Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realizări

Cartea albă a guvernării PD-L în municipiul Suceava: investiţii de peste 150 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Municipală Suceava a PD-L lucrează la „cartea albă” a guvernării locale, document care va fi lansat la începutul anului viitor. Anunţul a fost făcut de preşedintele organizaţiei, primarul Ion Lungu, la şedinţa Consiliului de Coordonare Local, care a avut loc sâmbătă, în sala mică a Casei de Cultură, în prezenţa a 230 de militanţi ai partidului.

Lungu a spus că documentul va conţine toate realizările din municipiul Suceava în actualul mandat. Primarul a arătat că este vorba de investiţii de peste 150 de milioane de euro în infrastructura de apă, canalizare, termoficare, în drumuri, iluminat public, ruta ocolitoare. „Avem 150 de milioane de euro fonduri nerambusabile atrase în acest mandat. De la cetăţeni încasăm anual din taxe şi impozite de aproximativ un milion de euro. Deci cele 150 de milioane de euro atrase gratuit reprezintă bugetul sucevenilor pe o perioadă de o sută de ani”, a arătat Lungu.

El a amintit de noua centrală termică a municipiului, a cărei construcţie va începe anul viitor, şi de eforturile pe care le face primăria pentru a menţine preţul gigacaloriei livrate populaţiei la 185 de lei.

Lungu a declarat că „Vom salva locurile de muncă de la Termica, transferând specialiştii la noua centrală. Dacă mai rămân, Doamne fereşte, 50 de oameni pe afară, vă spun că nu putem sacrifica un oraş pentru a menţine 50 de locuri de muncă. În ultimii şapte ani s-au alocat la Termica peste 3.000 de miliarde de lei vechi. Asta înseamnă aproximativ 70 de milioane de euro. Închipuiţi-vă ce puteam face în oraş cu aceşti bani. Aşa am reuşit să nu avem probleme cu furnizarea agentului termic, în timp ce alte CET-uri, ca cele din Iaşi sau Giurgiu, au dat faliment”.

Liderul democrat-liberal a trecut în revistă investiţiile de 15 milioane de euro în unităţile de învăţământ şi a amintit de sumele consistente pe care le-a alocat municipalitatea pentru modernizarea secţiilor din Spitalul Judeţean.

Ion Lungu nu a uitat de proiectele pe turism, cel mai important fiind proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun sau de proiectele culturale precum construirea Centrului Tradiţiilor Populare şi a Centrului Cultural Bucovina.

 

Lungu: „O spun cu durere în suflet că cei de la Universitate nu au ieşit niciodată să mulţumească primăriei că a dat bani la handbal”

Ion Lungu a adus în prim plan acţiunile de sprijinire a unităţilor de cult, în special cele legate de construirea noii catedrale, arătând că în mandatul său s-au sfinţit peste zece biserici.

Acesta a mai subliniat că „Am dat fonduri la sport, în special echipei de handbal. Suntem principalii finanţatori ai echipei. Am dat şi în acest an zece miliarde de lei vechi, iar principalii beneficiari ca imagine au fost cei de la universitate. O spun cu durere în suflet, nu cu reproş, nu am văzut niciodată să iasă cei de la universitate să spună <mulţumim frumos Primăriei municipiului Suceava>. Atunci când lucrurile merg bine la handbal, meritele sunt ale universităţii, iar când nu merg bine se dă vina pe primărie. Vom da bani la handbal, dar în funcţie de performanţă”.

Lungu a mai amintit de sistematizările rutiere care s-au făcut în municipiu şi de înnoirea parcului auto al firmei locale de transport public. „Eu zic că lucrurile în Suceava merg într-o direcţie foarte bună şi asta se poate constata. Sigur, nu ne culcăm pe o ureche. Vin oameni care sunt plecaţi la muncă în străinătate în audienţă la mine şi spun: <Domnule primar, am venit să vă felicit, nu am fost de trei ani acasă şi oraşul arată foarte bine>. Ce se întâmplă azi în Suceava nu s-a mai întâmplat de 60 de ani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartea albă a guvernării PD-L în municipiul Suceava: investiţii de peste 150 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cartea albă a guvernării PD-L în municipiul Suceava: investiţii de peste 150 de milioane de euro1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marili rializari... trimis de
(21 nov 2011, 16:42:54
Lungu fantastik a facut un ou si-o statuie din plastik!
2.   RUSINE trimis de
(21 nov 2011, 19:27:23
va laudati de parca ati adus banii de acasa. De fapt sunt banii care i-ati taiat de la profesori, doctori, pensionari. RUSINE
2.1  RE: RUSINE trimis de
(22 nov 2011, 04:55:42
Ai gandit-o bine si profund pe asta. adevarat graita-i vadime! banii care s-au taiat din salariile si pensiile celor din suceava ajungeau sa se faca toate investitile din oras. mare om esti. cum ai calculat treaba asta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei