Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

PSD Suceava vrea să introducă modelul spartan în activitatea organizaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mobilizarea zilnică a membrilor de partid, aplicarea strategiei „de sus în jos” şi atacarea bazinului electoral pe care-l reprezintă la ora actuală tinerii sunt principalele direcţii pe care va merge în viitor organizaţia judeţeană a PSD, pentru a reveni pe prima poziţie la nivel de judeţ, poziţie deţinută în prezent de partenerul său de guvernare, PD-L.
Cel puţin aşa a reieşit din raportul prezentat de preşedintele organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, în cadrul şedinţei de sâmbătă a Consiliului Judeţean al PSD Suceava, raport care a făcut o analiză detaliată a rezultatelor alegerilor parlamentare şi europarlamentare, insistând pe aplicarea unui nou mod de lucru în viitor.
Social democraţii şi-au propus abordarea de pe alte baze a relaţiilor cu fiecare membru de partid, „care trebuie să se simtă ca o piesă importantă în marele angrenaj pe care îl constituie organizaţia”.

 

Activitatea fiecărui membru de partid, monitorizată cu maximă atenţie

„Nu este suficient ca acesta să reprezinte doar o persoană care o dată la câţiva ani votează pentru PSD, ci trebuie transformat într-un militant al social democraţiei, bine instruit şi informat, capabil să convingă şi pe alţii de justeţea programelor şi principiilor noastre”, a spus Iordache.
El s-a declarat nemulţumit de modul în care organizaţia a activat în ultimul an, arătând că doar un grup restrâns de membri, „mereu aceiaşi”, au pus umărul la treabă cu adevărat şi au făcut simţită prezenţa social democraţilor în judeţ, participarea celorlalţi fiind cu totul sporadică.
„Dacă vrem cu adevărat, vrem să revenim pe primul loc în judeţ, acest lucru nu e de ajuns. Va trebui să atingem un nou stadiu, în care din evidenţele noastre să rezulte în mod clar interesul şi ataşamentul fiecărui membru pentru social democraţie, evoluţia politică a acestuia, la ce adunări generale a fost prezent, la ce campanii electorale a participat, ce sarcini a avut de îndeplinit şi cum s-a achitat de ele, dacă s-a prezentat de fiecare dată la vot, dacă şi-a achitat cotizaţia, etc., astfel încât să ştim în ce măsură ne putem baza pe el”, a subliniat liderul social democrat.
Iordache a precizat că va fi aplicată strategia „de sus în jos”, care constă în repartizarea de sarcini precise, cu caracter permanent, fiecărui membru al comitetului executiv şi al Consiliului Organizaţiei Judeţene şi despre a căror ducere la îndeplinire să raporteze în scris măcar o dată pe trimestru.
„Se va vedea atunci câţi dintre membrii din conducerea organizaţiei au făcut cu adevărat ceva pentru aceasta”, a menţionat Iordache. El a spus că se va insista pe achitarea cotizaţiilor lunare, care devenise o chestiune pur opţională şi care a făcut ca social democraţii să demareze campaniile electorale nepregătiţi financiar.

 

„Sărbătorile de Crăciun să le petrecem fericiţi cu Mircea Geoană la Cotroceni”

Raportul lui Iordache nu uită să facă referiri critice la adresa PD-L Suceava şi a liderului său, Gheorghe Flutur, care au scos din schemă oamenii PSD prin presiunile la care ar fi fost supuşi.
„Trebuie menţionat un lucru deja cunoscut, că la adresa activiştilor de valoare ai partidului, primari, viceprimari, aleşi locali şi liderii organizaţiilor locale s-au exercitat mari presiuni din partea PD-L şi a lui Gheorghe Flutur. Nu este de mirare că o parte dintre aceştia au intrat într-o stare de lâncezeală, nemaiexistând aceeaşi emulaţie pentru activitatea politică. Faptul că toate instituţiile publice au avut conduceri pro PD-L i-a furnizat lui Flutur pârghii de constrângere şi de acţiune împotriva oamenilor PSD. Acestea acţiuni s-au manifestat chiar şi după alegerile generale din decembrie 2008, interval în care majoritatea instituţiilor descentralizate au constituit un factor de presiune extraordinară la adresa oamenilor noştri, care au fost în permanenţă hărţuiţi, controlaţi, ameninţaţi”, a spus Iordache, care a adăugat „avem datoria de a face reglajele de ton necesare, astfel încât sărbătorile de Crăciun să le petrecem fericiţi cu Mircea Geoană la Cotroceni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava vrea să introducă modelul spartan în activitatea organizaţiei.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava vrea să introducă modelul spartan în activitatea organizaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei