Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lansare

Candidaţii la Senat, vârfurile de lance ale PD-L Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Democrat liberalii suceveni au intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru alegerile parlamentare din noiembrie odată cu înregistrarea candidaturilor, operaţiune care s-a consumat ieri. „Vârfurile de lance” ale PD-L Suceava sunt cei patru candidaţi la Senat, care au prezentat ieri obiectivele democrat liberalilor în ceea ce priveşte judeţul Suceava.

 

Onofrei: „Vom propune acea legislaţie care va face din Bucovina prioritate turistică”

Candidatul din colegiul Suceava, Orest Onofrei, a precizat din start că democrat liberalii au două mari scopuri, şi anume să câştige cât mai mulţi parlamentari pentru a impune primul ministru şi să ajungă la guvernare, pentru că astfel „vom putea face ceva în plus pentru Suceava”.

Onofrei a spus că alături de colegii săi va propune şi va susţine acea legislaţie care va face din Bucovina prioritate turistică la nivel naţional, iar din municipiul Suceava „capitala capitalei turismului naţional”.

„Pentru asta vom face tot ce este posibil ca să modificăm legislaţia privind infrastructura, investiţiile din zonă creând în final locuri  de muncă în special pentru forţa de muncă pe care o avem „afară” şi care să poată să vină într-un loc atractiv în judeţul Suceava”, a spus Onofrei.

 

Carcalete: „Trebuie să ne gândim la piaţa de desfacere pe care o reprezintă Ucraina”

Candidatul PD-L în colegiul Rădăuţi, Petru Carcalete, a vorbit despre necesitatea refacerii infrastructurii şi a modernizării localităţilor aflate la graniţă, arătând că în prezent multe dintre acestea, precum oraşul Siret, nu fac cinste judeţului.

„În acelaşi timp trebuie să ne gândim că judeţul Suceava, aflat la graniţa cu Ucraina, are un mare avantaj, şi anume piaţa de desfacere pe care o reprezintă această ţară, o piaţă de desfacere enormă cel puţin din punct de vedere alimentar. Prin urmare va trebui să dezvoltăm aici o industrie care să ne permită un export către această piaţă, un export care să ne ridice nivelul de trai şi în acelaşi timp să creăm extrem de multe locuri de muncă pentru cei de afară care, în general, sunt specialişti şi pe care vom încerca să-i atragem înapoi în judeţul nostru”, a declarat Carcalete.

 

Vitcu: „Avem şansa să dezvoltăm zona Fălticeni”

Candidatul la Senat pe colegiul Fălticeni, Mihai Vitcu, a arătat că zona pe care o reprezintă este cea mai săracă a judeţului şi consideră că acum, sub administraţia PD-L a Consiliului Judeţean şi cu un sprijin parlamentar consistent, are şansa să se dezvolte într-un ritm susţinut. „Avem şansa acum să dezvoltăm această zonă prin sprijinul administraţiei judeţene. Pentru prima dată Consiliul Judeţean şi Gheorghe Flutur manifestă interes pentru această zonă şi sunt convins că parlamentarii din acest colegiu vor da un sprijin consistent pentru dezvoltarea infrastructurii în zonă, pentru dezvoltarea industriei, pentru crearea de locuri de muncă. Este zona care trebuie să se dezvolte din punct de vedere industrial şi vom avea această şansă de a o sprijini. Avem toată încrederea în locuitorii acestei zone că ne vor da votul pentru a-i sprijini în viitor”, a spus Vitcu.

 

Fodoreanu: „Avem trei direcţii clare: turismul, infrastructura şi crearea de locuri de muncă”

Candidatul democrat liberal pe colegiul Vatra Dornei, Sorin Fodoreanu, a enumerat trei direcţii importante pentru dezvoltarea zonei de munte, direcţii pe care le va pune în practică PD-L, şi anume turismul, infrastructura şi crearea de locuri de muncă.

„Consider că eu şi colegii mei candidaţi la Camera Deputaţilor în zona de munte, domnii Pardău şi Gospodaru, suntem privilegiaţi de a fi candidaţi într-o zonă deosebită, o zonă care trebuie readusă la valoarea ei adevărată. În acest sens direcţiile noastre sunt foarte clare. Una este turismul, şi este păcat că această zonă care oferă toate categoriile de turism este atât de lipsită de turişti, de fonduri necesare pentru dezvoltare, în condiţiile în care alte zone din ţări străine care nu pot oferi ce oferă zona noastră de munte câştigă enorm”, a spus Fodoreanu.

El a precizat că unul dintre obiectivele importante ale PD-L este acela de a crea noi locuri de muncă. „Trebuie să refacem locurile de muncă pierdute prin dispariţia unor societăţi comerciale şi acest lucru nu se poate face decât printr-o dezvoltare durabilă şi serioasă a fermelor de creştere a animalelor de rasă, procesarea cărnii, prin a încerca să aducem investiţii şi să dezvoltăm locuri de muncă într-o zonă în care oamenii noştri sunt pregătiţi să muncească foarte bine”, a spus Fodoreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii la Senat, vârfurile de lance ale PD-L Suceava.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidaţii la Senat, vârfurile de lance ale PD-L Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei