Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Municipiul Rădăuţi va fi ocolit de traficul rutier greu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii care locuiesc în zonele tranzitate de traficul greu vor scăpa de disconfortul creat de autovehiculele de mare tonaj, ca urmare a unei iniţiative a primarului Aurel Olărean. Mai exact, deliberativul local a avizat pozitiv un proiect de hotărâre iniţiat de şeful executivului local, proiect prin care se interzice traficul greu cu sarcina maximă autorizată mai mare de 20 de tone în municipiul Rădăuţi, dinspre relaţia Suceava.

 

Olărean: Trama stradală existentă a municipiului Rădăuţi nu este dimensionată pentru un asemenea trafic

Potrivit hotărârii, traficul cu încărcătură grea, în special cel cu lemn, va fi direcţionat pe relaţia Grăniceşti – Ratoş – Dorneşti – Rădăuţi. Măsura luată de administraţia locală vizează, în acest fel evitarea disconfortului produs cetăţenilor municipiului Rădăuţi, dar şi celor din localitatea vecină, Milişăuţi. În expunerea de motive ataşată proiectului, primarul municipiului Rădăuţi a menţionat: „Solicitarea noastră a fost motivată atât prin faptul că trama stradală existentă a municipiului Rădăuţi nu este dimensionată pentru un asemenea trafic, cât şi din cauza disconfortulului major creat locuitorilor de pe străzile afectate”.

Aurel Olărean a mai arătat că disconfortul locuitorilor de pe strada Frâncei, arteră de circulaţie aglomerată de acest trafic, cât şi posibilitatea producerii unor accidente, datorate intensităţii traficului greu în municipiul Rădăuţi, au impus luarea acestei măsuri. În raportul de specialitate întocmit de specialiştii de la Direcţia Tehnică din cadrul primăriei locale se mai motivează că decizia a fost luată, „din cauza traficului autovehiculelor cu tonaj greu, ce a ajuns la o intensitate greu suportabilă de către locuitorii municipiului nostru, în special cele cu încărcătură de masă lemnoasă având ca destinaţie platforma industrială Egger-Schweighofer”.

Soluţia a fost avizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, care a indicat ca restricţia de circulaţie să fie stabilită de Consiliul Local Rădăuţi.

Serviciul Poliţiei Rutiere – judeţul Suceava, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România vor colabora cu Primăria Rădăuţi pentru montarea semnelor şi indicatoarelor de circulaţie, corespunzătoare punerii în aplicare a hotărârii Consiliului Local. În hotărâre se mai arată că prevederile acesteia vor fi duse la îndeplinire de primarul municipiului, Direcţia Tehnică din executivul local, Poliţia Rutieră, Poliţia Locală şi CNADNR – DRDP Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Rădăuţi va fi ocolit de traficul rutier greu.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Municipiul Rădăuţi va fi ocolit de traficul rutier greu3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei