Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Demersuri

Gospodaru a solicitat Arhiepiscopiei să doneze spitalul din Frasin primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deputatul PD-L de Suceava Dan Gabriel Gospodaru a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a înaintat o adresă către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor prin care solicită găsirea unor soluţii în vederea transferării Spitalului pentru boli profesionale din Frasin către primăria acestui oraş. Gospodaru a adus aminte că acest spital a fost scos la vânzare de lichidatorul SC Min Bucovina SA, societate care îl avea în administrare. Decizia de a renunţa la vânzarea acestui spital a fost luată după ce Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat vânzătorul că Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina revendică această unitate spitalicească.
În aceste condiţii, Gospodaru a precizat că în eventualitatea în care clădirea spitalului ar urma să fie retrocedată Fondului Bisericesc Ortodox, a început demersurile cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în vederea continuării activităţii spitalului din Frasin.
„Am înaintat o scrisoare către Arhiepiscopie astfel încât, fie printr-un parteneriat, fie printr-o donaţie a lor către Primăria Frasin, să putem păstra acest spital”, a subliniat Dan Gabriel Gospodaru.
El a adăugat că în urma discuţiilor cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii suceveanul Cristian Irimie ar exista posibilitatea alocării fondurilor necesare pentru renovarea clădirii spitalului din Frasin. Gospodaru a arătat că în clădirea respectivă ar putea fi înfiinţat un centru de sănătate pentru boli cronice, iar unele spaţii să fie păstrate pentru internări curente.
Pe de altă parte, deputatul PD-L a precizat că în urma discuţiilor cu primarul din Frasin intenţionează să-l sprijine pe acesta în promovarea unui proiect pentru construcţia unui cămin cultural. „În Frasin nu există un astfel de aşezământ. Primarul a identificat un teren, unde a fost o şcoală elementară, care a fost demolată, proiectul există, dar mai trebuie un aviz de la Ministerul Educaţiei. Şi vreau să spun că mă voi ocupa personal de rezolvarea acestei probleme, astfel încât în Frasin să poată fi construit un cămin cultural”, a mai spus Gospodaru.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodaru a solicitat Arhiepiscopiei să doneze spitalul din Frasin primăriei.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Gospodaru a solicitat Arhiepiscopiei să doneze spitalul din Frasin primăriei2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei