Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Contraatac

Mîrza crede că actuala conducere a CJ se pregăteşte să dea „o lovitură” patrimoniului instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, social democratul Gavril Mîrza, s-a arătat surprins de atacurile lansate împotriva sa de vicepreşedintele instituţiei, democrat liberalul Daniel Cadariu, ce au vizat modul în care au fost gestionate unele obiective primite prin transfer fără plată de la Ministerul Apărării Naţionale, dar şi Centrul Economic Bucovina construit cu fonduri europene.

Mîrza a declarat că se aştepta ca actuala conducere a Consiliului Judeţean să aprecieze faptul că fosta administraţie PSD a lăsat în urmă un patrimoniu bogat, care reprezintă un punct forte pentru instituţie, considerând că aceste critici sunt aberante.

„S-au atras în patrimoniu bunuri de la Ministerul Apărării, precum clădirea Centrului Militar Judeţean, care va fi amenajată conform unui proiect de hotărâre, şi printr-un credit aprobat şi contractat se va face un muzeu de artă. În loc să fie un spaţiu unde să se facă activităţi comerciale, se face un lucru pentru arta şi cultura din judeţ. La Păltinoasa, tot prin transfer fără plată, am primit 11.000 de metri pătraţi suprafaţă construită şi 92 de hectare de teren care puteau fi vândute la licitaţie publică şi acolo să fie altceva. Am gândit că este bine ca acolo să-şi găsească odihna şi liniştea o serie de bătrâni. La fel proiectul este gata, creditul contractat şi trebuie să demareze lucrările”, a explicat Mîrza.

 

„Oare pentru ce urmează să mai fiu criticat pentru, ştiu eu, eşecul echipei naţionale în faţa Lituaniei?”

Despre Centrul Economic Bucovina, fostul şef al administraţiei judeţene a precizat că este singurul centru economic din ţară construit cu bani europeni care a fost apreciat chiar de succesorul său Gheorghe Flutur.

Mîrza i-a adus aminte lui Flutur că a fost prezent la inaugurarea obiectivului, alături de premierul Călin Popescu Tăriceanu, „şi cu mândrie îi spunea primului ministru că ce frumos şi ce obiectiv foarte bun a fost construit la Suceava”.

„În loc să continue aceste tradiţii, mă trezesc criticat că de ce-i făcut acest lucru. Oare pentru ce urmează să mai fiu criticat mâine, poimâine, pentru, ştiu eu, eşecul echipei naţionale în faţa Lituaniei?”, se întreabă Gavril Mîrza.

El crede că aceste atacuri la adresa sa au un dedesubt. În opinia lui, actuala conducere a Consiliului Judeţean pregăteşte să dea „o lovitură” patrimoniului instituţiei, mai exact să scoată la vânzare unele obiective „pentru a mai satisface din poftele clientelei politice”.

 

„Îi rog pe suceveni să aibă răbdare până în noiembrie, când vom veni la guvernare”

Mîrza atrage atenţia democrat liberalilor că cei 14 consilieri judeţeni „nu vor fi de acord niciodată” cu vânzarea, înstrăinarea patrimoniului instituţiei „pe care am condus-o 12 ani şi la care mi-am adus o contribuţie în dezvoltarea patrimoniului”. „Ar trebui să ne gândim la simplul fapt că a avea patrimoniu înseamnă a apela oricând la un credit şi a realiza investiţii pentru viitor şi pentru oamenii acestor locuri. Să ieşi şi să critici că de ce ai patrimoniu bogat, nu pricep. Motivaţia sigur este aceasta, de a se începe opera de vânzare a unor părţi din patrimoniul CJ. Vom monitoriza şi vom urmări foarte îndeaproape, pentru că nu putem fi indiferenţi. Un Consiliu Judeţean care are doar spaţii pentru birouri este un CJ foarte sărac”, a spus Mîrza.

El a precizat că se aştepta ca actuala conducere a Consiliului Judeţean să propună soluţii pentru dezvoltarea aeroportului, pentru care a primit critici în campania electorală.

„Iată că acestea sunt guvernările de dreapta, praf şi pulbere rămân în urmă. Îi rog pe suceveni să aibă răbdare până în noiembrie, când vom veni la guvernare şi vom face în aşa fel încât să îndreptăm lucrurile şi să creăm condiţii mai bune de viaţă”, a concluzionat Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza crede că actuala conducere a CJ se pregăteşte să dea „o lovitură” patrimoniului instituţiei.
 Vizualizări articol: 1290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza crede că actuala conducere a CJ se pregăteşte să dea „o lovitură” patrimoniului instituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alta stire trimis de
(13 sep 2008, 11:37:23
Este bine de stiut ca tov. Mirza face presiuni pentru numirea ca inspector sef adj. la ITM Suceava a varului sau ,Straton Gheorghe expulzat din functia de director
2.   Mirza trimis de
(13 sep 2008, 12:16:14
bine zis in luna noiembrie dar in care an? cu bejinariu si titi nu faceti voi multi purici.
3.   La anu cind o-n -flori bostanu trimis de
(13 sep 2008, 13:03:05
O sa veniti la guvernare cind mi-o creste par in palma comunisti nenorociti cu matuse burghezo proletare.
4.   Un hot si un bandit trimis de
(13 sep 2008, 13:37:19
cine s-a gasit sa apere patrimoniul judetului? un hot ce afurat tot ce se putea fura.va veni vremea soctelelor.

5.   Escrocul comunist Mirza trimis de
(13 sep 2008, 14:12:03
Tovarase prim secretar PCR Mirza, lovitura ta a fost cand ai furat 250 de hectare de teren la Lucina. Lovitura ta a fost manareala cu terenurile de la Metro. Lovitura ta a fost cu pamanturile de la Dornesti si Falticeni. Afacerile dubioase de la Radauti. Lovitura ta a fost vamuirea banului public timp de 10 ani, fara ca sa dai un raport unde si cum s-au cheltuit banii judetului. Ma mir cum nu esti dupa gratii acum, sa-i tii de urat lui "Coata"

Escrocule comunist, crezi lumea proasta, ai?
6.   Imi place comentariu 5 trimis de
(13 sep 2008, 15:50:01
:))))))))))))))))))))))))))))) super
7.   Briceag autoevaluatorul trimis de
(13 sep 2008, 18:01:46
e sig tau comentariu decent briceag , e bine ca te autosupraevaluezi

ti a prins bine dezintoxicare de la bucuresti prin abstinenta mancarii cccatului tau cotidian

poate mai pleci ca deja infestezi cu putoarea de cccccat a prezentei tale pe acest forum
8.   La pensie cu tine mirza trimis de
(13 sep 2008, 23:56:10
Ca sa scapi de parnaie! Hot mizerabil si fara scrupule. Nu mai vrem sa-ti vedem mutra de sobolan supra-alimentat si nici sa-ti auzim potlogariile debitate. Analfabet imputit ! Nu mai vrem sa auzim de tine !
9.   Ce frumos -manareala cu terenurile trimis de
(14 sep 2008, 06:00:55
pentru oamenii acestor locuri ati facut destul;domnul Frunza are si el destule terenuri,asa ca va doresc sa aveti multe voturi pe 30 noiembrie :la fel ca si la locale!
10.   Clanul Mirza in opinci trimis de
(14 sep 2008, 12:49:16
Toti din familionul Mirza au ajuns milionari in Euro datorita sistemului administrativ defectos si gratiei PCR/PSD. Nu cu mult timp in urma, aceste zdrente comuniste erau in opinci si cu coasa/sapa in spate, bune doar la furat de pe camp si mancat khkutza, azi se vor in Parlament.

Unde sunt intelectualii adevarati ai Sucevei? Fara sa ne buricam, multumesc.
11.   Mirza paranoicul trimis de
(14 sep 2008, 20:46:59
"Lovitura patrimoniului...". Mirza esti palit in cap direct, du-te si plimba ursul. Lasa oameni capabili in paralment, oricum nu te voteaza nimeni. Nici pe tine, nici pe nenorocitii care te pupa-n ***. Ati furat destul, gata, la groapa de gunoi si sa ziceti mersi ca nu va paste parnaia.
12.   Mars securist analfabet la c.a.p. trimis de
(15 sep 2008, 02:07:47
nu vezi ca lumea boraste cand aude de unul ca tine...chiar nu ai bunul simt ca oamenii te urasc..... ciorditorul de dupa revolutie a judetului Suceava.....hat groh umflat de minciuni
13.   Mirza - secatura ordinara trimis de
(15 sep 2008, 22:28:37
Nu stiu cum ai curajul sa iesi in fazta oamenilor. Cine crezi ca te asculta ? La coada vacii cu tine analfabetule! Nu-ti ajunge cat ai furat? Boshorog imputit, neam de traista-n batz! La parnaie cu tine !
14.   Mirza - secatura ordinara trimis de
(15 sep 2008, 22:29:12
Nu stiu cum ai curajul sa iesi in fazta oamenilor. Cine crezi ca te asculta ? La coada vacii cu tine analfabetule! Nu-ti ajunge cat ai furat? Boshorog imputit, neam de traista-n batz! La parnaie cu tine !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei