Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2011 - Anul XVI, nr. 162 (4760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

PSD i-a dat în judecată pe consilierii judeţeni democrat-liberali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni au depus ieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, plângeri penale împotriva celor 19 consilieri judeţeni democrat-liberali pe care-i acuză că au încălcat reglementările legale, întrucât s-au opus organizării unui referendum pe tema regionalizării României şi, implicit, a desfiinţării judeţului Suceava. Anunţul a fost făcut de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. Nechifor a ţinut să precizeze că Legea administraţiei publice locale stipulează foarte clar că delimitarea teritorială a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor se poate face prin lege numai după consultarea populaţiei prin referendum.

 

Nechifor îşi exprimă încrederea în justiţia suceveană

„În plus, proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificările teritoriale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor se înaintează Parlamentului spre adoptare numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ teritoriale, respectiv prin referendum. În acest caz, organizarea referendumului  este obligatorie. Articolele 52 şi 58 din Legea 3/2000 a referendumului spun clar că împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi cu interzicerea unor drepturi. În plus, pentru toate infracţiunile săvârşite în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului  acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu. E foarte ciudat că după câteva săptămâni nici un oficiu al justiţiei româneşti nu s-a sesizat. Asta înseamnă că justiţia este subordonată politicului”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a mai spus că justiţia suceveană are acum şansa să scape de sintagma „justiţie portocalie”, tratând aceste plângeri penale drept şi echilibrat, aşa cum scrie la lege.

Amintim că deliberativul judeţean a respins, cu voturile consilierilor PD-L, proiectul de hotărâre al aleşilor PSD şi PNL privind desfăşurarea unui referendum pe tema regionalizării României. Dorinţa şefului statului, Traian Băsescu, era ca România să fie împărţită în opt mari regiuni, caz în care Suceava urma să facă parte dintr-o regiune cu capitala la Iaşi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD i-a dat în judecată pe consilierii judeţeni democrat-liberali.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
PSD i-a dat în judecată pe consilierii judeţeni democrat-liberali5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(12 iul 2011, 11:09:53
Poate că se poate , e musai să fie ,, nu ’’ ?
Avem o ţară totuşi frumoasă şi ( totuşi ) liberă
Dacă mergi pe jos ajungi mai repede decât trenu’
Iar politica băsesciană e o carnasieră

Poate că se poate , poate trebuie încercat
Poate trebuie înregistrat la OSIM perpetuum mobile
Poate ne e la îndemână dar încă n’am aflat
Care’i coarda potrivită pentru’a cânta acordurile

Poate că purtăm ochelari cu viziune îngustă
Poate că adevărul ne e urlat de mincinoşi
Poate că nu vrem să ne’ndepărtăm de era comunistă
Sau ( poate ) nu suntem suficient de ambiţioşi
[ poate că se poate .. dacă n-am fi aşa fricoşi ]phbbbbt
2.   Nichifor...si politica...! trimis de
(12 iul 2011, 15:32:14
mai Nichifor Lipan, pune mai mana si fa niste locuri de munca, ajuta niste primarii a iasa din rahat, nu vorbi ca rotul din....Razboiul Stelelor...Nu vezi ca esti hilar...si tot timpul esti pe langa...subict...
Nu vezi ca sustii o porcarie care nici nu se va intampla...adica regionalizarea...??? Cum crezi tu ca in cateva luni...ramase dupa vacanta parlamentara se va face un proiect de o ...asemea amploare...
Si ca inchere...Stimate domn...Tu mai crezi in ...Mos Craciun...? Nu ne spune...ca noi...vedem...!
3.   Pt cristinel trimis de
(14 iul 2011, 14:44:15
nenea tu cred ca nu prea pricepi citi: nechifor NU sustine regionalizarea, de unde ai facut asemenea deducere profunda?
si sa ti spun un mare mare secret : pentru cine nu crede in mos craciun , el nu exista, pt cei ce cred insa , exista , si daca nu visezi si crezi , cum naiba vrei sa ti se implineasca dorintele?????????????
4.   Judetul Suceava trebuie sa ramana . trimis de
(19 iul 2011, 09:37:41
Existenta judetelor a existat in Romania dintotdeauna de la reforma lui Cuza si pana azi,cu excceptia perioadei comuniste cand la cererea comunistilor sovietici in Romania au fost regiunile si raioanele.
-Prin urmare ar fi o mare greseala sa desfiintam ce s-a dovedit a fi bun cu forme admnistrative la comanda si interesele lui Basescu.Stimati guvernanti lasati judetele in pace si ingrijiti-va de populatie care o duce din ce in ce mai rau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei