Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opinie

Mîrza: Băsescu vrea modificarea Constituţiei, în timp ce o calcă în picioare pe actuala

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele României, Traian Băsescu, încalcă actuala Constituţie a României prin favorizarea PD-L. Mîrza a spus că Traian Băsescu anunţă că este necesară modificarea Constituţiei României, însă face aceste declaraţii „în timp ce stătea cu actuala Constituţie sub talpă”. „Preşedintele României, după Constituţie, trebuie să fie echidistant faţă de toate partidele din ţară, indiferent dacă sunt la guvernare sau în opoziţie. Pentru că nu este mai legal şi mai constituţional un partid care se află la guvernare, faţă de cel care se află în opoziţie. Plus că nu este permis unui preşedinte să se ocupe permanent de acelaşi partid şi de soarta lui Boc”, a spus Mîrza.

El a adăugat că în timp ce nivelul de trai al românilor scade de la o zi la alta, şeful statului are ca principală preocupare redresarea PD-L şi găsirea soluţiilor pentru ca acest partid să câştige din nou alegerile. Senatorul PSD a arătat că la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a PD-L „trupa reformatoare” din acest partid, condusă de Monica Macovei şi Cristian Preda, a fost învinsă, iar frâiele au fost preluate de preşedintele României. „În fond, Boc va fi înlocuit probabil cu un alt Boc, care să stea plecat în faţa preşedintelui Băsescu. Dacă este să ne luăm după ceea ce declară Boc, mai avem 17 zile de criză. Până pe 31 martie, la ora 12:00. De pe 1 aprilie, România, după spusele lui Boc, nu va mai fi în criză. Dar s-ar putea să nu mai fie Boc atunci prim-ministru şi s-ar putea ulterior să nu mai fie nici şeful partidului”, a afirmat Gavril Mîrza.

Senatorul PSD consideră că preocuparea de bază a lui Traian Băsescu este să nu scape din mână coordonarea PD-L. În aceste condiţii, Mîrza a spus că este posibil ca Vasile Blaga să fie ţinta unor atacuri care să-l facă incompatibil cu funcţia de preşedinte al PD-L.

Nu în ultimul rând, Gavril Mîrza a declarat că îşi exprimă speranţă că unii parlamentari din arcul guvernamental, atât din Suceava, cât şi din ţară, vor vota miercuri moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza: Băsescu vrea modificarea Constituţiei, în timp ce o calcă în picioare pe actuala.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza: Băsescu vrea modificarea Constituţiei, în timp ce o calcă în picioare pe actuala0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 mar 2011, 14:09:54
Flota s-o fi scufundat de tot ?
Nu ştiu ... dar ştie cineva ?
Nu’i nimeni să ne poată releva
Cum de pluteşte săracu’ Boc ? !

În colţii crizei , înspăimântat , marinelul
A dat orden să fie dezhumată flota
Chinuit , se zbate ca’n Golgota
Căci odată cu ea s-a scufuntat şi alchoolul

Avea o provizie frumuşică , dă calitate
Ce nu şi’o poate scoate din gând , ce risipă
Nu’i mare păcat de navele ,, scufundate ’’
După beutură ( însă ) inima lui ţipă

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei