Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Cadariu îl linişteşte pe deputatul PSD Cătălin Nechifor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, consideră că social democraţii suceveni se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie. El a precizat că în ultimele trei luni, reprezentanţii locali ai PSD visează şi îşi închipuie tot felul de discriminări din partea Consiliului Judeţean Suceava faţă unele primării din judeţ, în special cele conduse de primari social democraţi.
Cadariu a făcut referire la ultimele declaraţii ale prim-vicepreşedintelui PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a afirmat că întâlnirile pe care preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi membrii din conducerea acestei instituţii le au cu primarii din judeţ au rolul de a transfera răspunderea administraţiei judeţene către aceştia.
„În ultimul vis al deputatului Cătălin Nechifor, cineva i-a şoptit acestuia de închipuite blocări de avizări din partea CJ a unor proiecte ale primarilor PSD, întocmite, zice-se, pentru accesarea de fonduri europene sau naţionale. Probabil că domnia face referire la metrii cubi de studii de fezabilitate şi proiecte întocmite de fosta administraţie a judeţului pe parcursul celor 16 ani în care „s-a prefăcut” că face administraţie locală şi pentru efectuarea cărora a decimat bugetul CJ. Pentru aceste studii care au zăcut sau zac prin subsolurile CJ sau ale unor primării, se aşteaptă să se primească avize cu ochii închişi, indiferent de legalitatea acestora, aşa cum se proceda probabil în vremea în care dumnealui lucra la CJ”, a declarat, în replică, Daniel Cadariu.


 

Daniel Cadariu le recomandă liderilor PSD Suceava să se apuce de treabă

El l-a asigurat pe Cătălin Nechifor că toate întâlnirile cu primarii au rolul de a le explica acestora modul în care pot fi promovate proiecte, precum şi de ce avize au nevoie. Cadariu i-a explicat deputatului PSD că, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, solicitările de avizare a unor proiecte de investiţii pentru domenii precum gestionarea deşeurilor şi serviciile de apă-canal pot primi răspuns pozitiv numai dacă viziunea de dezvoltare a administratorilor localităţilor respective se suprapune cu prevederile din master-planuri.
„Putem înţelege nedumerirea deputatului cu privire la aceste reglementări legale, numai în condiţiile în care concluzionăm că acesta nu şi-a îndeplinit atribuţiile pe care le avea în cadrul CJ. Aceste atribuţii presupuneau ca acesta nu numai să aibă ştiinţă despre master-planuri, ci să se preocupe efectiv de întocmirea lor, nu să le lase în voia sorţii. Este drept că fosta conducere a CJ, pe lângă faptul că întocmea pe bandă rulantă, prin intermediul aceloraşi firme, studii de fezabilitate şi proiecte care nu erau corelate într-o viziune de dezvoltare unitară a judeţului, emitea şi fel de fel de avize, doar pentru a satisface interese politice diverse”, a mai declarat vicepreşedintele CJ Suceava.
Daniel Cadariu a mai spus că modul în care a lucrat fosta conducere PSD a CJ Suceava este demonstrat prin blocajul în care se află proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.
„În concluzie, le recomandăm liderilor PSD Suceava să înceteze cu încercările de a demonstra opiniei publice că încă sunt la serviciu şi nu în concediu, şi să se preocupe în mod real de problemele cetăţenilor care i-au trimis în Parlament sau ale instituţiilor pe care le reprezintă”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu îl linişteşte pe deputatul PSD Cătălin Nechifor.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cadariu îl linişteşte pe deputatul PSD Cătălin Nechifor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei