul şi vor propune înfiinţarea unei comisii care să scoată la iveală adevărul în legătură cu pierderea banilor, care, în opinia lui, reprezintă o tragedie pentru locuitorii municipiului Fălticeni şi ai comunelor din zonă.

 

„Ce s-a construit la noul spital din Fălticeni s-a construit până în 2008, actuala guvernare nu a făcut nimic”

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că, deşi şi în anii trecuţi pentru noul spital din Fălticeni au fost alocate fonduri semnificative, nu s-a cheltuit nimic din banii primiţi. El a arătat că în 2008, 2009 şi 2010 s-au alocat anual câte cinci milioane de lei. Nechifor a menţionat că a primit confirmarea ministrului Sănătăţii, căruia i-a adresat o interpelare, că în 2012 nu s-a cheltuit nici un leu din cele 20 de milioane alocate. „Ce s-a construit la noul spital din Fălticeni s-a construit până în 2008, actuala guvernare nu a făcut nimic. Stadiul fizic al lucrărilor este în prezent de 28%”, a declarat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate din suma alocată pentru noul spital din Fălticeni se reîntoarce la Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Jumătate din suma alocată pentru noul spital din Fălticeni se reîntoarce la Ministerul Sănătăţii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei