Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2011 - Anul XVI, nr. 162 (4760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacău: Tată şi fiu, arestaţi după ce ar fi exploatat prin muncă cetăţeni din Bangladesh

Marţi, 12 Iulie 2011 (18:44:53)

Doi bărbaţi, tată şi fiu, ambii din Bacău, au fost arestaţi preventiv în urma a patru descinderi, fiind suspectaţi că începând din 2010 au exploatat prin muncă cetăţeni din Bangladesh cărora le promiteau slujbe în România contra unor sume de bani.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Bacău, cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, SRI-Direcţia Judeţeană de Informaţii Bacău şi al jandarmilor de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, au făcut, luni, patru percheziţii în Oneşti, la locuinţele şi sediile firmelor aparţinând unor bărbaţi, suspectaţi de trafic de persoane, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei Române.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că O.V., de 48 de ani, din judeţul Bacău a mers în luna iulie 2010 în India, la New Delhi, unde prin intermediul unei firme de recrutare din Bangladesh a racolat cinci cetăţeni, pe care i-a indus în eroare promiţându-le contracte de muncă în România şi de la care a încasat diverse sume de bani, pentru a-i ajuta să obţină vizele de muncă.

Anchetatorii au mai stabilit că pentru intrarea în ţară a cetăţenilor străini, O.V. a instigat administratorul uni firme din Galaţi să emită în fals o invitaţie, care a fost depusă la Misiunea Diplomatică a României din New Delhi. În baza acestei invitaţii, străinii primeau vize de scurtă şedere în România, vize care potrivit legii nu pot fi prelungite.

După expirarea vizelor, O. V., împreună cu fiul său O. M., de 23 de ani, a menţinut în eroare victimele, convingându-le să rămână în România încă două sau trei luni de zile, timp în care acestea au fost exploatate prin muncă la ferma familiei, fără a fi plătite şi fără a li se încheia contracte de muncă.

Astfel, cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, marţi, de Tribunalul Bacău, O.V. pentru trafic de persoane, instigare la infracţiunea de a determina cu ştiinţă prin intermediari intrarea pe teritoriul ţării a cetăţenilor străini supuşi traficului de persoane prin folosirea unui mijloc fraudulos şi facilitarea şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României şi O.M. pentru trafic de persoane şi facilitarea şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacău: Tată şi fiu, arestaţi după ce ar fi exploatat prin muncă cetăţeni din Bangladesh.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bacău: Tată şi fiu, arestaţi după ce ar fi exploatat prin muncă cetăţeni din Bangladesh1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei