Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: Boc a fost cinic atunci când a spus că pensionarii nu au fost afectaţi de criză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că premierul României, Emil Boc, a dat dovadă de cinism atunci când a anunţat că pensionarii nu au fost afectaţi de criză, aşa cum ar fi fost afectaţi bugetarii. Nechifor a spus că, prin aceste declaraţii, şeful Guvernului şi al PD-L, Emil Boc, a dat dovadă că „nu are nimic de a face cu pensionarii şi cu românii”.

Liderul social-democraţilor suceveni a arătat că, începând din 2009, când pensiile din România au fost „îngheţate” de actualul Guvern, puterea de cumpărare a pensionarilor este cu 20% mai mică.

„Acum suntem în 2011, deci au trecut doi ani de când pensionarii nu au mai primit nici măcar un leu în plus faţă de pensia de atunci. Timpul a trecut, iar în acest timp pensiile nu au crescut nici măcar cu rata inflaţiei, care, din câte ştiu eu, în aceşti doi ani şi ceva a fost de circa 12%”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a mai adăugat că pensionarii au fost afectaţi direct şi de majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată, de la 19 la 24%. Preşedintele PSD Suceava a mai explicat că o altă „lovitură” dată pensionarilor de Guvernul condus de Emil Boc a fost decizia de a impozita pensiile cuprinse între 740 şi 1.000 de lei, respectiv plata unei contribuţii la asigurările sociale de 5,5%.

„Practic, dacă facem un calcul la rece, constatăm că pensia românului, indiferent de vârsta lui sau de cât timp a lucrat în trecut, a scăzut cu cel puţin 20%. Şi aici vorbesc de puterea de cumpărare. Asta înseamnă că acum pensionarii pot cumpăra din pensie cu 20% mai puţin decât puteau să cumpere cu banii pe care îi primeau în anul 2009, când pensiile au fost îngheţate. Asta în condiţiile în care pensiile sunt mici şi insuficiente pentru a asigura un nivel de trai cât de cât decent, medicamentele sunt scumpe, iar Guvernul vrea să privatizeze şi să falimenteze sistemul de sănătate”, consideră Cătălin Nechifor.

El a subliniat că dacă se iau în considerare aceste aspecte, Emil Boc şi democrat-liberalii dau dovadă de cinism atât la adresa pensionarilor, cât şi a românilor. „Ceea ce face Boc acum, anunţând triumfalist că pensionarii trăiesc bine în România, este un cinism greu de înţeles şi de imaginat într-o ţară europeană. România a avut în trecut un parcurs în care a respectat cetăţeanul şi a încercat să fie solidar cu cetăţeanul la greu, iar ceea ce face Boc nu înseamnă altceva decât un cinism la adresa tuturor românilor”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Boc a fost cinic atunci când a spus că pensionarii nu au fost afectaţi de criză.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor: Boc a fost cinic atunci când a spus că pensionarii nu au fost afectaţi de criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei