Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Vornicu: Eliminarea subvenţiei la încălzire este o măsură prin care sunt atacaţi primarii USL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local al PNL Suceava Corneliu Vornicu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că eliminarea subvenţiei la încălzire este o măsură pe care Guvernul României a luat-o strict din considerente politice. Vornicu a spus că prin această decizie, Guvernul condus de Emil Boc vrea să atace primarii USL, dar să şi aloce bani în mod discreţionar primarilor PD-L.

„Guvernul va tăia subvenţia pentru încălzire şi va lăsa primăriile să se descurce singure. Din 1,4 milioane de familii racordate la CET-uri, doar 330.000 pot beneficia de ajutor de încălzire, iar numărul familiilor afectate va depăşi un milion. În disperarea de a nu pierde alegerile, actuala putere a ajuns să politizeze tot ce mişcă în ţara asta. Prin ordonanţa privind eliminarea subvenţiei la energie termică, CET-urile au căpătat culoare politică, iar agentul termic a devenit agent electoral”, este de părere Corneliu Vornicu.

El a adăugat că prin eliminarea subvenţiilor la încălzire, actualul Guvern vrea să pedepsească populaţia care nu a votat până acum PD-L. Consilierul liberal a precizat că actuala guvernare condusă de PD-L nu face decât să confirme faptul că îi împarte pe români în două, dorind să lovească în cei care nu au susţinut PD-L.

„Teoretic, se va elimina subvenţia la toate oraşele. În realitate se vor da fonduri prin diferite tertipuri doar oraşelor conduse de primarii PD-L, pentru ca aceştia să se descurce. Practic o mare parte a populaţiei va fi pedepsită la iarnă, doar pentru că nu este condusă de primari PD-L, iar întreţinerea în mare parte din oraşe va exploda, ajungând în lunile de iarnă să se apropie de limita de venituri ale unui român considerat <bogat> de actuala putere”, este de părere Corneliu Vornicu.

 

Vornicu spune că 1,2 milioane de familii vor simţi eliminarea subvenţiilor la căldură

El a explicat că în România există un milion şi jumătate de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire. Vornicu a arătat că dacă Guvernul estimează că va acorda ajutoare doar pentru 330.000 de beneficiari, rezultă faptul că 1.200.000 de familii „vor simţi în buzunare” scumpirea energiei termice. Liberalul sucevean a arătat că în perioada sezonului rece, factura de încălzire va creşte cu cel puţin 20% pentru patru apartamente din cinci racordate la termoficare.

„Prin această ordonanţă, Executivul va elimina subvenţia de la stat de 350 de milioane de lei şi va păstra doar suma de 120 de milioane de lei, ajutor de căldură pentru persoanele vulnerabile”, a mai declarat Vornicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vornicu: Eliminarea subvenţiei la încălzire este o măsură prin care sunt atacaţi primarii USL.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vornicu: Eliminarea subvenţiei la încălzire este o măsură prin care sunt atacaţi primarii USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PP-DD trimis de
( 2 sep 2011, 12:36:43
SE IMPUNEA DE MULT O ASTFEL DE MASURA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei