Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dilemă

Doctorii Iordăchel şi Irimie, între ciocan şi nicovală la vânzarea cabinetelor medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doctorii Cristina Iordăchel şi Cristian Irimie, consilieri locali PD-L, sunt puşi în situaţia de a alege între susţinerea şefului lor pe linie politică şi în Consiliul Local, primarul de Suceava Ion Lungu, şi interesele breslei din care fac parte, în problema vânzării cabinetelor medicale.

Primarul Ion Lungu, care este şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, susţine varianta vânzării spaţiilor în care funcţionează cabinetele medicale la preţul pieţei, vehiculând sume care ajung la 1000 de euro metrul pătrat în cazul cabinetelor din Policlinica Areni, în vreme ce medicii, prin Autoritatea de Sănătate Publică şi Asociaţia Medicilor de Familie, declară că preţurile sunt prea mari şi imposibil de acceptat pentru doctorii care lucrează aici.

Iniţial, preşedinte al comisiei pentru vânzarea cabinetelor medicale din Consiliul Local Suceava a fost ales dr. Cristian Irimie, acesta s-a recuzat după ce şi soţia sa a depus o cerere de cumpărare a spaţiului în care are cabinet, iar funcţia de preşedinte a fost ocupată de dr. Cristina Iordăchel.

 

Fără a se opune pe faţă primarului, dr. Iordăchel este de partea colegilor ei

„În calitate de medic consider că toţi colegii trebuie să-şi utilizeze resursele financiare în vederea achiziţionării de aparatură performantă pentru a-şi putea practica profesia la standardele europene. În calitate de preşedinte al comisiei de sănătate din CL, consider că esenţial este să veghem asupra calităţii actului medical acordat concetăţenilor care ne-au trimis acolo ca reprezentanţi ai lor”, a declarat dr. Iordăchel.

Ea a precizat că, împreună cu colegii săi din comisie, va încerca să identifice pârghiile legale de obţinere a preţului „optim” al acestor cabinete, atât pentru medicii care practică aici, cât şi pentru bugetul CL, deoarece o parte dintre banii obţinuţi din vânzare vor merge la susţinerea sănătăţii publice în municipiul Suceava.

„Deci accentul trebuie pus pe susţinerea calităţii actului medical, nu pe susţinerea bugetului local. Eu nu sunt de acord că preţul pieţei este dat de anunţurile din ziare, trebuie să stabilim care este preţul real. Evaluatorul stabileşte preţul minim şi vrem să vedem pe ce criterii se bazează evaluarea”, a spus dr. Iordăchel.

 

Dr. Irimie susţine medicii şi spune că şeful său de partid este „dezinformat de subordonaţii din primărie”

Aceeaşi atitudine diplomatică, de partea medicilor, dar fără a intra în opoziţie cu administraţia locală, a avut şi dr. Cristian Irimie. Acesta ne-a declarat că, în opinia sa, primarul Ion Lungu nu a fost informat corect de subordonaţii săi despre ce înseamnă vânzarea cabinetelor. „Un cabinet medical nu se vinde ca un apartament în care mai pui o lustră, ci necesită dotări şi aparatură. Cred că primarul a făcut declaraţii pe această temă fără să i se fi explicat că în ultima şedinţă a comisiei de vânzare s-a stabilit să se discute criteriile de evaluare. Şi cred că nu i s-a spus că nu se pot vinde cabinete la preţuri pe zone pentru că plata serviciilor medicale nu se face pe zone, ci este unitară, indiferent dacă vorbim de centru, Obcine sau Burdujeni”, a arătat dr. Irimie. El a precizat că nu se opune la ceea ce vrea primarul, ci doar spune că „cei care trebuiau să-l informeze asupra acestei probleme nu au făcut-o”.

Un alt medic din PD-L, consilierul judeţean Dan Gabriel Gospodaru, ne-a declarat că, în opinia sa, cabinetele medicale nu ar fi trebuit vândute, ci ar fi trebuit ca primăriile să investească bani în dotarea şi amenajarea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctorii Iordăchel şi Irimie, între ciocan şi nicovală la vânzarea cabinetelor medicale.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doctorii Iordăchel şi Irimie, între ciocan şi nicovală la vânzarea cabinetelor medicale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei