Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Nechifor acuză CJ Suceava că alocă fonduri în mod discreţionar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Europarlamentarul PSD, Cătălin Nechifor, a acuzat Consiliul Judeţean Suceava că a încălcat principiile europene privind asigurarea unei dezvoltări regionale unitare.

Nechifor a făcut referire la hotărârea privind aprobarea repartizării sumelor pentru echilibrarea
bugetelor locale, pe anul 2008, adoptată în data de 30 septembrie a.c., precizând că 87,81% din suma totală împărţită autorităţilor locale a ajuns la 58 de primării conduse de membri PD-L, partid din care face parte şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Uniunea Europeană a fost creată în baza unor principii unanim acceptate, fiind urmărită îndeplinirea unor obiective sociale, economice şi politice, care să contribuie la asigurarea unui climat de dezvoltare echilibrată, în toate regiunile celor 27 de state membre. În acest context, dezvoltarea regională trebuie să aibă în vedere diminuarea dezechilibrelor regionale
existente, prin alocarea echidistantă şi apolitică a resurselor financiare. Din acest motiv consider că CJ Suceava a încălcat grav principiile europene”, a declarat europarlamentarul sucevean.

 

Proiecte puse în pericol

Cătălin Nechifor a precizat că în urma repartiţiei făcută de CJ Suceava, 56 de primării au primit sume mai mici de bani pentru echilibrarea bugetelor locale, fiind în imposibilitatea de a-şi asigura funcţionarea în perioada imediat următoare.

Mai mult, Nechifor a arătat că 28 de localităţi din cele 114 ale judeţului nu au primit nici o sumă de bani. El a mai arătat că majoritatea localităţilor care nu au primit fonduri de la CJ Suceava au proiecte în derulare, cu fonduri europene sau guvernamentale, iar „discriminarea” administraţiei judeţene poate pune în pericol aceste investiţii.

„Doresc să cunosc poziţia Comisarului European, Danuta Hubner, referitor la situaţia menţionată, mai ales în contextul în care preşedintele Consiliului Pentru Dezvoltare Regională Nord Est, domnul Gheorghe Flutur, invocă discuţiile pe care le-a purtat cu dumneaei, în urmă cu circa o lună în România, la Iaşi, unul din municipiile componente ale Regiunii de Dezvoltare 1 Nord Est, cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, conform Eurobarometrului”, a declarat europarlamentarul PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor acuză CJ Suceava că alocă fonduri în mod discreţionar.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor acuză CJ Suceava că alocă fonduri în mod discreţionar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nechifor un umflat ca marza ...comunistul trimis de
( 2 oct 2008, 11:45:37
Nechifor chiar nu vezi ca latri degeaba?? la penultima sedinta la Parlamentul european cate zile ai fost la sedinte?? doar ultima ...se vede pe site-ul Parlamentului UE. Acum ai doar in cap barfele si minciunile ...esti un mic Marza ...si la suceava nu vrem sa te mai intorci ....pleaca la Bruxelles sa nu te mai vedem. esti un mic comunist!
1.1  RE: Nechifor un umflat ca marza ...comunistul trimis de
( 2 oct 2008, 19:22:45
barby draga, tu nu ai treaba la servici?

sau vrei sa ai??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei