Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La cuţite

Donţu mai pierde un proces cu Harşovschi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local din partea PSD Ovidiu Donţu a mai pierdut un proces cu viceprimarul municipiului Suceava democrat-liberalul Lucian Harşovschi. Soluţia pronunţată ieri de Judecătoria Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţele superioare.

Acest nou proces a plecat de la o afirmaţie a lui Harşovschi din vara anului trecut şi pe care Ovidiu Donţu a catalogat-o drept calomnioasă.

Subiectul controversei l-a reprezentat creşterea procentului de plată a energiei termice consumate într-un bloc, pentru locatarii cu centrale de apartament. Cei doi au avut puncte de vedere diferite vizavi de această temă, iar în cadrul şedinţei de Consiliu Local din august 2010 s-au şi contrat în declaraţii. Dacă Lucian Harşovschi a susţinut creşterea procentului de plată pentru posesorii de centrale de apartament, Ovidiu Donţu s-a situat pe o poziţie opusă şi a cerut respingerea proiectului de Hotărâre de Consiliu Local. Cu acest prilej, viceprimarul municipiului Suceava a spus: „Sper că intenţia sa este doar una politică şi nu că este în spatele firmelor de repartitoare”.

Ovidiu Donţu s-a simţit lezat de această afirmaţie şi l-a acţionat în instanţă pe viceprimarul municipiului Suceava, solicitându-i şi despăgubiri în valoare de 150.000 de lei. După aproape jumătate de an de procese, judecătorii au decis să respingă acţiunea consilierului social-democrat.

 

Donţu: „În instanţă, Harşovschi nu mai este aşa bărbat ca în ziar”

Dacă Lucian Harşovschi s-a declarat mulţumit de soluţia Judecătoriei Suceava, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Ovidiu Donţu. Acesta a comentat ieri, pe scurt, atât soluţia, cât şi modul în care adversarul său a înţeles să-şi susţină nevinovăţia în faţa judecătorului.

„Aceasta se datorează probabil faptului că în instanţă Harşovschi nu mai este aşa bărbat ca în ziar şi se dădea de ceasul morţii că el nu a spus aşa ceva, ci este vinovată jurnalista pentru că a înţeles ea greşit. Oricum, voi trimite la Consiliul Superior al Magistraturii două hotărâri în oglindă care au fost date de Judecătoria Suceava să vedem dacă putem vorbi de practică unitară şi de respectarea Hotărârilor CEDO. Sunt sigur că în recurs soluţia va fi alta, cum am speranţa că celelalte două procese noi pe care le-am deschis cu Harşovschi vor aduce discursul public al infanteriştilor PD-L în zona decenţei”, a declarat Ovidiu Donţu.

De cealaltă parte, Lucian Harşovschi a catalogat drept corectă soluţia instanţei şi a considerat că „Justiţia a făcut dreptate”.

 

Donţu trebuie să-i achite 5.000 de lei lui Harşovschi

Celălalt proces pierdut de Ovidiu Donţu în faţa lui Lucian Harşovschi a avut ca obiect o declaraţie a consilierului social-democrat. Pe 30 noiembrie 2009, la o emisiune a postului local de televiziune Intermedia, Ovidiu Donţu a insinuat că Lucian Harşovschi „ar fi primit cadou o maşină în primele luni de mandat”, iar ultimul a perceput afirmaţia ca pe o acuzaţie de luare de mită. Lucian Harşovschi a recunoscut că şi-a cumpărat o maşină la scurt timp după ce a devenit viceprimar al municipiului Suceava, dar a precizat că autoturismul, un BMW second-hand adus din Germania, cu an de fabricaţie 2001, a fost achiziţionat în august 2008, iar banii au provenit dintr-un împrumut luat de la Garanty International Bank, pe care Harşovschi trebuie să-l returneze până în 2018.

Judecătorii au considerat că Harşovschi are motive să se fi simţit lezat şi l-au condamnat pe Ovidiu Donţu la plată sumei de 6.000 de lei, dintre care 5.000 de lei reprezintă despăgubiri civile, iar diferenţa de 1.000 de lei cheltuieli de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu mai pierde un proces cu Harşovschi.
 Vizualizări articol: 2169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Donţu mai pierde un proces cu Harşovschi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era de asteptat trimis de
(25 iun 2011, 11:10:28
Era si de asteptat ca procesele sa fie castgate de Harsovschi cat timp justitia vede numai portocaliu in fata ochilor. Dar ce se va intampla cand se va scimba culoarea din fata ochilor justitiei? Ca stim ca numai viziuni colorate are justitia noastra. Doar ca...indiferent de situatie, Harsovschi e un r.a.t.a.t care nu poate trai decat ca anexa a cuiva. Pacat ca e tanar, si ca a acumulat mai ceva decat comunistii, metodele de "supravietuire". Si inca ceva...o sa platesca cei cu centrale procentele pe care le vrea acest viceprimaras, atun ci cand va fi el un om cu caracter.
1.1  RE: Era de asteptat trimis de
(25 iun 2011, 13:32:59
Dontu e penibil deja. Inca 2 procese? Nu s-a saturat sa fie invins in instanta? Sau marele jurist nu accepta ca nu are dreptate intotdeauna.
Duce in derizoriu PSD-ul cu manevrele lui. Ce o sa faca???....mai ramane sa-l dea in judecata pe Harsovschi pentru faptul ca respira.

Domnule avocat/consilier/politician deja sunteti PENIBIL!!! Nici colegii nu mai au incredere in dvs...ati vazut ca deja se indoiesc ca mai aveti coerenta sa mai candidati la primarie daca dvs va blocati mintal si tot cautati sa-l dati in judecata pe Harsovschi!!!! Asteptam evaluarea PSD-ului sa fie facuta public!
2.   Dezimformare trimis de
(25 iun 2011, 13:11:56
Se pare ca jurnalistul nu si-a facut lectiile prea bine si dezimformeaza.
In HCL se spune clar(e pe site-ul primariei) ca cei care au centrale si au tevi in casa sa plateasca pentru ele atat cat consuma, mai exact aceste tevi sa fie masurate si sa se calculeze suprafata radianta pentru ele. Mi se pare corect...ce consumi sa platesti.
Domnul ziarist a scris exact invers..oare ca nu si-a facut temele sau intentionat a facut acest lucru?
Dontu s-a impotrivit proiectului si fiecare platea la pausal 30% din factura pentru tevile din casa.
Din fericire proiectul a fost aprobat si cei care au tevi platesc cat consuma nu mai mult sau mai putin.

sa vedem daca domnul ziarist recunoaste ca a gresit in articol. HCL-ul e public
3.   R.Ionescu are dreptate trimis de
(25 iun 2011, 13:26:10
Asa este, RIonescu are dreptate, a scris gresit domnu Neagu in articol informatiile referitoare la HCL -ul lui Harsovschi.
Rog conducerea ziarului sa dea o erata pentru ca nu e normal sa fie dezimformati cititorii.
Asteptam punctul de vedere al jurnalistului!
4.   Ovidiu Donțu minte cu nerușinare. trimis de
(25 iun 2011, 13:31:29
Am fost parte implicată în acest proces juridic în calitate de avocat al viceprimarului Harșovschi și vă pot spune cert un aspect : Ovidiu Donțu minte cu nerușinare atunci când afirmă că "asta se datorează probabil faptului că în instanţă Harşovschi nu mai este aşa bărbat ca în ziar şi se dădea de ceasul morţii că el nu a spus aşa ceva, ci este vinovată jurnalista pentru că a înţeles ea greşit". Se poate lua foarte ușor de la instanță transcrierea declarațiilor și se poate vedea exact adevăratele afirmații din proces și nu astfel de aberații și minciuni pe care le afirmă cu atâta tărie Ovidiu Donțu.
5.   Neeext! trimis de
(25 iun 2011, 15:12:38
Who the f.uck cares?! Total neinteresant. Articole de astea te fac sa fii interesat mai mult de Iri si Moni.
6.   ... trimis de
(25 iun 2011, 17:14:36
oare care ar fi fost rezultatele proceselor daca ar fi fost PSD-ul la putere ?
6.1  RE: ... trimis de
(25 iun 2011, 17:21:04
Ce prostie? Sa spui ca instanta a decis politic!
7.   Comentariu trimis de
(27 iun 2011, 09:41:27
Penibil Dontu asta - cere o suna uriasa ca despagubiri , e nesimtit rau de tot

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei