Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reproşuri

Nechifor îl acuză pe primarul Lungu că a ratat statutul de capitală europeană a culturii pentru Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Oraşul Suceava ar fi putut deveni Capitală culturală europeană, dar a ratat această şansă pentru următorii 20 de ani, a declarat, ieri, europarlamentarul Cătălin Nechifor.

El a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în calitate de parlamentar european a încercat să pună în practică un astfel de proiect, dar nu a avut nici o reacţie din partea autorităţilor locale din Suceava.

„Am avut discuţii încă din februarie cu domnul Răzvan Theodorescu, fost ministru al culturii în guvernarea atât de blamată a PSD, care s-a preocupat ca Sibiul să devină capitală europeană a culturii în 2007 şi a reuşit. Mi-a pus la dispoziţie documentaţia, mi-a spus paşii care trebuie făcuţi, dar din nefericire modul în care arată Suceava astăzi, felul în care este gestionat oraşul, lipsa unor spaţii corespunzătoare pentru manifestări culturale de amploare, aşa cum a fost la Sibiu în 2007, ne pune în situaţia de a bloca accesul Sucevei, ca oraş, la statutul de Capitală europeană a culturii”, a afirmat Cătălin Nechifor.

 

Nechifor susţine că Iaşiul are şanse de a primi acest statut

El a spus că, deşi Suceava are o moştenire istorică importantă şi tradiţii, absenţa unei viziuni a dezvoltării municipiului Suceava pe termen lung şi a unor edili care să înţeleagă faptul că printr-un proiect cultural de amploare vin şi bani pentru mediul de afaceri şi bani pentru infrastructură au făcut ca proiectul său să nu se poată realiza.

Nechifor a dat ca exemplu pozitiv oraşul Sibiu, care anul trecut, devenind Capitală culturală europeană, a reuşit să-şi rezolve o mare parte din infrastructura aeroportuară şi rutieră, iar agenţii economici au prosperat.

„La Suceava nu am avut dialog cu cei care conduc oraşul, nu am avut nici măcar un semn din partea lor să avem acest proiect dus mai departe. Iaşiul va deveni în scurt timp Capitală europeană a culturii. Cei din Iaşi s-au înţeles, în ciuda faptului că primarul este PSD. El a insistat pe lângă europarlamentarii PD-L Dumitru Oprea şi Mihaela Popa şi au reuşit să-şi dea mâna pentru un proiect european pentru comunitate. Reuşesc acum să pună pe hârtie un proiect consistent, coerent, care va aduce venituri pentru Iaşi. Îi felicit şi îmi pare rău că la Suceava nu am găsit o cale de comunicare”, a mai spus europarlamentarul Cătălin Nechifor.

Municipiul Iaşi se află pe locul doi, după Bucureşti, din punct de vedere al monumentelor şi caselor memoriale.

După Bucureşti şi Iaşi, Fălticeniul este al treilea oraş din ţară ca număr de scriitori autohtoni. Raportat, însă, la numărul de locuitori, Fălticeniul se situează pe primul loc în România. Fălticeni a dat României zeci de oameni ai literelor de talie naţională şi recunoaştere mondială. Oraşul a format 16 academicieni, 12 generali, 60 de doctori în cultură şi ştiinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îl acuză pe primarul Lungu că a ratat statutul de capitală europeană a culturii pentru Suceava.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Nechifor îl acuză pe primarul Lungu că a ratat statutul de capitală europeană a culturii pentru Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei