Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ca între parteneri

Nechifor îi face lui Flutur o propunere decentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor îl invită pe preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, la Comisia de buget finanţe a Camerei, al cărei membru este, pentru a găsi soluţii de simplificare a procedurii de aducere în ţară a banilor aprobaţi de Parlamentul European drept ajutor pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile de anul trecut.

Este vorba de 12 milioane de euro aprobate din Fondul European de Solidaritate pentru cinci judeţe din ţară, printre care se află şi Suceava. Nechifor a declarat că banii încă nu au ajuns în România şi i-a propus lui Flutur să vină la Comisia de buget finanţe a Camerei Deputaţilor, să caute soluţii împreună cu membrii acesteia, aşa cum a făcut-o în februarie, la Comisia de buget a Parlamentului European, atunci când a susţinut cauza celor cinci judeţe.

Deputatul social democrat a arătat că situaţia este extrem de neplăcută, primăriile neavând bani să plătească firmele care au executat lucrările de refacere a infrastructurii distruse de inundaţii, firme care la rândul lor sunt la un pas de faliment.

„Suntem într-o situaţie foarte neplăcută. Foarte multe primării au acum datorii extrem de mari, de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi, care nu pot fi achitate din bugetele locale, iar banii europeni din Fondul European de Solidaritate, cei 12 milioane de euro, ar fi ca un balon de oxigen pentru cei care au acţionat la timp şi au făcut eforturi foarte mari. Firmele constructoare, la rândul lor, în acest moment sunt într-o situaţie financiară aproape imposibilă. Nu au încasat acei bani pe care i-au cheltuit în lucrări şi sunt într-o situaţie în care riscă să-şi închidă porţile. Nu vrem ca şomajul să crească şi numărul de firme să fie diminuat în Suceava pe acest considerent şi cred că de fapt va trebui să fie un efort comun al CJ şi Prefecturii, dar şi al celor din Parlament”, a spus Nechifor.

Problema banilor alocaţi României din Fondul European de Solidaritate va fi discutată în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îi face lui Flutur o propunere decentă.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Nechifor îi face lui Flutur o propunere decentă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei