Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Control trafic

Şoferii, „vânaţi” cu şapte radare în cascadă pe DN 2

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şapte radare în cascadă pe DN 2, de asta au avut parte şoferii joi după-amiază pe întregul sector al şoselei, de la intrarea dinspre Iaşi şi până la Siret. S-a întâmplat în cadrul Programului naţional de reducere a accidentelor de pe DN 2, care presupune acţiuni zilnice de control în trafic. Având în vedere desfăşurarea de forţe nu se poate spune că agenţii Serviciului Rutier au aplicat foarte multe sancţiuni, şoferii avertizându-se imediat între ei şi circulând cu viteză legală.

 

Au fost însă şi destui care au căzut în plasă. În câteva ore, s-au aplicat mai mult de o sută de amenzi, majoritatea pentru depăşirea limitelor de viteză. Mulţi şoferi au fost prinşi chiar din mers de maşina poliţiei dotată cu radar, camera video înregistrând în două cazuri şi depăşiri pe linie continuă. Cu proba clară că au încălcat legislaţia rutieră, şoferii nu au avut prea multe de obiectat, cei mai mulţi semnând procesele verbale şi asumându-şi greşeala. De altfel, au mărturisit poliţiştii, în cazul contravenţiilor constatate de maşinile cu radar şi cameră video foarte puţini sunt cei care fac contestaţii în instanţă. 

 

A depăşit pe linie continuă în faţa poliţiei

Reporterii Monitorul de Suceava au însoţit o echipă a Poliţiei Rutiere care a acţionat joi, de la ora 15.30, în zona Dărmăneşti.  

În câteva minute, doi şoferi aveau să fie traşi pe dreapta.

Prima surpriză a venit în valea de la Dărmăneşti, aproape de intersecţia cu drumul spre Costâna. În timp ce poliţiştii veneau dinspre Suceava, o şoferiţă din sens opus a depăşit pe linie continuă, fiind înregistrată de aparatul radar cu 73 de kilometri la oră în localitate. Doamna de la volanul Daciei Logan cu numărul de înmatriculare SV-10-EHO a fost trasă imediat pe dreapta. Aceasta şi-a pus mâinile în cap când şi-a dat seama că a depăşit pe linie continuă chiar în faţa poliţiei, de altfel camera surprinzând exact momentul.

În aceste condiţii, şoferiţa nu a avut cum scăpa de amenzile pentru depăşirea limitei de viteză şi depăşire pe linie continuă, în total 536 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sancţiune în termen de 48 de ore.  

Depăşirea pe linie continuă i-a adus şoferiţei şi suspendarea permisului de conducere. Aceasta a primit o dovadă înlocuitoare valabilă 15 zile, după care permisul îi va fi reţinut timp de 30 de zile. 

Supărată mai ales pentru că nu va mai putea conduce o lună de zile, femeia a avut totuşi puterea să glumească, spunând că, rămasă fără permis, va lua o pauză şi va pleca pe litoral.

 

Ghinionistul norocos

Câteva minute mai târziu, pe DN 2 H, în Milişăuţi, radarul poliţiei avea să surprindă un Peugeot care venea cu viteză din sens opus. Bărbatul de la volanul maşinii cu numărul B-27-BCH fusese surprins cu viteza de 99 de kilometri la oră. A fost practic un ghinionist norocos, scăpând ca prin urechile acului de suspendarea permisului de conducere pentru depăşirea limitei de viteză în localitate cu peste 50 de kilometri la oră.

Şoferul a încasat o amendă de 603 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sancţiune în 48 de ore.

 

Controalele zilnice de pe DN 2 continuă până pe 15 septembrie

Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a prezentat rezultatele acţiunii de control cu şapte radare din după-amiaza zilei dejoi.

„În urma acţiunii a fost constatată o infracţiune la regimul rutier, respectiv cea de conducere cu permisul de conducere suspendat, şi s-au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.207 lei, din care 66 pentru viteză, două pentru depăşiri neregulamentare, celelalte sancţiuni fiind pentru lipsa centurii de siguranţă, defecţiuni tehnice sau alte abateri. De asemenea, au fost reţinute trei permise de conducere, din care unul pentru viteză şi două pentru depăşiri neregulamentare. Cu ocazia aceluiaşi control s-au mai retras două certificate de înmatriculare, unul pentru lipsă ITP şi unul pentru lipsa asigurării obligatorii RCA”, a făcut sinteza acţiunii inspectorul Mihai Gabinat.

Acţiunile de control zilnice de pe DN 2 au debutat pe 15 iunie şi continuă până pe 15 septembrie, făcând parte dintr-o campania naţională ce vizează reducerea numărului de accidente grave de pe DN 2, şosea care începe de la ieşirea din Bucureşti şi vine spre judeţul nostru pe direcţia Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Roman, cu punct final la Siret. Conform analizelor rutiere, acesta este cel mai periculos drum din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii, „vânaţi” cu şapte radare în cascadă pe DN 2.
 Vizualizări articol: 3898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Şoferii, „vânaţi” cu şapte radare în cascadă pe DN 24.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(25 iun 2011, 12:38:57
Ce penibili sunt politistii astia, ce penibil e sistemul si mai ales ca unul care a mers cu 99!!! km/h a ajuns intr-un articol de ziar. Mi se pare mult mai grav faptul ca nu avem drumuri fara trafic din contrasens, pe care sa ajungem din A in B in siguranta si intr-un timp care sa-ti permita sa desfasori activitati adaptate la ritmul vietii prezente. Ca dupa cretinii astia, ne situam cu ani in trecut.
2.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 14:09:08
Parca era o melodie ce suna cam asa " vreau o tara ca afara "...
3.   Sirjerka... trimis de
(25 iun 2011, 14:09:58
Bine ca toti sint cretini, iar tu esti cel mai destept. Nu te bucuri?
3.1  RE: Sirjerka... trimis de
(25 iun 2011, 15:14:03
Adela, adu-mi o patura..
3.2  RE: Sirjerka... trimis de
(25 iun 2011, 16:19:49
Pe cand iti trebuie?
3.3  RE: Sirjerka... trimis de
(25 iun 2011, 23:02:43
Cat mai repede..pt. ca ma lasi rece.
4.   Unde sunt autostrazile trimis de
(25 iun 2011, 15:10:19
de cand cu statiile de emisie receptie de pe masini se circula cu viteza prin localitati in jur de 100km/h ,ceea ce nu este un lucru bun deoarece loc sunt populate de fel de fel de cetateni turmentati sau neatenti
5.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 17:27:51
daca stramba duduia linia continua,dupa ce se ghidau caii de la carute?
6.   Tii trimis de
(25 iun 2011, 21:55:20
Asa ca mergi cu 50 km/h pana adormi si intri in contrasens.Accident, dar nu din cauza vitezei.Nu vedeti ca, cele mai multe accidente se intampla ca oamenii adorm la volan sau sunt prea obositi ca sa conduca normal.Bataie de joc din partea Politei Rutiere.Ce Program national de prevenire a acidentelor.Mai bine Programul National al Amenzilor.Ca nu mai au ce fura de la buget, saracii guvernantii nostri.Fa, ba, BOC NEPRICEPUTUL autostrada pana in Bucuresti, si apoi sa dai amenzi.O tara condusa de oameni cu r.a.h.a.t!
7.   ? trimis de
(26 iun 2011, 08:12:18
SA TRAITI BINE PROSTILOR CARE M-ATI VOTAT
VOTATI IN CONTINUARE HOTIA PORTOCALIE SI O SA AVEM O TARA INFLORITOARE, SALARII MARI , PENSII CA NU O SA LE POATE CHELTUI BIETII PESNIONARI
8.   Mentalitati bolnave trimis de
(26 iun 2011, 14:13:24
Rolul aparatelor radar este de a reduce evenimentele pe o portiune de drum pe care s-au intamplat multe accidente din cauza vitezei,zone intens populate,zone de treceri pietoni,piete,scoli...zone unde sunt instalate avertizari "Atentie Radar".Militienii si cei care-i conduc si le impun sa aduca bani la buget,deci amplaseaza aparatele la intrare sau iesire din localitate sau in zone in care datorita soselei bune,vizibilitatii si lipsei caselor sau trecerilor de pietoni soferii merg cu viteza superioara.Scopul e de a-ti lua banul,treaba cu accidentele nu-i priveste pe ei.
9.   Incalcarea legii trimis de
(27 iun 2011, 04:18:44
Si daca a depasit cu 50 km/h viteza legala in localitate, cum de a scapat fara sa ii fie luat permisul? De ce eludezi explicatia domnule ziarist? Sau avea pile domnul cu masina la politie si noi nu trebuie sa stim? Spune-ne si noua sa scapam si noihappy
10.   Idioti idioti trimis de
(11 oct 2012, 11:50:56
Si daca e cel mai periculos drum din tara faceti autostrada idiotilor , da voi de unde sa stiti ce-i aia !!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei