Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj

Cu cuţitul în mână, a ameninţat un agent şi a distrus uşa de la poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a ajuns în arest după ce, conform anchetei poliţiei, aflat în stare avansată de ebrietate, a pus mâna pe un cuţit şi a plecat în căutarea agentului care, cu câteva ore înainte, îl oprise în trafic şi îi întocmise dosar penal. Agresorul l-a căutat pe omul legii mai întâi acasă, apoi la postul de poliţie, unde a distrus o uşă, găsindu-l în cele din urmă într-o benzinărie, unde l-a ameninţat, l-a înjurat şi a sărit cu picioarele pe maşina poliţiei. 

 

Incidentul s-a petrecut joi seară, în jurul orei 20.45. Un agent al Postului de Poliţie Ciocăneşti se afla la acea oră pe raza municipiului Vatra Dornei, cu maşina de serviciu. El tocmai oprise la o benzinărie pentru a alimenta, moment în care un individ cu un cuţit în mână a coborât dintr-un taxi şi s-a îndreptat spre el. De faţă cu mai mulţi martori, Petru Damian Tironiac, tânărul de 22 de ani, domiciliat în satul Cârlibaba Nouă, comuna Cârlibaba, s-a îndreptat ameninţător spre omul în uniformă, cu un cuţit în mâna dreaptă. Conform anchetei poliţiei, Petru Damian Tironiac i-a reproşat omului în uniformă că i-a făcut mari probleme pentru că l-a oprit în trafic şi i-a întocmit dosar penal ( n.r. tânărul mai avea o condamnare şi era în perioada de încercare). Tironiac l-a ameninţat pe poliţist cu acte de violenţă şi l-a înjurat, după care a lovit maşina poliţiei cu piciorul.  

 

Găsit în crâşmă, la băut

Surse judiciare au precizat că agentul a scăpat de furia tânărului beat doar prin diplomaţie, îndepărtându-se imediat de acesta. Agentul a cerut apoi ajutorul colegilor, mai multe echipaje de poliţie plecând în căutarea lui Damian Tironiac. Acesta a fost găsit în aceeaşi noapte într-un local din Vatra Dornei, unde a fost imobilizat şi încătuşat.  

„Pe parcursul verificărilor, şeful Postului de Poliţie Ciocăneşti a constatat că uşa de acces într-un hol al postului, ce precede grilajul metalic, era scoasă din balamale şi deteriorată. În acest sens a fost efectuată cercetarea la faţa locului, valoarea distrugerilor fiind de aproximativ 200 lei”, a declarat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Cine este Damian Tironiac

Tânărului de 22 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de ultraj, port fără drept de armă albă şi distrugere. Sunt capetele de acuzare după incidentul cu omul legii, la acestea adăugându-se însă numeroase altele. Tot joi, în jurul orei 11.30, când a fost tras pe dreapta de poliţistul de la Ciocăneşti, Damian Tironiac conducea o maşină neînmatriculată, cu plăcuţe false, aparţinând unei alte maşini. De asemenea, el are permisul de conducere anulat şi era probabil şi băut, fugind şi abandonându-şi maşina după ce agentul l-a tras pe dreapta.

Pe 17 martie 2011, acelaşi Damian Tironiac a fost condamnat de Judecătoria Vatra Dornei la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins la volanul unei maşini ce nu era înmatriculată în ţară şi a refuzat atât verificarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice. Condamnarea din martie a presupus şi suspendarea permisului de conducere şi acordarea unui termen de încercare de doi ani şi trei luni, în care tânărul de 22 de ani nu avea voie să mai comită vreo infracţiune.

Ieri după-amiază, Judecătoria Vatra Dornei a emis pe numele lui Damian Tironiac un mandat de arestare pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu cuţitul în mână, a ameninţat un agent şi a distrus uşa de la poliţie.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Cu cuţitul în mână, a ameninţat un agent şi a distrus uşa de la poliţie4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fii tare!! trimis de
(25 iun 2011, 11:30:03
Ii doresc politistului sa fie tare si sa nu se lase descurajat de aceasta intamplare. Si ii mai urez ceva: sa ajunga sa fie platit conform riscurilor la care se expune in fiecare zi!!!!
2.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 11:41:41
mai mult ca sigur ca tanarul respectiv cand a luat cutitul in mana dreapta sa-l atace pe agent a fost inspirat de "taierile "guveranarii de dreapta.totusi acesta a fost arestat,ceilalati nu au patit nimic........inca!
3.   Inceputul trimis de
(25 iun 2011, 12:41:00
asta e doar inceputul , prin masurile luate de guvern nu se face decat sa se incurajeze infractorii
4.   Inca odata se observa incompetenta agentilor trimis de
(25 iun 2011, 13:34:34
Inca odata se observa incompetenta agentilor de politie, cum sa-l lase acolo cu sasanu in mana si sa se indeparteze prin ''diplomatie'' in momentul acela Tironiac era pericol public, trebuia sa fie imobilizat si dus la sectie... da ce sa le ceri, in politie ajung toti incompetentii, toti fricosii, majoritatea celor ''distrusi'' de mici si marginalizati, nu toti sunt asa dar 80-90% sunt asa. Inca odata se dovedeste ca nu-si merita nici leafa pe care o ia din banii publici.
4.1  RE: Inca odata se observa incompetenta agentilor trimis de
(25 iun 2011, 18:41:10
Incompetenta agentilor?laughing) Mai, tu ai vazut prea multe filme politiste cu Segal... crezi ca tu daca ai vedea omul ca vine cu cutiul spre tine sareai sa il dezarmezi???laughing)) Eu nu credtongue.
Sau putea sa il impuste? Ca pe urma sa i se faca dosar penal, sa fie dat afara si poate sa mai faca si vreo 2-3 ani parnaie ca l`a impuscat pe saracul infractor?big grin
4.2  RE: Inca odata se observa incompetenta agentilor trimis de
(26 iun 2011, 18:53:25
Tu ai auzit de raportul de forte? ...nu ai cum, ca tu esti un boschetar care freci manganul toata ziua.Bravo agentului de politie care a avut puterea de a discerne, daca era victima unui ultraj, sa vezi tu sanctiuni pe bietul politist.FORTZA POLITIA SUCEVEANA!!!
5.   Rinichi trimis de
(25 iun 2011, 15:01:07
In momentul in care s-a simtit amenintat, politaiu' lu Peshte trebuia sa-si dea seama ca Tiroliac asta are un rinichi in plus... Si i-l putea "extirpa" cu un glont bine plasat
5.1  RE: Rinichi trimis de
(25 iun 2011, 17:50:31
In UK,daca numai te apropii prea mult de politist,esti avertizat ca stai "in perimetrul sau" iar daca nu dai inapoi esti pus la pamant si ai catuse in secundele urmatoare!!!Daramite sa il si vada pe "infractor cu,cutitul in mana ca vine asupra lui??? Va dati seama c-am ce s-ar intampla??? Auzi exprimare... cica sa indepartat cu diplomatie... F.u.c.k ... Asa salarii asa raspuns in fata infractorilor ...
5.2  RE: Rinichi trimis de
(26 iun 2011, 18:55:41
Deocamdata suntem in Romania si astea sunt legile dupa care se lucreaza.Cat despre rinichi, ai grija la cap draga BMICK!!!
6.   Legea si alesii trimis de
(25 iun 2011, 15:20:51
trist, noi ne certam intre noi , insa legea si alesii nu ne mai apara pe niciunul dintre noi.
o intrebare: oare viata oricaruia dintre noi valoreaza 1000 ron? salariul de agent, nu stiu...
banuiesc ca respectivul agent nu a dorit sa fie ca si colegul sau de prin sud, care a luat o sticla in cap si de luni bune e leguma, iar agresorul este bine merci...
trist, e greu dar va fi si mai greu...
7.   Care meserie nu are riscuri? trimis de
(25 iun 2011, 17:01:45
pe cand "diplomatie"sa vedem infractorii ce de peste 20ani fura aceasta tara?teroristii de la revolutie,colaboratorii si informatorii securitatii care inca dau declaratii pe proprie raspundere ca nu au facut asa ceva[si totusi detin posturi importante prin aceste declaratii in fals],sa vedem ca intradevar politia lucreaza[omul legii].cand un asemenea articol si apoi sa vedem cum cei ce posteaza comentarii,felicitand politistul si sa se gandeasca la riscul meseriei.Dar se vede ca e vorba de riscul de a nu-si pierde painea prinsa prin SPAGA ce a dat parintele ,ca odrasla sa ajunga"OMUL LEGII",care rezolva gainarii.
8.   ANDREYUL trimis de
(25 iun 2011, 19:48:34
Mi s-a intamplat sa fiu amenintat cu cutitul si ce ar fi trebuit sa fac sa fug cat ma tin picioarele? Ar trebui ca ministerul de interne sa doteze agentii de politie cu arme non letale cum ar fi cele cu bile de caciuc, gaz sau chiar arme de paintball cum folosesc politistii din state pentru a imobiliza infractorii care folosesc arme albe sau de ce nu pistoale cu teasere electrice.
9.   APROPO ....DE LEGE IN ROMANIA.. trimis de
(26 iun 2011, 04:52:10
Tiganoiul care la ucis miercuri seară, pe Gabriel Burujan, bărbatul de 58 de ani...UMBLA LIBER PE STRADA....e un hot, un talhar si un criminal... de ce legea il apara ...Nu trebuia sa fie in arest ?
10.   Popsv trimis de
(26 iun 2011, 10:54:37
Ar trebui, dar nu e vorba de ce ar trebui si ce nu... e vorba de ce anume are el la dispozitie. Daca nu are ceea ce ziceai tu... era destul de aiurea de el

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei