Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

PSD pregăteşte „lista ruşinii” cu parlamentarii care nu votează împotriva reducerii de pensii şi salarii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numele parlamentarilor de Suceava care nu vor vota moţiunea de cenzură de marţi şi colegiile uninominale în care au fost aleşi vor fi trecute pe o „listă a ruşinii”, pe care social-democraţii o vor populariza.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, că scopul introducerii, de către PSD, a moţiunii de cenzură este oprirea tăierii pensiilor şi salariilor şi „stoparea genocidul social pe care Guvernul Boc şi Traian Băsescu îl practică la adresa românilor”. Nechifor a calificat drept sfidare a Parlamentului şi a electoratului, prin reprezentanţii săi în Legislativ, absenţa membrilor Cabinetului Boc din parlament, la citirea moţiunii în Parlament.

„Faptul că un Guvern, care este puterea executivă, nu participă la o dezbatere publică în Parlament este o sfidare şi un lucru periculos, fără precedent în istoria democratică a României şi cred că parlamentarii PD-L au o obligaţie în plus să voteze moţiunea, pentru că acest Guvern nici măcar pe ei nu-i mai reprezintă”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, deputatul Nechifor. Acesta a precizat că parlamentarii PSD vor vota la vedere moţiunea, iar cei care nu o vor face se auto-exclud din partid.

 

Cinci parlamentari de Suceava, din 14, votează moţiunea de cenzură

De la Suceava, moţiunea de cenzură va avea cinci voturi, patru de la parlamentarii PSD din colegiile Fălticeni şi Siret – Cătălin Nechifor, Ioan Stan, Eugen Bejinariu şi Gavril Mîrza - şi unul de la deputatul independent din colegiul Rădăuţi, Mihai Irimescu.

„Invit toţi alegătorii să-şi urmărească parlamentarii, să vadă cum îşi reprezintă electoratul şi cum îşi respectă promisiunile electorale. Noi mizăm şi pe suportul parlamentar oferit de alte partide: PNL, PC, UDMR, chiar şi PD-L şi independenţii lui Gabi Oprea. Iar de marţi, întocmim <lista ruşinii>, cu deputaţii şi senatorii care nu votează moţiunea de cenzură. Numele şi prenumele parlamentarului şi colegiul în care a fost ales, pentru că electoratul are dreptul să fie informat cu privire la votul pe care îl dăm într-o chestiune de maximă importanţă şi maximă gravitate”, a spus Nechifor.

Acesta a mai arătat că are informaţii potrivit cărora unii dintre parlamentarii PD-L ar intenţiona să voteze împotriva reducerii pensiilor şi salariilor, dar Traian Băsescu şi Emil Boc „vor încerca să-i ţină în lesă, în poziţia <şezi> pentru a-i împiedica să participe la vot.

Deputatul Nechifor a reafirmat că, în cazul în care moţiunea trece şi cade Guvernul, PSD nu intenţionează să vină la guvernare altfel decât prin alegeri, fie anticipate, fie la termen.

Pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate bugetară, PSD Suceava organizează astăzi un miting, între orele 9.30-11.00, pe traseul Casa Culturii- Prefectura Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD pregăteşte „lista ruşinii” cu parlamentarii care nu votează împotriva reducerii de pensii şi salarii.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD pregăteşte „lista ruşinii” cu parlamentarii care nu votează împotriva reducerii de pensii şi salarii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei