Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Liberalii sunt nemulţumiţi de întârzierea lucrărilor de asfaltare a străzilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni se declară nemulţumiţi de faptul că lucrările de asfaltare a 14 străzi din Suceava din fonduri europene nu au început nici în momentul de faţă, deşi procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmei care va realiza investiţia au fost demarate încă de la începutul acestui an. Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, a declarat că „marea asfaltare” ar fi trebuit deja să înceapă şi a acuzat conducerea Primăriei Suceava că a întârziat cu bună ştiinţă aceste lucrări.

„Procedurile de licitaţie au fost începute din timp, de la 1 ianuarie 2011, iar în mod normal lucrările ar fi trebuit deja să fie finalizate în perioada aceasta”, a subliniat Zmău. El a spus că investiţia a fost întârziată deoarece primarul Ion Lungu nu a dorit ca lucrările să fie realizate de firma SC CF Grup Colas Iaşi, care a câştigat iniţial licitaţia, cu un preţ aproape la jumătate din suma estimată de primărie. „Din acest motiv, demararea acestor lucrări a fost întârziată cu mai bine de jumătate de an. Cel mai probabil asfaltul urmează să fie turnat din nou în perioada toamnei, sau chiar la începutul iernii, probabil pe ploaie şi în condiţii total inadecvate unor lucrări de calitate. Grupul Colas Iaşi a câştigat de două ori licitaţia electronică, însă primarul Ion Lungu de fiecare dată a descalificat oferta”, susţine liderul liberalilor din municipiul Suceava.

Marius Zmău a precizat că în luna august, primăria „şi-a dat iar în petec”, precizând că dacă la licitaţiile anterioare motivul neacceptării câştigătorului a fost că oferta prezentată era sub limita legală de minim 85% din preţul estimat, la ultima licitaţie a fost acceptată oferta prezentată de ConBucovina, Flor construct, Cominco şi Symmetrica de doar 57,64% din preţul estimat iniţial.

„Cine răspunde pentru disconfortul sucevenilor şi de banii cheltuiţi pe piesele auto deteriorate din cauza drumurilor precare din oraş, dar mai ales de întârzierea acestor lucrări, care în loc să fie executate pe vreme favorabilă, vor fi făcute în condiţii meteo nefavorabile? Ce se va întâmpla şi cine va răspunde în eventualitatea în care primăria nu va putea accesa prima tranşă de prefinanţare de 15% din valoarea lucrărilor, care conform legii trebuia solicitată în termen de şase luni de la deblocarea prefinanţării, termen ce a expirat în vara aceasta?”, a încheiat Marius Zmău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii sunt nemulţumiţi de întârzierea lucrărilor de asfaltare a străzilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii sunt nemulţumiţi de întârzierea lucrărilor de asfaltare a străzilor din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei