Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

PD-L şi-a stabilit direcţiile strategice pentru perioada 2009-2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat liberalii şi-au stabilit direcţiile strategice pentru perioada 2009-2012, direcţii cuprinse în programul de guvernare aprobat la recenta Conferinţă Naţională a PD-L.

Candidatul PD-L pentru un mandat de deputat în colegiul Suceava 2(Burdujeni), Ioan Bălan, a nominalizat câteva din aceste direcţii strategice, printre care introducerea pensiei minime garantate „care-i va scoate din sărăcie pe cei cu pensii mici”, eliminarea tuturor inechităţilor din sistemul de pensii, asigurarea financiară a sistemului de pensii în condiţiile asigurării unei valori a punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut, asigurarea resurselor umane şi financiare -6% din Produsul Intern Brut (PIB).

Bălan a mai arătat că PIB pe locuitor va ajunge în anul 2012 la 62% din media Uniunii Europene, salariul mediu va ajunge la 900 euro, iar pensia medie va fi 405 euro.

„PD-L va depune eforturi consecvente pentru ca toţi românii să se bucure de aceleaşi venituri şi aceeaşi calitate a vieţii precum cetăţenii ţărilor europene dezvoltate şi consideră că în următorii patru ani putem obţine un avans considerabil în ridicarea calităţii vieţii oamenilor. Acestea pot deveni reale dacă România va câştiga bătălia cu productivitatea şi competitivitatea”, a precizat candidatul PD-L Suceava.

 

„PD-L este pregătit să asigure o guvernare în sensul modernizării României”

Ioan Bălan consideră că alegerile parlamentare din acest an sunt esenţiale pentru modernizarea statului şi a societăţii româneşti, subliniind că PD-L este pregătit să asigure o guvernare în sensul modernizării României.

„Suntem convinşi că miza acestor alegeri parlamentare este aceea ca forţele schimbării să fie majoritare în viitorul parlament, astfel încât orice tentativă viitoare de mimare procedurală a democraţiei şi a statului de drept să devină imposibile. A sosit vremea ca România să se comporte în mod real ca o democraţie cu o majoritate parlamentară clară şi nu ascunsă, cu responsabilitate ministerială în faţa justiţiei autentice şi nu iluzorie, cu relaţii între puterile statului funcţionale şi nu distorsionate. Credem că numai un program de guvernare de centru-dreapta poate asigura dezvoltarea susţinută a forţelor pieţei, a liberei iniţiative şi a productivităţii economice”, a mai spus Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L şi-a stabilit direcţiile strategice pentru perioada 2009-2012.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PD-L şi-a stabilit direcţiile strategice pentru perioada 2009-20125.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei